Haberler

Bakan Arslan'dan Kılıçdaroğlu'na: "Kimin Adına Bu Açıklamaları Yaptıklarını Düşünüp Öyle...

Bakan Arslan'dan Kılıçdaroğlu'na: "Kimin adına bu açıklamaları yaptıklarını düşünüp öyle konuşmaları lazım" Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan: "Yeni yılda köprü ve otoyollarda ücret değişikliği, YİD olanlarda 2 Ocak tarihinde, bir önceki döviz kurundaki değişiklik...

Bakan Arslan'dan Kılıçdaroğlu'na: "Kimin adına bu açıklamaları yaptıklarını düşünüp öyle konuşmaları lazım"

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan :

"Yeni yılda köprü ve otoyollarda ücret değişikliği, YİD olanlarda 2 Ocak tarihinde, bir önceki döviz kurundaki değişiklik belirlenerek fiyata yansıtılacak"

"11 bin 480 kişinin haberi olmaksızın bylock'a yönlendirildiği tespit edildi"

"PTT anonim bir şirket, işçilerin kadroya alınması durumu söz konusu değil"

ANKARA - Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun tek tip kıyafet düzenlemesine ilişkin eleştirilerine, "Kimin adına bu açıklamaları yaptıklarını düşünüp öyle konuşmaları lazım" dedi.

Bakan Arslan, Geleneksel Ulaştırma Muhabirleri Toplantısında bir araya geldiği basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Yeni yılda köprü ve otoyollarda ücret değişikliği olacak mı sorusunu yanıtlayan Arslan "Yap-İşlet-Devret olanlarda 2 Ocak tarihinde, bir önceki döviz kurundaki değişiklik belirlenerek fiyata yansıtılacak" bilgisini verdi.

Bylock mağduriyeti ve Karlov suikastı

FETÖ'cü bylock kullanıcılarının sahte hesap açarak gerçek bylock kullanıcılarının tespitini zorlaştırmalarına ilişkin son durum hakkında bilgi veren Arslan, "FETÖ'yü temizleyeceğiz. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu bu konuda detaylı bir inceleme yaptı. 11 bin 480 kişinin haberi olmaksızın bylock'a yönlendirildiği tespit edildi. Elde edilen veriler Cumhuriyet Başsavcılığı ile paylaşıldı" dedi.

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un öldürülmesine ilişkin gözaltına alınan Mustafa Timur Ö. "tasarlayarak adam öldürmeye iştirak" suçundan sevk edildiği Nöbetçi 4. Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanmıştı. Bakan Arslan Karlov suikastına ilişkin, BTK'nin adli olaylarla ilgili de incelemelerini sürdürdüğünü kaydetti.

PTT işçilerine kadro konusu

Arslan, uluslararası havayollarının Türkiye'ye uçuşlarını durdurmasına ve Türkiye'deki havayolu şirketlerinin kapanmasına ilişkin gelen sorulara, "13 havayolu şirketi kapandı yönündeki eleştiriler zaman zaman geliyor. Durumun aslı öyle değil. Havayolu şirketleri kuruluyor, kimisi sektörde büyüyor, kimisi de devam edemeyip kağıt üzerinde kalıyor. Bu durum sektörün küçüldüğü anlamına gelmiyor" yanıtını verdi.

Taşeron düzenlemesini içeren son çıkan KHK'lar kapsamında PTT işçilerinin durumu sorulan Arslan, "Yeni çıkan KHK'da KİT'ler bu sisteme dahil değil. PTT anonim bir şirket olduğu için işçilerin kadroya alınması gibi bir durum yok" diye belirtti.

Kılıçdaroğlu'nun tek tip eleştirisine yanıt

Yine son çıkan KHK'lar kapsamında FETÖ'cülere getirilen tek tip kıyafet düzenlemesiyle ilgili CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Aşağılayıcı bir düzenleme, bu insanların onuru yok mu" yorumunda bulunmuştu. Bakan Arslan'a Kılıçdaroğlu'nun bu sözlerine ilişkin, "Kimin adına bu açıklamaları yaptıklarını düşünüp öyle konuşmaları lazım. Savundukları insanlar FETÖ'cüler" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi Kemal Kılıçdaroğlu Ahmet Arslan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title