Haberler

Bakan Albayrak'a İlk Soru Soruldu: Rus Jeti Düştü, Doğalgaz Ne Olacak?

Güncelleme:

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olarak göreve gelen Berat Albayrak'a ilk soru "Rus jeti düştü, doğalgaz ne olacak?" şeklinde geldi.

Yeni Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'a gündemle ilgili ilk soru soruldu. Albayrak, Rusya ile yaşanan krizle ilgili Türkiye'nin doğalgaz konusunda herhangi bir sıkıntı yaşayıp yaşamayacağı yönünde gelen soruya yanıt verdi.

İşte Albayrak'ın açıklamaları:

"ARKADAŞLARDAN BİLGİ ALACAĞIZ"

"Şimdi bu çok taze sıcak bir gelişme. Bunun tüm detaylarıyla hakim olmadan, detaylı bir çalışma ve açıklama yapmak mümkün değil. Bugün biliyorsunuz, bir güvenlik toplantısı yapılıyor. Bu kriz diye de adlandırılıyorsa, medyadaki gelişmeleri çok da takip edemedik. O noktada ele almak lazım. Biz Rusya ile çok uzun geçmişe dayalı dostlukları, ticari, kültürel ilişkileri olan bir ülkeyiz. Sadece enerji değil birçok farklı sektörde uzun dönemdir önemli ilişkileri olan bir ülkeyiz. Enerji özelinde ben çok pesimist bakmıyorum. Kış kapıda özelinde değerlendirirsek, arkadaşlardan bilgi alacağız, konuşacağız. Ben o anlamda vatandaşlarımızın müsterih olması gerektiğini şahsen düşünüyorum" dedi.

"ÇOK DAHA BÜYÜK BAŞARILARI ORTAYA KOYMAYA ÇALIŞACAĞIZ"

Albayrak şöyle devam etti:

"Özel sektör kariyerimiz boyunca, enerji üzerinde, ticareti üzerinde, masanın çok farklı yerlerinde yer aldık. Şimdi öğretmeye öğrenmeye duyduğumuz muhabbet gereği akademik olarak takip ettiğimiz boyutu küçük bir boyutu. Ali Rıza Bey teveccüh gösterdi. Siyasete de çok büyük katkıları oldu. Ben şunu bahsetmeden geçemeyeceğim. AK Parti olarak biz 12-13 yıldır enerji politikaları üzerinde çok büyük adımlar attık. AK Parti iktidarının başarı arasında milli geliri üç dört kat artırdı diyoruz ama Türkiye'deki kurulu güç kapasitesi 73 bin Megawatt'a çıkarmışız. Türkiye'nin büyük hedefleri var. 2023 diyoruz, önümüzdeki 10 yıl, 20 yıl diyoruz. Bu süreçlerle alakalı çok ciddi, Türkiye'nin bakanlığımızın takip etmesi gereken çok büyük bir iş yükü var. En önemlisi, burada bir pay açmamız gereken özel sektörümüze de düşen sorumluluklar var. Önümüzdeki dönemlerde bunları ciddi şekilde ele alıp, arkadaşlarımızın ortaya koyduğu performansın daha da üstüne çıkmaya çalışarak, çok daha büyük başarıları ortaya koymaya çalışacağız."

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Rusya Federasyonu Berat Albayrak Ak Parti Türkiye Politika Ekonomi Ekonomi Ekonomi Ekonomi Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Bakmadan Geçme

Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde? Newcastle – Brighton maçı nereden, nasıl izlenir? Newcastle Brighton canlı yayın linki! Azerbaycan deprem mi oldu? Az önce nerede, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 11 Mayıs Cumartesi depremler! KOCAELİSPOR – SAKARYASPOR CANLI: Kocaelispor – Sakaryaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Kocaelispor Sakaryaspor canlı yayın linki! BOLUSPOR – ÇORUM FK CANLI: Boluspor – Çorum FK maçı nereden, nasıl izlenir? Boluspor Çorum FK canlı yayın linki! ŞANLIURFASPOR – MANİSA FK CANLI: Şanlıurfaspor – Manisa FK maçı nereden, nasıl izlenir? Şanlıurfaspor Manisa FK canlı yayın linki! TUZLASPOR – GENÇLERBİRLİĞİ CANLI: Tuzlaspor – Gençlerbirliği maçı nereden, nasıl izlenir? Tuzlaspor Gençlerbirliği canlı yayın linki! ADANASPOR – BANDIRMASPOR CANLI: Adanaspor – Bandırmaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Adanaspor Bandırmaspor canlı yayın linki! 11 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Dolar ne kadar, yükseldi mi? #128184 11 Mayıs Dolar ne kadar oldu, kaç TL? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 11 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! 11 Mayıs hangi burç? 11 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 11 Mayıs tarihi hangi burç olur? ANNELER GÜNÜ DUYGUSAL, KISA MESAJLAR! Anneler Günü resimli, uzun ve öz mesajları neler? Anneler Günü'ne özel kısa sözler neler?
Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

500

Yorumlar (96)

AAA:

Yüzsüzler, damat bakan, oğlu bilmem ne, kendisi sarayda. . . Allah sizin belanızı verecek.

51
39
yanıtYanıtla
Banker hüso:

Şunda hic bakan kılıgı var mı allahaskına ? Te Allahım . . . . .

62
7
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

kayın peder eniş te çok para var bu işte

50
5
yanıtYanıtla
devrim adam:

HAHHA REZIL OLUCAKSINIZ NE OLACAK. . BU HIRSLARIN HAKKINDA PUTIN GELECEK. RUSLAR MARX IDEOLOJİLERİNE GERİ DÖNSE TAMM SUPER OLACAK PUTIN

38
14
yanıtYanıtla
komünist:

adam komünist yasın yoldaş, sen daha anlamadın mı?

yanıt0
yanıt1
Kefen:

Damat olmak varmış . . Hadi yine iyisin . .

48
2
yanıtYanıtla
Recep Atli:

Enerjiden zerre kadar anlamayan mühendislik bilgisi olmayan adam sirf cb nin damadi diye bu bakanliga getirildi.

40
9
yanıtYanıtla
muzo:

DEVLET DEĞİL AİLE ŞİRKETİ YİYİN YEMEYENE AHİRETTE AZAP VAR

44
5
yanıtYanıtla
Sabri:

Bence bütün bakanları Erdoğanın ailesinden seçelim sonra da krallığa geçelim.

41
8
yanıtYanıtla
ADIM MI:

BURADA ASIL SORULACAK OLAN: BU KİŞİ İHTİSASI BAKIMINDAN MI YOKSA CUMHURBAŞKANININ DAMADI OLDUĞU İÇİN Mİ BAKAN OLDU???

41
2
yanıtYanıtla
Tüm 96 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title