Haberler

Bakan Alaboyun Ereğli'de

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, bir dizi ziyaretlerde bulunmak için Konya’nın Ereğli ilçesine geldi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, bir dizi ziyaretlerde bulunmak için Konya'nın Ereğli ilçesine geldi.

Kaymakamlık makamını ziyaret ederek Ereğli Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran ile görüşen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun ilçedeki çalışmalar hakkında bilgi aldı. AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez ile Milletvekili Adayı Ahmet Özdoğan'ın da eşlik ettiği programda Kaymakam Ömer Lütfi Yaran Ereğli'nin son yıllarda özellikle süt ve hayvancılık noktasında büyük yatırımlar yaptığını belirtti.

Ereğli'ye en son 9 Eylül günü şehit Tuğrul Köseoğlu'nun cenazesine katılmak için geldiğini söyleyen Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun ise, terörle mücadelenin sonuna kadar devam edeceğini vurguladı. Anayasal olarak kurulmuş bir hükümetin içerisinde enerji bakanı olarak görev aldığını söyleyen Alaboyun, bu çerçevede seçimlerden sonra yeni gelecek kabineye görevi devredeceğini belirtti. Ereğli ve Karapınar bölgesinin enerji açısından önemli bir konumda olduğunu söyleyen Bakan Alaboyun, burası ilerde büyük enerji tesislerinin kurulacağı bir bölge halini alacak, ayrıca Ereğli, Niğde, Aksaray ve Karapınar'ın faydalanabileceği bölgesel bir havalimanı için bakanlık tarafından çalışmalar devam ediyor" dedi.

Daha sonra Belediye Başkanlığına geçen Bakan Alaboyun burada Belediye Başkanı Özkan Özgüven ve Belediye personeli tarafından karşılandı. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Ali Rıza Alaboyun Lütfi Yaran Ereğli Konya Politika Güncel Haberler

title