Haberler

Bağımsız Aday Haşimi'ye İlgi Büyük

Diyarbakır bağımsız milletvekili adayı Seyyid Haşim Haşimi, seçim çalışmalarını aralıksız sürdürürken, gittiği yerlerde halkın yoğun ilgisiyle karşılandı.

Diyarbakır bağımsız milletvekili adayı Seyyid Haşim Haşimi, seçim çalışmalarını aralıksız sürdürürken, gittiği yerlerde halkın yoğun ilgisiyle karşılandı.

Ziyaretlerinde konuşan Haşimi, Türkiye'de hiçbir vatandaşın ötekileştirilmemesi gerektiğini belirterek, "Siyaseti bir üstünlük hiyerarşisi olarak kullananlar nitekim bu toprakların masum insanlarına yıllarca acı üstüne acılar yaşatmışlardır. Ben siyasi hayatım boyunca bunun en canlı şahidiyim. 80'li yıllardan bu günlere kadar Kürt sorununa katkı sunmak ve çözüm üretmek adına canım pahasına zor kararlar alıp, zor kararlar verdim. Suikastlara de uğradım, ama gecemi gündüzüme katarak çalıştım. İnsanımız için fedakarca çalışmaya yılmadan ve korkmadan devam edeceğim. Çünkü bu günlere çok zorlu ve meşakkatli bir yoldan geldim. İşte sırf bu yüzden, muhakkak ki benim bu kararımdan ve duruşumdan rahatsız olan kesimler elbet olacaktır" dedi.

Türkiye'nin çok zorlu bir süreçten geçtiğine de dikkat çeken Haşimi, "Kısır bir siyasi döngüde yönetilen, bireylerin ve toplumların demokratik bir yaşam sürdürebilme haklarına cevap vermek olanaksızdır. 1 Kasım seçimlerine Diyarbakır'da bağımsız milletvekili adayı olarak seçime girme kararımı, insanların seçme ve seçilme haklarının kısıtlanmamasını gerektiğini düşündüğüm için bu yola başvurdum" diye konuştu. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haşim Haşimi Diyarbakır Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title