Haberler

Bafra'da 6. Geleneksel Aşure Etkinliği Düzenlendi

Samsun'un Bafra ilçesinde, '6. Geleneksel Emenli Mahallesi Ehlibeyt'i Anma ve Aşure Günü' etkinliği düzenlendi.

'6. Geleneksel Emenli Mahallesi Ehlibeyt'i Anma ve Aşure Günü' etkinliğine; AK Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı, CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, Bafra Kaymakam Vekili Hacı İbrahim Türkoğlu, Garnizon Komutanı Binbaşı İlhan Güngör, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Eğitim Fakültesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kurtman Ersanlı, Belediye Başkan Vekili Hüseyin Çamaş, İlçe Müftüsü İsmail Çiçek, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Etkinlikte konuşan Emenli Mahallesi Muhtarı Alaattin Uzan, "Davetimize icabet eden canlar hoş geldiniz. Matemimiz var dedik, lokmamızla, aşuremize hoş geldiniz.Toprağımıza bastığımızdan itibaren bu köyün halkından birisi oldunuz, kardeşimiz oldunuz" dedi.

Muhtar Uzan mahallelerine yaptığı hizmetlerden dolayı Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'a teşekkür etti.

İlçe Müftüsü İsmail Çiçek ise, "Kerbela'da Hazreti Hüseyin Efendimiz haksızlıklar karşısında susmamış, Ehlibeyt'den 70 yiğitle şehit edilmiştir. Müslümanlar bu acıyı yüreklerinde o kadar yaşamışlar ki her mahallede onlarca Hüseyin ismini evlatlarına verirken, ülke sathında bir tane Yezit ismini dahi barındırmamışlar. Kerbela'yı tarihte yaşanmış bir mateme dönüştürmemek, Kerbela'dan dersler çıkartmak, haksızlıklar karşısında susmamak, Kerbela'yı anlamak daha doğru olacaktır" diye konuştu.

Belediye Başkan Vekili Hüseyin Çamaş da, "Muharrem ayınızı ve aşure gününüzü kutluyorum. Bu günlerin birliğimize, beraberliğimize vesile olmasını temenni ediyorum. Bu gün de şehit edilen Peygamber Efendimizin torunu, Hazreti Ali'nin oğlu Hazreti Hüseyin ve bütün Ehlibeyt'ler olmak üzere bütün şehitlerimize rahmet diliyorum. Bu günün bütün İslam alemine birlik beraberlik getirmesini diliyorum" şeklinde konuştu.

"Bugün bir matem günü, bu matemi anma günü" diyen CHP Milletvekili Kemal Zeybek ise, "Peygamberimizin torunları, Hazreti Ali'nin göz bebeği Hazreti Hüseyin, Kerbela'da o günün koşulları o günün yöneticilerine boyun eğmeyen, iktidarı elinde bulunduranların saltanatına boyun eğmeyerek karşı koyan duruşu ile Kerbela'da şehit oldu. Aslında o şehit olmadan önce onurlu yaşamayı, yaşam içerisinde de bize örnek olan karşı duruşunu, boyun eğmemeyi öğreten ve bugünlere getiren bir anlayışı ortaya koydu. İslamiyet Hazreti Muhammet'le beraber onun en yakın arkadaşı, damadı Hazreti Ali ile beraber İslam dünyasının oluşmasında, yayılmasında ve onun soyu Hacı Bektaş'ı Veli, Pir Sultan Abdal, Yunus Emre, Mevlana ve Anadolu'da ismini sayamayacağımız, Anadolu'nun Müslümanlığını, İslamiyet yaşamını bize öğreten yapısıyla bu günlere geldik" dedi.

AK Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı ise, "Bizim dinimizde, kültürümüzde Kerbela, içimizi dağlayan, yüreğimizi dağlayan, Peygamber Efendimizin torunu Hazreti Hüseyin'in şehit edildiği için tarihteki ve içimizdeki yeri önemlidir, büyüktür. Kerbela olaylarından çıkarmamız gereken çok büyük dersler var. İslam tarihinde, Türk tarihinde, bizim tarihimizde en önemli çıkartmamız gereken derslerden bir tanesi birlik ve beraberliğin sağlanmasıdır. Fitneye, fesada imkan vermemek, yol açmamaktır. Bizim dinimiz ayrıştırmaya, bozuşmaya önem vermez, imkan vermez. Bugünler birlik ve beraberliğimizin en fazla ihtiyaç duyduğumuz günlerdir. Biz 3 ay önce büyük bir badire atlatan toplumuz. Bu badireyi, 15 Temmuz FETÖ darbe girişimini sizlerin sayesinde atlattık. Biz 15 Temmuz'da milli birlik ve beraberliğimizi sağladık. Bu 18 Temmuz gecesi yakaladığımız milli birlik ve beraberliğimizi 7 Ağustos'ta Yenikapı'da perçinledik. Bize düşen 15 Temmuz'da yakaladığımız, 7 Ağustos'ta Yenikapı'da yakaladığımız bu birlik ve beraberliğimizi bozmadan gelecek günlere, gelecek nesillere aktarmaktır" diye konuştu.

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Eğitim Fakültesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kurtman Ersanlı ise, "Muharrem ayı deyince bir değil bin kez düşünmek lazım bin kez diyorum. Çünkü Muharrem ayı bir yandan insan ve insanlıkla ilgili tüm değerlerin kazanıldığı bir ay. Diğer yandan da ciğerlerin, yüreklerin yanıp tutuştuğu bir ay. Dolayısıyla iyisiyle kötüsüyle son derece önemli hadiselerin yaşandığı bir ay. İşte bu ayda bizim çıkartacağımız çok dersler var. Aslında İslam deyince, Alevi deyince akla gelen yegane şey sevgidir, saygıdır,hoşgörüdür. Kin, nefret değildir" şeklinde konuştu.

Protokol konuşmalarının ardından konuklara aşure ikramı yapıldı. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

AK Parti Bafra Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli? Sultanbeyli Belediyesi hangi parti? Sultanbeyli Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Sultanbeyli yerel seçim sonuçları! Selahattin Baygın kimdir? Memleket Partisi Kastamonu Cide Belediye Başkan Adayı Selahattin Baygın Kaç yaşında, nereli? Gökhan Erinkarlı kimdir? Zafer Partisi Isparta- Senirkent Belediye Başkan adayı Gökhan Erinkarlı kaç yaşında, nereli? Salim Özmen kimdir? Zafer Partisi Isparta- Keçiborlu Belediye Başkan adayı Salim Özmen kaç yaşında, nereli? Fatih Erbakan İstanbul'dan adaylarını çekiyor mu? Fatih Erbakan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 3 şartı ne?
title