Haberler

Aziz Sancar'ın 'Stem Kampları' Projesi Şanlıurfa'da Başladı

Nobel Kimya Ödülü sahibi Türk Bilim adamı Prof. Dr. Aziz Sancar'ın, 'Kız Çocuklarının Eğitimi için STEM (bilim teknoloji) Kampları' projesi, Şanlıurfa'da başladı.

Nobel Kimya Ödülü sahibi Türk Bilim adamı Prof. Dr. Aziz Sancar'ın, 'Kız Çocuklarının Eğitimi için STEM (bilim teknoloji) Kampları' projesi, Şanlıurfa'da başladı.

Anadolu Endüstri Meslek Lisesi'nde gerçekleştirilen 'Kız Çocuklarının Eğitimi için STEM'in Önemi ve Sürdürülebilir Kalkınmaya Etkileri' konulu proje çalışmasına 100 Türk, 100 Suriyeli 200 öğrenci katıldı. Öğrenciler kendileri için ayrılan alanlarda çalışma ve tasarımlarını hazırlarken heyecanlı oldukları gözlendi. TÜBİTAK yetkilileri de öğrencilerin yaptıkları çalışmaları yakından izledi. Harriet Fulbright Institute CEO'su ve ' Girls in STEM' projesinin geliştiricisi Gökhan Coşkun, Şanlıurfa'da gerçekleşen çalışmalarla ilgili şunları söyledi:

"6'ncı sınıfa giden kız öğrencilerinde bir farkındalık yaratmak amacıyla böyle bir proje hazırladık. 2015 Nobel Kimya ödülünün sahibi Aziz Sancar, her fırsatta kızları okula göndermenin önemini vurgulamakta. STEM eğitimi; çevreye ve sürdürülebilir kalkınmaya hizmet eden bilim ve teknolojileri geliştirmenin temelini oluşturuyor. Öğrencilerin STEM eğitimine olan ilgilerini arttırmak onların bu konularda özgüven kazanmalarını ve iş olanaklarını çoğaltmalarını sağlayacaktır. Bu gün burada bir ilke daha imza atıyoruz. Aziz Sancar, kız çocukları için STEM projesinde dünyada ve Türkiye'de ilk kez Suriyeli kız çocukları Türk yaşıtları ile birlikte bilim, teknoloji ve mühendislik programlarına yönelik bir farkındalık yaşıyor. 500 civarında başvuru oldu. Ama biz 100 Türk öğrenciyi aldık. Şanlıurfa'daki mülteci kamplarında kalan 100 Suriyeli öğrenciyi de projeye aldık."

Şanlıurfa'daki STEM kampındaki çalışmaları yerinde inceleyen TUBİTAK Bilim ve Toplum Daire Başkanı Dr. Ahmet Uludağ, "Aziz Sancar STEM etkinliğinde kız çocuklarının bilime, teknolojiye ve mühendislik alanlarına yönelik ilgilerini artırmak için yapılan bir etkinliktir. Türk öğrenciler kadar Suriyeli öğrencilerde projeden yararlanıyor. Burada yapılan çalışmalarla yeni Aziz Sancar'ların olacağını bekliyoruz. Bütün öğrenciler yaratıcı fikirlere sahip ve farklı şekillerle verilen çalışmaları tamamlamaya çalışıyorlar. Hepsini başarılı görüyoruz" diye konuştu.

Aziz Sancar STEM Kampına katılan kız öğrenciler ise projede başarılı olup Aziz Sancar ile tanışmak istediklerini ifade ederek Aziz Sancar'ı rol model olarak gördüklerini ve bu yönde başarılı çalışma yapacaklarını söylediler.

STEM kamp programları sonrasında, 7 ilden toplam 14 kız öğrenci STEM yaz okulu programına katılmaya hak kazanacaklar, bu öğrencilerden 7'si bilimsel çalışmaları ve yeni teknolojileri keşfetmek adına ABD Silikon Vadisi'ne, 7 öğrenci de Güney Kore Seul'e gidecek. Aziz Sancar Girls in STEM projesi kapsamında kız çocuklarının STEM Eğitimine Özendirilmesi ve Sürdürülebilir Büyümeye Katkısı konulu Uluslararası konferans ve projenin ödül töreni, 24 Mayıs tarihinde İstanbul'da gerçekleşecek ve Prof. Aziz Sancar projeye katılan kız öğrencilerle bir araya gelecek.

- Şanlıurfa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Gökhan Coşkun Şanlıurfa Girls Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title