Haberler

Azitromisin nedir? Azitromisin maddesi nedir? Azitromisin koronavirüs tedavisinde nasıl kullanılıyor? Aztromisin corona virüsün tedavisinde etkili mi?

Fransa'da doktorlar tarafından yapılan klinik corona virüs çalışmalarında Azitromisin verilen hastalarda iyileşme görüldüğü açıklandı. Azitromisin nedir? Azitromisin koronavirüs tedavisinde nasıl kullanılıyor?

Corona virüs gün geçtikçe etkisini arttıyor ve salgının boyutları hepimizi korkutuyor. Tüm dünyada ilaç frimaları, laboratuvarlar ve akademisyenler koronavirüsüne karşı ilaç geliştirmek için seferber olmuş durumda. Yapılan bu çalışmalarla ilgili zaman zaman önemli haberler geliyor. Son olarak Fransa'da doktorlar tarafından yapılan klinik corona virüs çalışmalarında Azitromisin verilen hastalarda iyileşme görüldüğü açıklandı. Peki Azitromisin nedir, ve koronavirüs tedavisinde nasıl kullanılıyor?

AZİTROMİSİN NEDİR?

Azitromisin, bir dizi bakteriyel enfeksiyonun tedavisinde kullanılan bir antibiyotiktir. Buna orta kulak enfeksiyonları, strep boğaz, pnömoni, gezgin ishali ve diğer bazı bağırsak enfeksiyonları dahildir.Klamidya ve belsoğukluğu enfeksiyonları dahil olmak üzere cinsel yolla bulaşan bir dizi enfeksiyon için de kullanılabilir. Diğer ilaçlarla birlikte sıtma için de kullanılabilir. Günde bir kez ağızdan veya dozlarla intravenöz olarak alınabilir.

Azitromisin nedir? Azitromisin maddesi nedir? Azitromisin koronavirüs tedavisinde nasıl kullanılıyor? Aztromisin corona virüsün tedavisinde etkili mi?AZİTROMİSİN

AZİTROMİSİN CORONA VİRÜS TEDAVİSİNDE ETKİLİ BİR İLAÇ MI?

Fransa'daki doktorlar ve uzmanlar tarafından yapılan klinik araştırmalara göre hidroksiklorokin ile azitromisin karışımı, koronvirüs hastalarının %100'ünü 6 günlük tedavide iyileştirdiği iddia edildi.

Corona virüs hastalarına semptomlarına göre, HCQ ve bakterilerle savaşana bir antibiyotik olan solunum yolu, cilt, kulak, göz ve cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlar gibi çeşitli bakterilerin neden olduğu pek çok farklı enfeksiyonun tedavisinde kullanılan ilaç olan azitromisin verildi.

Kalan 16 hastaya ise kontrol etmek amacıyla ilaç verilmedi. 6 gün sonunda, hidroksiklorokin ve azitromisin karışımı verilen hastaların arasında Kovid-19 taşımaya devam eden vaka yüzdesi %5'ten daha azalmaya başlamıştır.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Koronavirüs Fransa Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title