Haberler

'Aylan' bebeğin adı Arpaçay'da yaşatılacak

Güncelleme:

'Aylan' bebeğin adı Arpaçay'da yaşatılacak AK Parti'li Belediye Başkanı Erçetin Altay: "Artık çocuklarımız Aylan bebeğin yaşamış olduğu o dramı yaşamasın istiyoruz"KARS - 2015 yılında Bodrum açıklarında boğularak 3 yaşındayken hayatını kaybeden Aylan Kurdi'nin adı, Kars'ın Arpaçay ilçesinde...

'Aylan' bebeğin adı Arpaçay'da yaşatılacak

Ak Parti'li Belediye Başkanı Erçetin Altay : "Artık çocuklarımız Aylan bebeğin yaşamış olduğu o dramı yaşamasın istiyoruz"

KARS - 2015 yılında Bodrum açıklarında boğularak 3 yaşındayken hayatını kaybeden Aylan Kurdi'nin adı, Kars'ın Arpaçay ilçesinde yapımı devam eden parka verildi.

Suriye'deki iç savaştan kaçan mülteci bir ailenin bebeği olan Aylan Kurdi'nin cansız bedeni, Muğla'nın Bodrum ilçesinde kıyıya vurmuştu. Cansız bedeninin kıyıya vurduğu fotoğrafıyla dünyayı derinden etkileyen Aylan bebeğin ismi, Arpaçay'da yapımı devam eden çocuk parkına verildi.

AK Parti'li Arpaçay Belediye Başkanı Erçetin Altay'ın Belediye Meclisi gündemine getirdiği Aylan bebeğin adı, Arpaçay'da yaşatılacak. Başkan Altay, çocuklara karşı farkındalık oluşturmak için böyle bir karar aldığını belirtti.

Başkan Erçetin Altay, "5 parkımız var, burası Aylan Bebek Oyun Parkı koyduk. Sonuç itibariyle buradaki çocukların, dünya çocuklarının dini, dili, ırkı ne olursa olsun Aylan bebeğin yaşamış olduğu zor durumu yaşamaması adına, çocukların geleceğini, mutlu ve barış içerisinde yaşaması adına Aylan bebeğin adını buraya koyduk. Yanılmıyorsam bu Türkiye'de ilk olacak" dedi.

"Çocuklarımız Aylan bebeğin yaşadığı dramı yaşamasın istiyoruz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çocuklara verdiği değeri herkesin çok iyi bildiğini ifade eden Başkan Erçetin Altay, "Cumhurbaşkanımızın dünya barışına, dünya insanlığına, dünya çocuklarına vermiş olduğu katkı, değer herkes tarafından biliniyor. Biz de böyle bir isimi meclisten geçirerek, bu parka vermeyi uygun gördük. Artık çocuklarımız Aylan bebeğin yaşamış olduğu o dramı yaşamasın istiyoruz. Hepsi bu kadar, tek niyetimiz, tek amacımız çocukların daha mutlu ve umutlu bir dünyada doğup, büyüyüp, oyunlarla sağlıklı bir şekilde yaşaması adına vermiş olduğumuz bir isimdi" diye konuştu.

Arpaçay Belediye Başkanlığınca yaptırılan 5 parktan birine Aylan Bebek Oyun Parkı adi verildi. Yapımı devam eden parkta Başkan Altay, işçilerle birlikte çalışıyor. Altay, işçilerle birlikte harç yapıyor, kazma vuruyor, parkın yapımına yardım ediyor.

Yapımı devam eden Aylan Bebek Oyun Parkı'nın kar yağmadan bitirilerek hizmete açılması bekleniyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Erçetin Altay AK Parti Arpaçay Bodrum Genel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title