Haberler

Aydın Sualtını Görüntülediler Ödülleri Kaptılar

Sualtını görüntülediler ödülleri kaptılarAYDIN'ın Kuşadası ilçesinde, Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu'nun (TSSF) 35 sualtı görüntüleme fotoğrafçısı ile eşlerinden oluşan toplam 70 katılımcının mücadale ettiği Altın Palet Sualtı Görüntüleme Türkiye Şampiyonası ödül töreni ile sona erdi.

Sualtını görüntülediler ödülleri kaptılar

AYDIN'ın Kuşadası ilçesinde, Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu'nun (TSSF) 35 sualtı görüntüleme fotoğrafçısı ile eşlerinden oluşan toplam 70 katılımcının mücadale ettiği Altın Palet Sualtı Görüntüleme Türkiye Şampiyonası ödül töreni ile sona erdi.

Kuşadası Belediyesi'nin katkılarıyla Kuşadası açıklarında yapılan dalışlarda sporcular fotoğraf ve video kategorilerinde mücadele etti. Fotoğraf kategorisinde yarışmalar, geniş açı, modelli geniş açı, balık, makro ve konulu makro dallarında yapıldı. Kuşadası'nın yeryüzündeki turistik ve doğal güzellikleri kadar su altı yaşamının da muhteşem güzelliklerle dolu olduğunu gözler önüne seren şampiyonun sonunda dün (Cumartesi) gece Tarihi Kervansaray'da tören düzenlenip, Türkiye'yi Avrupa şampiyonasında temsil etme hakkı kazanan şampiyonlara ödülleri verildi. Törene, TSSF Başkanı Şahin Özen, CHP'li Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü yetkilileri, Kuşadası Sahil Güvenlik Komutanlığı personeli, federasyon yetkilileri ve sporcular katıldı.

SPORLA SANATIN BİRLEŞTİĞİ ETKİNLİK

TSSF Başkanı Şahin Özen, sualtı sporlarının, sanat ile sporu buluşturduğunu belirterek, bu yıl Türkiye'nin en başarılı federasyonu olduklarını kaydetti. Özen, şunları söyledi:

"2017 yılı içerisinde su altı hokeyinde temmuz ayında Avustralya da 23 yaş altı milli takımımız dünya şampiyonu oldu. Rusya'da paletli yüzmede 2 genç sporcumuz dünya şampiyonluğu elde etti. 3 sporcumuz da dünya ikinciliği elde etti. Macaristan da sualtı erkek hokey milli takımımız Avrupa şampiyonu oldu. Şunu gururla söyleyebilirim şu ana kadar bu sezonun en başarılı federasyonuyuz. Tabii ki, bir spor federasyonu olarak başarılı olmak, ülkemizi uluslararası arenada başarıyla temsil etmek en önemli görevlerimizden biri. Bu anlamda ülkemizin her köşesinde sualtı sporlarının yapılabileceği her mekanda bu yarışmaların organize edilmesiyle ilgili çok büyük çaba sarf ediyoruz. Sualtı görüntülemede hem dünya hem de Avrupa şampiyonluğu elde etmiş olan sporcuların yer aldığı bir branştır. İnşallah bu yeni dönemde de ülkemize madalya kazandırmaya devam edeceğiz."

SADECE KARA DEĞİL, DENİZ ALTI DA GÜZEL

Kuşadası Belediye Başkanı CHP'li Özer Kayalı da seçildikleri günden bu yana Kuşadası'nın tanıtımıyla ilgili, özellikle sportif faaliyetlere büyük önem verdiklerini ve desteklediklerini söyledi. Kayalı, Kuşadası'nda sadece karada doğal güzelliklerin olmadığını, denizin altında da doğal güzelliklerin çok fazla olduğunu belirtip, "Kuşadası'nda yapılan bu organizasyonla Kuşadası Körfezi'nde benim de yaşadıklarına inanamayacağım birçok canlının fotoğraflarını ve videosunu gördük. Bu organizasyon sonrasında Federasyon Başkanı ile görüştük önümüzdeki yıl Avrupa sualtı görüntüleme şampiyonasını Kuşadası'nda yapılabileceği adına çalışmak için söz verdi. Bizde gerekli yardımı yapmak için söz verdik. Bu yarışmayı burada uluslararası yaparsak Kuşadası'nın tanıtımında daha etkin bir iş yapmış olacağız. Bu şampiyonadan sonra tüm fotoğrafları albüm haline getireceğiz görüntüleri de CD olarak yurt dışında yapılacak olan tüm fuarlarda sergileyip sunacağız" diye konuştu.

ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Yarışma Jürisinin yaptığı değerlendirme sonucunda, CMAS 2018 Avrupa Sualtı Şampiyonası'nda Türk Milli Takımı'nı video kategorisinde Rüştü Kirman ve Bülent Çalımlı, fotoğraf kategorisinde ise Hakan Başar ve Eser Paşa temsil edecek.

Yarışmanın diğer ödüllerini alan sanatçılar şöyle: Video branşı Türkiye Şampiyonu Rüştü Kirman ve ikinci olan Bülent Çalımlı'yı üçüncü olarak

Turgay Ali Şanlı takip etti.

Fotoğraf Branşı Türkiye Şampiyonası'nda ise balık kategorisinde 83 puanla Hakan Başar, makro kategorisinde 91.8 puanla Seracettin Gökçen, konulu makro kategorisinde 84 puanla Hakan Başar, geniş açı kategorisinde 94 puanla Rüştü Kirman, modelli geniş açı kategorisinde 94 puanla Hüseyin Murat Orkun birinciliği elde etti. Takım sıralamasında biriciliği Aydın Büyükşehir Belediyesi Yelken İhtisas Spor Kulübü, ikinciliği Ayşığı Sualtı Sporları Kulübü, üçüncülüğü ise Türk Balıkadamları Spor Kulübü elde etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Özer Kayalı Türkiye Aydın Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title