Haberler

Aydın'da 10 Bin 550 Öğrenciden Rekor Denemesi

Aydın Adnan Menderes Stadyumu'nda bir araya gelen 10 bin 550 öğrenci, hep bir ağızdan 'Çanakkale Türküsü'nü söyleyerek 61'inci Dünya Çocuk Rekoru'nu kırdı.

Aydın Adnan Menderes Stadyumu'nda bir araya gelen 10 bin 550 öğrenci, hep bir ağızdan ' Çanakkale Türküsü'nü söyleyerek 61'inci Dünya Çocuk Rekoru'nu kırdı. Guinness Rekorlar Kitabı Türkiye Temsilcisi Prof. Dr. Orhan Kural da gözetmen olarak rekoru takip etti.

Aydın Valiliği, Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü öncülüğünde ve MB Holding'in katkılarıyla orkestra eşliğinde en kalabalık öğrenci korosu ve en çok çocukla ' Çanakkale Türküsü' rekor denemesi yapıldı. 'Efeler Diyarı Aydın'dan Şehitlerimize Bin Selam' adı ile gerçekleştirilen organizasyonu, Dünya Çocuk Rekorları yetkilisi Aydın Türkgücü ve Guinness Rekorlar Kitabı Türkiye Temsilcisi Prof. Dr. Orhan Kural başkanlığındaki Rekor Tescil ve Hakem Heyeti izledi.

10 BİN 550 ÖĞRENCİ AYNI ANDA SÖYLEDİ

Kentteki lise, ortaokul ve liselerden toplam 10 bin 550 öğrenci stadyumda yerini aldı. Öğrenciler saha içinde 'Dur Yolcu' siluetini oluşturdu. 10 bin 550 öğrenci hep bir ağızdan Çanakkale Türküsü'nü söyledi. Rekor denemesinin ardından bu kez stadyumda bulunan öğretmen ve velilerin de katılımıyla türkü ikinci kez seslendirildi.

PROF. DR. KURAL AĞLADI

Guinness Rekorlar Kitabı Türkiye Temsilcisi Prof. Dr. Orhan Kural, yaptığı duygusal konuşma sırasında gözyaşlarını tutamadı. Prof. Dr. Kural, "Benim dedem Fettah Gün. Anneannemle nişanlandıktan sonra askere alınmış. Sarıkamış'a gönderilmiş. Çanakkale'de 234 bin kişi, orada da doksan bin kişi donarak öldüler. Donarak. Bu ülke için. Biz burada oturalım diye öldüler hepsi" dedi. Gençlere tarihin öğretilmesi gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Kural, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Komik sanatçılar bunu bilmezler. Ne giyeceğim diye gezen doksan altmış doksan, konuşması noksan kadınlar bunları bilmezler. Ama bizim bilmemiz lazım tarihimizi gençler. 234 bin kişinin ağıtlarını yan yana koyun. Sanırım bu organizasyondan sonra Çanakkale ruhunu yaşattığınız için şu anda yattıkları yerden size teşekkür ediyorlar. Sağ olun, var olun. Dünya Çocuk Rekorları Hakem Heyeti Başkanı olarak Aydın'da bu güzel günde bulunmaktan ayrıca mutluluk duydum. Şu anda bana gelen rakamlara göre 10 bin 550 öğrencimiz Çanakkale Ağıtını büyük bir başarıyla söyledi. Hocalarıma teşekkür ediyorum ve böylece bir Dünya Çocuk Rekoru olarak imzalıyoruz efendim."

- Aydın

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Orhan Kural Çanakkale Menderes Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY maçı ne zaman? #9917 Maç saat kaçta, hangi kanalda? Survivor Nefise kaza mı geçirdi, ne oldu? Survivor Nefise'nin son durumu ne? 23 Nisan'daki Dilan Polat gösterisine soruşturma başlatıldı mı? Dilan Polat taklidi için bakanlık harekete geçti!
title