Haberler

Binlerce Kişi Ayasofya Önünde "Fetih Namazı" Kıldı

Güncelleme:

Anadolu Gençlik Derneği İstanbul'un fethi kutlamaları çerçevesinde Ayasofya'da namaz kıldı. Kalabalık daha sonra Ayasofya'nın namaz ibadetine açılması için dua etti.

Anadolu Gençlik Derneği (AGD)'nin çağrısıyla, İstanbul'un fethinin 563. yıl dönümünde Ayasofya Müzesi'nin cami olarak ibadete açılması için "Fetih namazı" etkinliği düzenlendi. Farklı illerden gelen binlerce kişi, saat 04.00 sıralarında Ayasofya Meydanı'nda toplandı. Meydanda toplanan kalabalığa Şehzadebaşı Camii imamı, Kur'an-ı Kerim okudu.

"AYASOFYA MUTLAKA İBADETE AÇILMALIDIR"

Kurulan platforma çıkan AGD İstanbul Şube Başkanı Ali Uğur Bulut, "İnşallah bu ezanları en yakında Ayasofyamız'dan dinleyeceğiz ve Ayasofya'nın içinde namaz kılacağız inşallah hep birlikte. Ayasofya Camii, cami olarak mutlaka ibadete açılmalıdır. Milletimizin bahtıyla beraber açılmalıdır. Ayasofya'yı kapalı tutmak, Yunanlı'ya ben yapamıyorum, sen gel de kendi hesabına aç demekten farksızdır. Ayasofya'yı kapalı tutmak batılılara artık benim hayat hakkım kalmadı demektir. Ayasofya'yı kapalı tutmak, bu toprağın üstündeki 80 milyon ve altındaki elli milyon müslümanın semaları tutuşturan lanetine hedef olmaktır" dedi.


"15 MİLYON İMZAYI İLGİLİLERE ULAŞTIRDIK"

Daha sonra konuşan AGD Genel Başkanı Salih Turhan, "Bakanlar Kurulu kararıyla 1934'lerde kapanan bu Ayasofya Camii ile alakalı buradaki kardeşlerimiz olarak bizim beklentimiz, başka hiçbir şeye gerek yok, yine Bakanlar Kurulu kararıyla Fatih'in bize emanet bıraktığı Ayasofya Camii'nin tekrar açılması talebinin içerisindeyiz. Herkes gücünün yettiğiyle, sorumluluk alanıyla hesaba çekilecek. Bu konuyla alakalı devletimizin yetkililerinden Ayasofya minarelerinden tekrar ezan okunmasını bu namazları caminin içerisinde kılmayı yüzbinler olarak kardeşlerimiz olarak talep ediyoruz. Bu talebimiz burada durduğumuz bir kıyam neticesinde değil, bundan 4 yıl önce on beş milyon imzayı ilgililere ulaştırmış olduk. Halkımızın beyanını ortaya koymuş olduk. sonra sabah namazlarında kıyama durduk, öğlen namazlarında kıyama durduk ve talebimizi ifade etmiş olduk" dedi.


MEKKE İMAMI NAMAZ KILDIRDI

Mekke İmamı Murat Mustafa El Hasan da, meydanda toplanan kalabalığa sabah namazı kıldırdı. Meydanda toplanan erkeklerin hemen yan tarafında ayrılan bölümde de kadınlar namaz kılmak için saf oluşturdu. Kalabalık daha sonra Ayasofya'nın namaz ibadetine açılması için dua etti. Meydanda toplanan binlerce kişi cep telefonlarının ışıklarını hepbirlikte yakarak, "Zincirler Kırılsın, Ayasofya Açılsın" diye bağırdı. Etkinliğin yapıldığı alanın çevresinde Çevik Kuvvet Polisinin de önlem aldığı görüldü. Alanda toplanan kalabalık daha sonra dağıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Anadolu Gençlik Derneği Ali Uğur İstanbul Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (9)

sağbek:

allah sizin gibi boş adamların duasını kabul edermi.

77
34
yanıtYanıtla
Ben se! Mobil-IOS:

Neden yetmiyormu cami ?

22
40
yanıtYanıtla
HASAN:

NEDEN ZORUNA GİTSİN EMEVİ, SİZ ÖNCE İSLAMI ÖĞRENİN SONRA GELİN, CAMİ YERİNE EĞİTİME ÖNEM VERECEKSİNİZ, ALLAH NE DİYOR OKU, KURAN OKU DEĞİL BU EMEVİ, ÇALIŞ ARAŞTIR ÖĞREN GELİŞTİR DEMEK, SONRA ADAM OL İYİ AHLAK GÜZEL HUY (TAKVA) SAHİBİ OL, KUL HAKKI YEME ONDAN SONRADA BENİ AN DİYOR ALLAH, SİZ BAŞATAKİLERİ YAPMAYIN KALKIN CAMİDE TOPLANIN, YOK ÖYLE YAĞMA SALAKOLAR. . . .

yanıt11
yanıt16
urfalı Türkmen:

Fatih hanın bedduası var. her kim ki ayasofyayı ibadete kapatır allahın gazabı onun üstüne olsu diye. Ayasofya camii açılmaladır. Türk milletinin kararmış bahtının en bariz temsilçisi bu caminin kapalı olmasıdır. bu camiyi çeşitli bahaneler ile kapatanları millet hiç afv etmedi. Milletin gönlünde hain muamelesi görmeye devam edeceklerdir.

3
41
yanıtYanıtla
ALLAHIN ADALETİ TECELLİ EDER:

MAŞALLAH BAREKE ALLAH ALLAH. C. C İSLAMI VE MÜSLÜMANLARI KORUSUN GÖZETSİN İNŞALLAH

25
16
yanıtYanıtla
hasan:

Allah korusun evet, Müslümanları evet, sizn gibi emevi dini mensubu yobazlarıda bildiği gibi yapsın. . . AMİİN

yanıt2
yanıt3
VUSLAT:

kendi ülkende camiyi kullnamıyorsun, böyle bir mantık yok, kim nereye ve ne için söz vermiş bir türlü anlayamadım, sayın TOPÇU inceliyordu fakat ne olduğuna dair o da açıklama yapmadı. yetkililerden açıklama değil, AÇILIŞ TARİHİ BEKLİYORUZ.

19
19
yanıtYanıtla
abdülosman kayıhanoğlu:

''Üzerimizde beddualar var. Bunların kaldırılması için önce Ayasofya''nın ibadete açılması lazım. Ayasofya''ya uygunsuz kıyafetlerle insanlar geliyor. Hepimiz görüyoruz bunları ve bu bizi çok üzüyor. Ayasofya''da bir bölüm var, bazen cuma günleri oraya gelip namaz kılıyoruz ama içimiz burkuluyor. Biz en kısa zamanda namaz kılmak için buraya gelmek istiyoruz. Cumadan sonra insanlarla selamlaşmayı istiyoruz. '' dedi fakat bu etkinliğe nedense katılmamış.

1
23
yanıtYanıtla
ibadet etmek isteyen camiye gitsin:

camiler boş duruyor gidin orda namaz kılın, ayasofya ibadete açılsa ne olur açılmasa ne olur, orda ibadet etmeniz sizi kurtarmayacak. . .

15
4
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title