Haberler

Ayakkabı vurmasını engellemenin yolları

Güncelleme:

Bayanların mağaza vitrininde görüp aşık olarak aldığı o birbirinden şık ayakkabıların ne yazık ki bir çoğu hiç de rahat değil. Ancak bu yöntemlerle ayakkabı vurmasının önüne geçmek mümkün.

Yüksek topuklu sivri burunlu şık bir stiletto ya da şirin mi şirin bir babet aldınız ama giymeye cesaret edemiyor, ayağınıza vurmasından mı korkuyorsunuz? Haklısınız.

Kabul ediyoruz ki ayakkabı vurması çok acı veren ve ayak sağlığına zararı olan bir durum.

Ancak alabileceğiniz basit önlemlerle bu durumu engellemek mümkün. Hem o çok severek ayakkabılarınızı doya doya giymek hem de ayağınızın rahat etmesini sağlamak aslında çok basit.

İşte o basit ama hayat kurtaran öneriler;

Alışana kadar evde giyin

Ayakkabınızın ayağınıza vurmasının başlıca sebebi, hiç giyilmediği için sert olması ve ayağınızın şeklini almamaış olmasıdır. Bu nedenle yeni aldığınız ayakkabınızı önce evde bir süre giyin ki ayakkabınız yumuşayıp ayağınızın şeklini alsın. Sakın ha yeni aldığınız bir ayakkabıyı aynı gün giyip dışarı çıkmayın!

Doğru numarayı seçin

Ayak numaranız 39 ama beğendiğiniz ayakkabının son kalan çifti 38 numara ise ayağınızı o ayakkabıya sokmaya çalışmayın! Evet onu çok beğenmiş olabilirsiniz ve küçük ayakların daha güzel göründüğünü düşünebilirsiniz ama yanlış numara ayakkabı giymek parmaklarınızda ve topuklarınızda yaralara yol açar ve ayak sağlığınızı olumsuz etkiler. Bu nedenle her ne olursa olsun ayağınızın doğru numarasına göre seçim yapın.

Ayakkabınızı kalıpta bekletin

Yeni aldığınız ayakkabınızı bir gece kalıpta bekletmek, giydiğinizde ayağınızın daha rahat olmasını sağlayacaktır. Bu işlem için nemli gazete kağtlarını ayakkabınızın içine sıkıca doldurup bir gece bekleterek kendiniz de yapabilirsiniz.

Vazelin mucizesi

Ayakkabınızın ayağınıza vuran yerine bir miktar vazelin sürerseniz o bölgenin yumuşamasını sağlayarak ayağınıza vurmasını engellemiş olursunuz. Bu formül özellikle deriden yapılan ayakkabılarınız için uygun.

Ayağınıza pudra sürün

Bir topuklu ayakkabı giyecekseniz ve çorap giymediyseniz ayakkabının vurması ve gününüzün zehir olması ihtimali çok yüksek. Bunun için ayakkabınızı giymeden önce ayaklarınıza bir mikrar pudra sürün. Biraz da ayakkabınızın içine dökebilirsiniz. Bu formül ayağınızın kuru kalmasını sağlayacak ve ayakkabanızın vurup topuklarınızın su toplamasını engelleyecektir.

En klasik yöntem: yara bandı

Vurmasından endişe ettiğiniz bir ayakkabı giyecekseniz önce sağlam bir yara bandını topuklarınıza yapıştırarak önlem alabilirsiniz. Evet çok klasik bir yöntemdir ama koruyuculuğu yüksektir.

Kaynak: Haberler.com / Kadın

Güzellik Kadın Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500

Yorumlar (2)

sanem:

ben yeni ayakkabi aldim normalde benim ayak numaram 40 hatta bazen 40 bile buyuk geliyo ama bugun aldigim ayakkabi 41 numara benim ayagima kucuk gibi, bende herkesin aksine taban kismi degil de parmak kismi aciyor biraz ne yapa bilirim

3
4
yanıtYanıtla
Sevil:

Benimde ayakkabım tam ayağıma göre numarası ama parmak uclarımı hissetmiyorum giyinince ne yapacağımı bilmiyorum

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title