Haberler

Avustralya'nın Victoria eyaletinde vaka sayısı sıfırlandı

Güncelleme:

Avustralya'da en çok korona virüs vakasının görüldüğü ve korona virüse bağlı can kaybı sayısının yüksek olduğu Victoria eyaletinde aktif vaka sayısının sıfıra indiği açıklandı.

Avustralya'da salgının başlangıcından bu yana tespit edilen toplam 20 bin 345 vaka ile ülke genelinde en fazla korona virüs vakasının ve virus kaynaklı can kaybı sayısının kaydedildiği Victoria eyaletinde alınan sıkı önlemler sonucunda aktif vaka sayısının sıfıra indiği bildirildi. Victoria Eyalet Başbakanı Daniel Andrews yaptığı açklamada, eyalette üst üste 25 gündür yeni vaka tespit edilmediğini belirtti. Andrews, korona virüsle mücadelede elde edilen sonuçtan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Eyaleti virüsten temizledik. Son aktif vakamızı hastaneden taburcu ederek evine gönderdik. Doktorlar, hemşireler ve tüm sağlık çalışanları bu süreçte büyük efor sarf etti. İnsanları test yaptırmaya güçlü bir şekilde teşvik ettik ve başardık" dedi.

Andrews açıklamasında ayrıca, Covid-19 salgınının beraberinde getirdiği olumsuzlukları ortadan kaldırmak için harekete geçtiklerinin altını çizerek, "10 aylık bir duraklamanın ardından hükümet olarak adım atmanın zamanı geldi. Kaybedilen işlerin geri kazanılması ve yeni iş alanları açmak için önümüzde engel kalmadı" ifadelerini kullandı.

EYALETLER SINIRLARINI AÇTI

Avustralya'nın nüfus yoğunluğu fazla olan eyaletleri, korona virüs nedeniyle kapalı tuttukları sınırları yeniden açma kararı aldı. Ülkedeki en kalabalık eyalet olan Yeni Güney Galler, ikinci dalga nedeniyle zor günler geçiren ancak aldığı tedbirler sayesinde virüsü yenen Victorialılara 138 gün sonra sınırlarını açtı.

Yaz mevsimine hazırlanan Avustralya'da turistik eyalet Queensland de korona virüs vakalarının en sık görüldüğü Victoria ve Yeni Güney Galler'e sınırlarını açtı. Queensland Başbakanı Annastacia Palaszczuk yaptığı açıklamada, 2 eyalette son 24 saat içinde yeni korona virüs vakası kaydedilmediği takdirde önümüzdeki haftadan itibaren eyalete serbestçe giriş-çıkış yapılabileceğini duyurdu.

Sınırların kaldırılmasının ardından havaalanlarında yoğunluk gözlemlenirken, Avustralya'nın başkentinde bulunan Sydney Havaalanı'nda bir grubun "hoş geldiniz" pankartlarıyla yaptığı karşılama dikkat çekti.

(İHA)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Koronavirüs Avustralya Queensland Galler Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title