Haberler

Avukatlardan, Üniversiteli Fırat'ın Öldürülmesine Tepki

Kayseri'de Türk Hukuk Enstitüsü Şubesi'nce, İzmir'de Ege Üniversitesi'nde çıkan olaylarda Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun öldürülmesi basın açıklamasıyla protesto edildi.

Kayseri'de Türk Hukuk Enstitüsü Şubesi'nce, İzmir'de Ege Üniversitesi'nde çıkan olaylarda Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun öldürülmesi basın açıklamasıyla protesto edildi.

Türk Hukuk Enstitüsü Kayseri Şubesi'nin düzenlediği ve bazı sivil toplum kuruluşlarının da destek verdiği Cumhuriyet Meydanı'ndaki basın açıklamasını Şube Başkanı avukat İsmail Tanrıverdi okudu. Tanrıverdi, "İzmir'de Ege Üniversitesi'nde, 20 Şubat 2015 günü üniversiteye yuvalanmış terör örgütü militanlarınca milliyetçi öğrenci Fırat Yılmaz Çakıroğlu bıçaklanmıştır. Arkadaşları hastaneye olay yeri yakınında olan polis aracıyla götürmek istemişler, polis kabul etmemiş, birkaç yüz metre mesafedeki cankurtaran tam 45 dakika sonra gelmiş, öğrenci Fırat, kan kaybından şehit olmuştur. Bu durum, hükümet ve sorumlular için hiçbir şey ifade etmiyor veya birkaç gün hatta birkaç saat içerisinde unutulacak bir olay olarak düşünülüyor. Unutulmamalıdır ki her an başka birisi üniversitede böyle bir saldırıya maruz kalabilir" dedi. Tanrıverdi, şunları söyledi:

"T.C. Cumhurbaşkanı, meydanlarda Fuat Avni'lerle güreş tutarken, ülkenin kurumları terör örgütü hakimiyetine bırakılmakta ve Türk gençliği teröre kurban vermektedir. Terör örgütlerine verilen tavizler o noktaya gelmiştir ki, susmaya devam edilirse nice Fıratlar katledilir. Çözüm süreci adı altında ülkenin bir kısmı ile birlikte şehirler ve bazı kurumları terör örgütünün insafına teslim eden yetkilileri tekrar ikaz ediyor, vatandaşlarımızdan da sorumlulardan desteklerini çekmelerini bekliyoruz. Hükümet ve yetkilileri de iç güvenlik paketi bahanesi ile parti devleti kurmaya çalışmak yerine, terör örgütü faaliyetlerinin önlenmesine çaba harcamaya davet ediyoruz. Üniversiteli şehit Fırat Yılmaz Çakıroğlu'na rahmet, ailesine sabır diliyoruz. Bir hukuk kuruku ve derneği olarak bu olayın takipçisi olacağımızı açıkça ilan ediyoruz. Yapılan saldırı ve cinayeti yapanlar ile tüm göz yumanların ve ihmali olanların bir an önce yargılanması ve cezalandırılmasını bekliyoruz." - Kayseri

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Fırat Yılmaz Çakıroğlu Ege Üniversitesi Kayseri İzmir Politika Güncel Haberler

title