Haberler

Atso'dan Doğalgaz Uyarısı

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Makine Mühendisi Hüseyin Barut, yaklaşan kış mevsimi öncesinde doğalgaz kullanımı ile ilgili uyarılarda bulundu.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Makine Mühendisi Hüseyin Barut, yaklaşan kış mevsimi öncesinde doğalgaz kullanımı ile ilgili uyarılarda bulundu.

Barut, gazeteciler yaptığı açıklamada, doğalgaz kurulumunun "sertifikalı" firmalar tarafından yaptırılması gerektiğine dikkati çekti.

Doğalgazın konutlarda ve iş yerlerinde hem ucuz hem de çevre dostu olan konforlu bir yakıt olduğunu belirten Barut, "Doğalgaz kullanmayı düşünen konut sahipleri öncelikle Enerya firmasının internet sitesine ya da şubelerine bizzat başvurarak kurulum yaptırmak istedikleri firmaların sertifikalı olup olmadığını sorgulatmalı. Tabelasında her 'doğalgaz tesisatı çekilir' veya 'doğalgaz montajı yapılır' gibi ibareler bulunanlara itibar edilmemeli." dedi.

Konutlara doğalgaz kurulumuyla ilgili yapılacak keşif işleminin de mutlaka bir makine mühendisi tarafından gerçekleştirilmesi gerektiğinin altını çizen Barut, "Doğru keşif yapılması, konutunuzda emniyetli doğalgaz kullanımı ve enerjiyi tasarruflu kullanım açısından önem taşıyor. Bundan dolayı konutunuzun uygun doğalgaz sistemi seçimi yetkili makine mühendisi tarafından yapılmalı." diye konuştu.

Kurulum sırasında da kurulumu yapılacak firma ile mutlaka sözleşme imzalanması ve kullanılacak malzeme ile cihazların sertifikalı olması gerektiğini kaydeden Barut, doğalgaz sistemi yaptıracak yetkili firmasıyla mutlaka sözleşme yapıldıktan sonra işe başlatılması önerisinde bulundu.

Barut, "Doğalgaz tesisatında kullanılan tüm tesisat malzeme ve cihazlarda ürünler yerli ise TSE, eğer ürünler yurt dışından ithal ise TSE tarafından uygun görülen EN, ISO, IEC, DIN gibi standartlara uygunluk belgesi aranmalıdır." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Hüseyin Barut Antalya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title