Haberler

Atıcılık: Ateşli Silahlar Bahar Kupası Antrenmanlarla Başladı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Atıcılık: Ateşli Silahlar Bahar Kupası Müsabakaya katılan sporcular Federasyon Asbaşkanı Kadri Akgün'ün açıklamaları Kadri Akgün'ün açıklamaları Sporcuların antrenman atışları Atıcılık: Ateşli Silahlar Bahar Kupası Turnuva, Mersin'deki resmi antrenmanla başladı MERSİN (AA) – Türkiye Atıcılık ve Avcılık Federasyonu'nun, 2016 yılı faaliyet programları içerisinde yer alan Ateşli Silahlar Bahar Kupası, Mersin'deki resmi antrenmanla başladı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Atıcılık: Ateşli Silahlar Bahar Kupası

Müsabakaya katılan sporcular

Federasyon Asbaşkanı Kadri Akgün'ün açıklamaları

Kadri Akgün'ün açıklamaları

Sporcuların antrenman atışları Atıcılık: Ateşli Silahlar Bahar Kupası

Turnuva, Mersin'deki resmi antrenmanla başladı

MERSİN (AA) – Türkiye Atıcılık ve Avcılık Federasyonu'nun, 2016 yılı faaliyet programları içerisinde yer alan Ateşli Silahlar Bahar Kupası, Mersin'deki resmi antrenmanla başladı.

Federasyon Asbaşkanı Kadri Akgün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Erdemli ilçesindeki atış poligonunda 25 ve 50 metre tabanca ve tüfek müsabakasının resmi antrenmanıyla başlayan turnuvaya 200 sporcunun katıldığını söyledi.

Müsabakalarda derece elde eden sporcuların milli takım seçme kriterleri çerçevesinde değerlendirileceğini belirten Akgün, önemli başarıların elde edileceğine inandıklarını anlattı.

Türkiye'de, atıcılık ve avcılık sporuna ilginin dünya ortalamasının altında olduğunu kaydeden Akgün, şöyle devam etti:

"Atıcılık sporu pahalı bir spor dalı olmasından dolayı şu anda devletin desteklediği spor olarak görünüyor. Oysa ki her kesimin çok rahat yapabileceği bir spor dalı. Atıcılık sporuna yeterli ilginin olmamasının ana sebeplerinden bir tanesi de yurdun her köşesinde poligonların olmamasından kaynaklanıyor. Yani bu spor belli başlı merkezlerin dışında yapılamıyor. Son yıllarda Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezleri açılmaya başladı. Mersin, Diyarbakır, Ankara, Kocaeli gibi illerde kurulan bu merkezlere yenileri eklenecek. Bu merkezler arttıkça özellikle genç erkek ve bayanların sayısı da artmış olacak."

Akgün, atıcılık sporunun ata sporu olduğunu dile getirerek, "Gençlerimizi ata sporumuza sahip çıkmaya ve poligonlarımızı doldurmaya çağırıyorum." diye konuştu.

Kaynak: AA / Spor

Kadri Akgün Türkiye Mersin Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title