Haberler

Atatürk'ün Ebediyete İntikalinin 79. Yılı

Antalya'da bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 79. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Antalya'da bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 79. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin, Atatürk'ün sadece Türk milletinin değil, tüm dünyanın örnek aldığı bir lider olduğunu vurguladı.

Atatürk'ü sevgi, saygı ve minnetle andıklarını belirten Çetin, şunları kaydetti:

"Her 10 Kasım'da Ata'mızı kaybettiğimiz 09.05'de çalan sirenle acımızı kalbimizin en derininde saplanan bir bıçak gibi hissediyoruz. Ancak bize düşen 10 Kasım'ları bir yas günü haline getirmek değil, onun hedeflerini, fikirlerini hissetmek, ülkemiz için ortaya koyduğu ve halen geçerliliğini koruyan vizyonu hayata geçirmek üzere çalışmaktır. Bugün bile bütün dünyanın saygıyla andığı Büyük Atatürk'ün vizyonu halen yolumuzu aydınlatmaya devam ediyor. Bizler, Türkiye Cumhuriyeti'ni en ileri medeniyetler seviyesine taşıma sorumluluğuyla çalışmak ve üretmek sorumluluğuna sahibiz."

Antalya Ticaret Borsası (ATB) ve Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı (BAGEV) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır da Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü ebediyete uğurlanışının yıl dönümünde özlemle andıklarını ifade etti.

Çandır, Atatürk'ün sadece bir ülkenin bağımsızlık mücadelesine öncülük etmediğini, kurduğu cumhuriyet ile çağdaş bir toplum yaratmak için güçlü temeller atan bir lider olduğunu belirtti.

"Çağdaş toplum yaratmak için gerçekleştirdiğin devrimler toplumun çimentosu, uygarlık yolunda attığın adımlar yol göstericimizdir." ifadelerini kullanan Çandır, gösterilen hedef doğrultusunda durmadan, yılmadan sonsuza kadar çalışmanın en büyük sorumlulukları olduğunu bildirdi.

Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği (ANSİAD) Başkanı Abdullah Erdoğan ise ekonomik kalkınmada bağımsız, güçlü ve refah seviyesi yüksek bir Türkiye hedefiyle Türk ekonomisinin güçlenmesine dair inancı taşıyan Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 79. yıl dönümünde saygıyla andıklarını vurguladı.

Erdoğan, "Bir milletin kaderini değiştiren, büyük bir düşü gerçek yapan, tarih olan yaşam öyküsüyle her türlü feragat ve fedakarlıkla dolu milletine adanmış yaşamıyla güçlü ve kararlı üslubuyla Atatürk, evrensel tarihin enginliğinde unutulmaz bir şahsiyettir." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Abdullah Erdoğan Ali Çandır Antalya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title