Haberler

Atatürk'ün Ebediyete İntikalinin 79. Yılı

MHP Edirne İl Başkanı Hakan Özkan, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 79. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

MHP Edirne İl Başkanı Hakan Özkan, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 79. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Özkan, mesajında, Atatürk'ün pes etmeyen bir ruha, taviz vermeyen bir mizaca, inandıklarını söylemekten korkmayan bir vicdana, vatan ve milleti için her şeyi feda edecek bir şuura sahip olduğunu belirtti.

Atatürk'ün 57 yıllık kısa ömrüne adeta koskoca bir tarih sığdırdığını aktaran Özkan, şunları kaydetti:

"Cepheden cepheye koşmuş, gönülden gönüle akmış, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuna liderlik yaparak milletimizin kalbinde taht kurmuştur. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü inançlarının derinliği, heveslerinin yüksekliği, ufkunun genişliği, Türk milletine duyduğu engin sevgisiyle anlamak, bu şekilde hakkını teslim etmek lazımdır. Elbette her fani gibi devletimizin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanımız Atatürk de 79 yıl evvel hayata gözlerini yummuştur. Fakat geride bıraktığı hatıralar, emanet ettiği büyük miras, üzerinde titrediği bağımsız yaşama azmi ilk günkü kadar taze ve heyecan vericidir."

Özkan, milli varlık ve bekalarının üzerinde karanlık hesapların, sinsi oyunların projelendirilip sahnelenmesi için özel çaba harcansa da Türk milletinin kurucu değerlere sonuna kadar bağlı ve sadık olduğunu belirterek, şu ifadeleri kullandı:

"10 Kasım'ı bir matem günü olarak görmek ve anmak yerine aziz Atatürk'ün mücadeleci kişiliğini, milli hasletlerini, manevi yönünü daha iyi tanımak, tanıtmak için eşsiz bir fırsata dönüştürmek gerekmektedir. Aziz Atatürk, hiç kimseyi aldatmadan, ülkesi ve milleti için koyduğu hedeflere yılmadan yürüyerek, aleyhinde bulunan çevrelere, yolundan çevirmeye çalışan odaklara aldırmayarak önündeki tüm engelleri birer birer aşmasını bilmiştir. Nitekim Türk milletinin umudu olmuş, Türk vatanına yepyeni bir çığır açmıştır. Bu düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e vefatının 79 . yıl dönümünde Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyorum."

Kaynak: AA / Güncel

Milliyetçi Hareket Partisi Mustafa Kemal Atatürk Hakan Özkan Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? Sabahattin Ali kimdir? Sabahattin Ali kaç yaşındaydı, nereli? Sabahattin Ali eserleri! Sabahattin Ali hayatı ve biyografisi! Turgut Uyar kimdir? Turgut Uyar eserleri, hayatı ve biyografisi Arif Nihat Asya kimdir? Arif Nihat Asya hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Fuzuli kimdir? Fuzuli şiirleri ve eserleri nelerdir? En güzel Fuzuli şiirleri! Fuzuli hayatı ve tüm kitapları Namık Kemal kimdir? Namık Kemal şiirleri nelerdir? Doğum günü ne zaman? Namık Kemal eserleri ve tüm şiirleri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title