Haberler

Atatürk'ün Armağan Ettiği Demokrasi Yeterli, İleri Demokrasiye İhtiyaç Yok"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Strasbourg Birliği kuruluşunun birinci yıldönümünü 500'e yakın davetlinin katılımıyla Strasburg'da kutlandı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Strasbourg Birliği kuruluşunun birinci yıldönümünü 500'e yakın davetlinin katılımıyla Strasburg'da kutlandı. Kutlama törenine CHP Genel Başkan Yardımcısı İzmir milletvekili Zeynep Altıok, Hatay milletvekili Hilmi Yarayacı katıldı. Program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasın ardından CHP Strasbourg Birlik Başkanı Mustafa Kemal Özçelik, CHP Meclis Üyesi Emre Çam, CHP Starsbourg Yöneticisi Burak Özkuzucu'nun açılış konuşmalarıyla başladı. Başkan Mustafa Kemal Özçelik konuşmasında "gün ülkemizi karanlık amaçlarını alet etmek isteyenlere mücadele günüdür. Gün destek, barış, sevgi ve dayanışma günüdür" dedi. CHP Hatay milletvekili Hilmi Yarayacı ise "biz Taksim - Gezi Parkı'nda mücadele ederken bugünü anlattık. Yarına işaret ettik. Çünkü her geçen gün ahlaksızlıkların, baskıların arttığı dönemleri yaşıyoruz. Aynı 1980 öncesi gibi. Türkiye her alanda çürüyor. Bizler CHP milletvekilleri olarak mecliste elimizden geleni yapıyoruz" dedi. Kutlamaya katılan Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya eyaleti CHP Birlik Gençlik Kolları Üyesi Ceren Sarıyar konuşmasında 29 Mayıs tarihinde Köln kentinde yapılacak '19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'na herkesi davet etti. 19 Mayıs kutlama törenine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katılacağını duyurdu.

"Teslim olmayacağız mücadeleye devam"

CHP Meclis Üyesi Emre Çam konuşmasında iktidarı eleştirdi. Emre Çam "biz bu duruma karşı birlik, beraberlik, dayanışma içinde mücadelemize devam edeceğiz. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teslim olmayacağız" dedi. CHP Genel Başkan Yardımcısı İzmir milletvekili Zeynep Altıok ise "Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Türkiye'ye armağan ettiği demokrasi yeterlidir. Türkiye'nin ileri demokrasiye ihtiyacı yoktur. İçinde bulunduğumuz karanlığın bize gösterdiği yol artık yeni bir siyaset dili yeni anlayıştır. Kürsülerden nutuklara ihtiyacımız yok. Hep beraber, her yerde yan yana, el, ele, gönül gönüle, can, cana olmamız gerekiyor. Yeni siyaset bunu gösteriyor, buna ihtiyacımız var. O kadar çok acımız var bu acıları paylaşarak, yeni acıların yaşanmaması için bütün acılarımızla yüzleşerek dayanışma içinde olmalıyız. Şimdi siyasette birlik olma zamanıdır. CHP umudun tek adresidir. CHP laik Türkiye'nin güvencesidir. AKP iktidarın iç ve dış politikası Türkiye'yi içler acısı duruma getirmiştir" diye konuştu. Konuşmaların arasında verilen kısa müzik konserleri kutlamaya gelen herkese neşe kattı. Strasbourg Başkonsolosu Özgür Çınar kutlama törenin girişinde verilen resepsiyon bölümüne katıldı. Başkonsolos Özgür Çınar kutlama törenin salonda yapılan konuşmalarına katılmadı. Fransa'nın kuzey doğusu bölgesinde 8 Mayıs Pazar gününe kadar devam edecek olan 1.yıl kutlama ve dayanışma programı bugün Nancy, Hayange, Phalsbourg kentlerinde CHP Ankara milletvekili Ali Haydar Hakverdi'nin katılımıyla devam edecek. 6 Mayıs Cuma günü CHP Strasbourg Birlik temsilcileri Türkiye'den gelen CHP milletvekilleriyle birlikte Strasbourg Başkonsolosu Özgür Çınar'ı makamında ziyaret edecek. CHP Birliğinin kutlama töreni 7 Mayıs Cumartesi günü Colmar, St. Louis, Belfort kentlerinde devam edecek. 8 Mayıs Pazar günü Strasbourg CHP Birliği milletvekilleri ve üyelerine vereceği kahvaltıyla kutlama programı sona eriyor. Davetliler arasında en uzak ülkeden gelen İskoçya CHP Birlik Başkanı Nihat Oymak da vardı. Almanya ve Fransa'nın değişik kentlerinden kutlama programına katılan çok sayıda CHP Birlik üyeleri CHP olan desteğin her yerde giderek yükseldiğine dikkat çektiler. - Strasbourg

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Mustafa Kemal Atatürk Türkiye İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title