Haberler

Aşık Taşlıova'nın Vefatı

Kars Kuzey Doğu Gazeteciler Cemiyeti (KKDGC) 2. Başkanı Ercüment Daşdelen, devlet sanatçısı aşık Şeref Taşlıova'nın vefatı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Kars Kuzey Doğu Gazeteciler Cemiyeti (KKDGC) 2. Başkanı Ercüment Daşdelen, devlet sanatçısı aşık Şeref Taşlıova'nın vefatı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Daşdelen, mesajında Kars'ın çok büyük bir değerini kaybettiğini belirterek, Taşlıova'nın ulusal ve uluslararası birçok yarışmada önemli başarılara imza attığını bildirdi.

Katıldığı yarışma ve programlarda 130'un üzerinde madalya, 60'ı aşkın plaket ve 180 takdirname alan Taşlıova'nın çeşitli dergilerde folklor yazıları yazdığını anımsatan Daşdelen, "1971'den itibaren Amerika'dan Japonya'ya, Avrupa'dan Orta Asya ülkelerine dek birçok ülkede programlar yapan ve UNESCO'nun düzenlediği 'Dünya Sanat Dizisi' adlı etkinlikte Türkiye'yi başarıyla temsil eden değerli halk ozanımız Aşık Şeref Taşlıova'yı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşamaktayız. Ozanımız Şeref Taşlıova her daim Karslıların gönüllerinde taht kurmuş bir kültür abidesiydi" ifadelerini kullandı. - Kars

Kaynak: AA / Yerel

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Şeref Taşlıova Kars Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title