Haberler

Aşık Mahzuni Şerif Beste Yarışması 10. Gurur Yılı

Toplantıya; Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Ege Üniversitesi Devlet Türk Müziği Konservatuarı Öğretim Görevlisi Dr. Gani Pekşen, Ege Üniversitesi Devlet Türk Müziği Konservatuarı Öğretim Görevlisi Erdal Güral, Narlıdere Alevi Bektaşi Derneği Başkanı Mustafa Aslan, Narlıdere YukarköyTahtacı Derneği başkan yardımcısı Merih Ünsal, Narlıdere Belediye Meclis üyeleri ve basın mensupları katıldı.

AŞIK MAHZUNİLERİ YAŞATMAK BİZİM BOYNUMUZUN BORCU

10. Aşık Mahzuni Şerif Beste yarışması tanıtım toplantısında bir konuşma gerçekleştiren Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, her yıl düzenledikleri Aşık Mahzuni Şerif Beste yarışmasının bu yıl ise 10.ncusunu düzenleyeceklerini ifade etti. Batur " Ozanlığı ile Yaşam biçimi ile direnişçi ruhu ile insanlara önder olan, Aşık Mahzuni'yi bir kez daha sevgi ve saygıyla anıyorum. Biliyorsunuz Aşık Mahzuni'yi 17 Mayıs'ta 2002 yılında kaybetmiştik ve sonrasında büyük ozanımızın adını yaşatmak için her yıl geleneksel olarak Aşık Mahzuni Beste yarışmasını düzenliyoruz. Bu yıl büyük bir gurur ile 10.uncusunu düzenleyeceğimiz Aşık Mahzuni Beste yarışmamızın düzenlenmesinde Aşık Mahzuni ailesine, Gani Pekşen hocamıza, Öğretim Görevlisi Erdal Güral'a, Alevi Bektaşi Derneğimizin başkanına ve Tahtacı derneği başkanı ve yöneticilerine beste yarışmamıza ve Aşık Mahzuni felsefesini yaşatılmasına verdikleri destek için teşekkür ediyorum. Aşık Mahzunileri yaşatmak bizim boynumuzun borcu. Özellikle bu dönem içinde ülkemizin geldiği noktayı görüyorsunuz. Aşık Mahzuni'de Pir Sultanlarda yönetim biçimlerine başkaldırı noktasında dizeleri ile herşeyi aktarmışlar. Sazları ile en güzel direnişi ortaya koymuşlar. Bu sebeple Narlıdere'de bu kültür ve anlayışa eskiden bu yana sahip çıkan bir ilçedir. Bizde belediye olarak bu anlayışı, bu kültür ve felsefeyi yaşatmak için elimizden gelen katkıyı sunduk ve sunmaya devam edeceğiz" dedi.

NARLIDERE'YE BEKLİYORUZ

Bu yılki Aşık mahzuni Beste yarışması ve anma etkinlikeri ile bilgi veren Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur "Bu yılki Aşık Mahzuni anma etkinliklerimize 17 Mayıs Perşembe günü saat: 18.00'da Narlıdere'de Aşık Mahsuni Şerif parkında konuklarımız, beste yarışmamıza katılan yarışmacılar, derneklerimiz vatandaşlarımız ile birlikte düzenlediğimiz anma programı ile başlayacağız. Aynı gün saat:20.30 itibari ile 10 Aşık Mahzuni Şerif Beste Yarışması'nın final gecesini düzenleyeceğiz. Bu yıl değerli sanatçımız Edip Akbayram sesiyle ve sözüyle yarışmamıza katılıyor. Mahzuni ailesini temsilen Ali Mahzuni sazıyla ve jüri üyesi olarak bizimle olacak. CHP Pm üyemiz Ali Öztunç Aşık Mahzuni için yazdığı 'Devri Mahzuni' kitabını okurlarına imzalamak ve jüri üyesi olarak aramızda olacak. Çağımızın Pir Sultan Abdalı olan Mahzuni Şerifi bir kez daha saygıyla anmak için herkesi Narlıdere'ye bekliyoruz" dedi.

TÜRKİYE'DE İLK VE TEK

10. Aşık Mahzuni Şerif Beste yarışması jüri başkanı ve Ege Üniversitesi Devlet Türk Müziği Konservatuarı Öğretim Görevlisi Dr. Gani Pekşen basın toplantısında yarışmanın detayları ve katılım koşulları ile ilgili bilgiler verdi. Pekşen "Türkiye'de Mahzuni Şerif adını yaşatmak için ülke ve ülke sınırları dışından katılım sağlanan başka bir yarışma yok. Türkiye'de ilk ve tek belediye Narlıdere Belediyesidir. Bu anlamda Narlıdere Belediye Başkanımıza gösterdiği hassasiyet özveri ve duyarlılık için bir kez daha teşekkür ediyorum. Bu sadece bir yarışma değil. Bu yarışmada verilen ödüller ve kimin dereceye girdiğinden daha önemli olan bir ozan için Aşık Mahzuni ve onun felsefesini yaşatmak, teşfik etmek, devam etmesi ve daha geniş katılımlı olması önemli. Tüm katılımcılılara şimdiden başarılar diliyorum" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ege Üniversitesi Mahzuni Şerif Abdül Batur Narlıdere Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title