Haberler

Arsa Sahibi Caddeye Duvar Örünce Vatandaş Evine Gidemedi

Yozgat'ın Sorgun ilçesi Aydınlıkevler Mahallesi 6004 Sokak'tan geçen yol, arsa sahibi tarafından duvar örülerek kapatıldı.

Yozgat'ın Sorgun ilçesi Aydınlıkevler Mahallesi 6004 Sokak'tan geçen yol, arsa sahibi tarafından duvar örülerek kapatıldı. Sürekli kullandıkları yol ortasına örülen duvarla karşılaşan sürücüler, geldikleri yoldan geri döndü.

Sorgun Aydınlıkevler Mahallesi 6004 Sokak'tan geçen yol, arsa sahibi Ahmet Kaplan tarafından 5 metre uzunluğunda, 1,5 metre yüksekliğinde duvar örülerek kapatıldı. Mahalle sakinlerinden Mustafa Bölükbaşı (55), yıllar öncesi burasının yol olarak bırakıldığını belirterek "Biz şu anki oturduğumuz arsayı Ahmet Kaplan'ın babası Selahattin Kaplan'dan satın aldık. Biz o zamanlar bu arsadan yol olduğunu biliyorduk. İmar'da burası yol olarak görünmüyor. Haliyle arsa sahibi de yol ortasına duvar ördü" dedi.

Yol olarak bırakılan arsadan TEDAŞ'ın elektrik, belediyenin kanalizasyon ve su şebekesini geçirdiğini ifade eden Bölükbaşı, "Burada yol yoktu da TEDAŞ nasıl elektrik hattı, belediye nasıl kanalizasyon ve içme şebekesi çekti, anlamış değiliz. Görüyorsunuz insanlar otomobilleriyle gelip geri dönmek zorunda kalıyorlar" dedi.

Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek ise, bahsedilen yolun belediye imarında arsa olarak gözüktüğünü ve herhangi bir yolun bu arsadan geçmediğini belirterek, "Belediyemiz olarak en kısa zamanda başka bir bölgeden yol açmayı düşünüyoruz" diye konuştu. - YOZGAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Bölükbaşı Ahmet Kaplan Yozgat Sorgun Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title