Haberler

Tamir Ettikleri Trafoya Elektrik Verildi, Yetmedi Araçları Kurşunlandı

Güncelleme:

Mardin'de trafo arızasını onarmaya giden 2 kişilik Dicle Elektrik Dağıtım ekibinin üzerinde oldukları trafoya elektrik verilip araçları kurşunlandı.

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde tarımsal sulamada kullanılan trafodaki arızayı gidermeye giden 2 kişilik Dicle Elektrik Dağıtım ekibi, bir kez direk üzerinde çalışırken kasıtlı olarak elektrik verilmesi, bir kez de silahlı saldırı nedeniyle 2 kez ölümden döndü. Trafo sahipleri tarafından ayrıca darp edilen 2 şirket çalışanı, canlarını zor kurtarırken, jandarma olayla ilgili 3 kişiyi gözaltına aldı.

MUHTARIN GÖREVLENDİRDİĞİ BİR VATANDAŞ ÇALIŞANLARA EŞLİK ETTİ

Olay, dün Kızıltepe ilçesine bağlı Sarıca Mahallesi'nde meydana geldi. Y.B. isimli çiftçinin trafosunda ortaya çıkan arızayı onarmaya giden Dicle Elektrik Dağıtım Tarımsal Sulama Birimi çalışanlarından H.A. ve S.B. önce muhtara giderek geliş amaçlarını iletti. Muhtarın görevlendirdiği bir şahsın refakatinde söz konusu tarlaya giden arıza ekibi, akımı kestikten sonra trafoda çalışmaya başladı.

TARLA SAHİBİNİN YAKINLARI ÇALIŞANLARIN ÜZERİNDE OLDUĞU TRAFOYA ELEKTRİK VERDİLER

Bu sırada gelen ve tarla sahibinin yakınları olduğu öğrenilen 3 kişi, direk üzerinde çalışanlara küfür edip, ölümle tehdit etti. Bununla da yetinmeyen şahıslar, şalteri kaldırarak üzerinde ekibin çalıştığı direkteki trafoya elektrik akımı verdi. Çalışanların hayatını ciddi biçimde tehlikeye sokan bu eylemin ardından söz konusu 3 kişi, Dicle Elektrik Dağıtım çalışanı H.A. ve S.B.'yi darp etti. Yaşananlar üzerine mahalle muhtarının ekiplere refakat etmesi için gönderdiği şahıs araya girdi ve saldırganların elinden kurtardığı 2 çalışanı muhtarın evine götürdü.

YETMEDİ, EKİBİN ARACINI KURŞUNLADILAR

Ekipler burada beklerken, köylüler Dicle Elektrik çalışanlarını "Kaçın, silahlanmış geliyorlar" diyerek uyardı. Bunun üzerine H.A. ve S.B. araçlarına binerek buradan hızla uzaklaşmaya başladı. Ancak ellerinde silahlarla gelen kişiler, hızla giden aracın arkasından art arda ateş etmeye başladı. Büyük bir şans sonucu araçta bulunan Dicle Elektrik Dağıtım çalışanları kurşunlara hedef olmazken, araca arkadan 3 mermi isabet etti. Saldırganlar Dicle Elektrik ekiplerini bir süre başka bir araçla takip etti. Saldırganları atlatmayı başaran H.A. ve S.B. hastanedeki tedavilerinin ardından aldıkları adli rapor ile jandarmaya başvurdu. Jandarma da olay yeri incelemesinin ardından, E.B., E.B. ve Y.B. isimli 3 kişiyi gözaltına aldı. Sanıkların bugün savcılığa sevk edilmesi bekleniyor.

250 BİN LİRALIK BORÇTAN DOLAYI İCRALIK OLMUŞ, KAYIT DIŞI BİR TRAFOSU DAHA VAR

Öte yandan, Sarıca Mahallesindeki olayın yaşandığı trafonun sahibi olan Y.B.'nin 2013 ve 2015 yıllarına ait yaklaşık 250 bin liralık borcu bulunduğu ve bu borçtan dolayı icralık olduğu belirlendi. Söz konusu kişinin kayıt dışı olarak kullandığı bir trafosunun daha bulunduğunun belirlendiği, enerji şirketi tarafından Ağustos 2016'da yerinde abonelik verilmesine rağmen abone bedellerini de ödenmediği tespit edildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Dicle Elektrik Dağıtım Kızıltepe Mardin 3.Sayfa Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title