Haberler

Arif Nihat Asya Vefatının 44. Yılında, Eserleriyle Anıldı

Güncelleme:

Türk Edebiyatı'nın önemli isimlerinden Arif Nihat Asya, vefatının 44. yılında Bağcılar'da kendi adını taşıyan ilkokulun öğrencileri tarafından tiyatro, mehter, semazen gösterisi ve şiirlerle anıldı.

Asya'nın hayattayken değerinin anlaşılmadığına vurgu yapan Bağcılar Belediye Başkan Yardımcısı Kenan Gültürk, " Arif Nihat Asya'nın dizelerine bakın içerisinde imanı, aşkı, vatan sevdasını göreceksiniz. Böyle değerlerin öldükten sonra kıymeti biliniyor. Hayattayken onları tanımalı ve kıymetini bilmeliyiz" dedi.

Bayrak Şairi olarak tanınan Arif Nihat Asya'nın ölümünün 44. Yılı nedeniyle Bağcılar Arif Nihat Asya İlkokulu tarafından bir anma etkinliği düzenlendi. Bağcılar Belediyesi Halk Sarayı'nda gerçekleşen program şehitler için saygı duruşu ve öğrencilerin işaret diliyle söyledikleri İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Şairin hayatını anlatan slayt gösterisinden sonra açılış konuşmasını yapan Bağcılar Belediye Başkan Yardımcısı Kenan Gültürk, "Her millet kendi değerleriyle medeniyetini oluşturur. Bu medeniyeti oluşturmak için de çok ciddi bedeller ödenir. Arif Nihat Asya'yı eserlerine baktığımızda bir vatanperver olarak bu ülkenin sevdalısı olarak kalemiyle nasıl mücadele ettiğini ve bundan dolayı da zaman zaman büyük bedeller ödediğini görüyoruz. Asya'nın dizelerine bakın içerisinde imanı, aşkı, heyecanı, vatan sevdasını, millet sevdasını göreceksiniz. Ancak Arif Nihat Asya kendi yaşadığı dönemde kıymeti bilinmeyen, sahiplenilmeyen, ötelenen bir şahsiyettir. O ve onun gibi değerlerin kıymetini hayattayken göremiyoruz. Böyle değerlerin öldükten sonra kıymeti biliniyor. Geç görüyor ve geç öğreniyoruz. Hayattayken onları tanımalı ve kıymetini bilmeliyiz" dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz da "Tarih boyunca yetiştirdiğimiz ender insanlardan bir tanesinin Hakka yürüyüşünün yıldönümündeyiz. Gerçekten bugüne kadar çok değerli insanlar yetiştirdi. Biz insanımıza hayattayken çok fazla önem vermiyoruz ama hayattan ayrıldıktan sonra değer biliyoruz. Toplumsal olarak bizim kanayan yaramız. Bizler gibi yaşayan, bizlerin hislerini topluma yansıtan birisiydi ama yaşarken bırakın değer görmeyi sıkıntılarla ve engellerle karşılaştı. İnşallah bu nesil böyle değerleri hayattayken önemser. Hayattayken onların izinden gitmenin yolunda olurlar. Hakkın rahmetine kavuşan çok değerli şairimizi rahmetle anıyorum" şeklinde konuştu.

"Melek kostümlü çocuklar Anne şiirini okudu"

Programda şairin en çok bilinen eserleri öğrenciler tarafından farklı şekillerde sunuldu. Öncelikle şairin en çok bilinen Bayrak Şiiri'nin hem tiyatro oyunu olarak sahnelendi hem de koro halinde okundu. Daha sonra ise melek kostümlü çocuklar "Uyuyor musun?" ve "Anne" şiirini seslendirdi. Mehteran grubu "Fetih Marşı"nı çalarken minik semazenler de gösteri yaptı. Çocukların performansları izleyenlerden büyük alkış aldı. Öğrencilerin aileleri de çocuklarını izlerken çok duygulandı.

Anma programına Arif Nihat Asya İlkokulu müdürü Mehmet Aydemir, öğretmenler, öğrenciler ve yakınları katıldı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Arif Nihat Asya Bağcılar Güncel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

Bakmadan Geçme

Muhsin Şentürk kimdir? Yargıtay Muhsin Şentürk neden çekildi? 2 milyon TL'nin aylık faiz getirisi ne kadar? Halkbank, Akbank, Yapı Kredi, Garanti Bankası faiz getirisi! TAM ATM nedir, ücretsiz mi? TAM ATM'de hangi bankalar var, özel bankalar var mı? 12 Mayıs Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 12 Mayıs burç yorumları nedir? Cihan Çanak kimdir? Cihan Çanak kaç yaşında, mevkiisi ne, hangi takımda oynuyor? Indiana Pacers New York Knicks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 11 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 70. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 10 Mayıs Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 70. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 10 Mayıs Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Galatasaray kombineleri bitti mi? 2024-2025 sezonu kombine satışları devam ediyor mu? Arka Sokaklar 675. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 10 Mayıs Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 55. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 10 Mayıs Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 12. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 10 Mayıs Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 2. eleme adayı kim oldu? 10 Mayıs Cuma Survivor potaya kim gitti? Survivor kim kazandı? 10 Mayıs Cuma Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Nafile Namazları Camide mi Yoksa Evde mi Kılmak Daha Faziletlidir?
CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

title