Haberler

Ariel Deterjan Sektörü Değerlendirme Toplantısı Sonuçları

Güncelleme:

P&G markası Ariel, toz deterjanın leke çıkarma gücünü sıvı deterjanın hassas bakımıyla birleştirdiği Yeni Ariel Sıvı Deterjan'ı Türkiye'deki tüketicilerle buluşturdu.

İnovatif teknolojilerle sürekli yeni ürünler geliştiren P&G deterjan markası Ariel, yeni ürününü Türkiye'deki tüketicilerle buluşturuyor: Yeni Ariel Sıvı Deterjan. Çamaşırların temizlenmesi ve zorlu lekelerin çıkarılmasının yanı sıra giysilerin kumaşını koruyan ve güzelleştiren Ariel Sıvı Deterjan, tüketicilerin beklentileri doğrultusunda özel bir formülle geliştirildi.

Ürünün ortaya çıkış sürecinde beş yıl süren Ar-Ge çalışmalarının yanı sıra 2000'den fazla tüketiciyle görüşmeler yapıldı. Ariel, Türkiye'nin de içinde bulunduğu Doğu Avrupa'daki kadınların giysileri ile olan ilişkileri hakkında daha derin bir fikre sahip olmak için alışveriş alışkanlıklarını ve giysilerinin bakımını nasıl yaptıklarını araştırdı. P&G Kumaş Bakım ekibi tarafından Ariel markası için Türkiye, Macaristan, Romanya, Çek Cumhuriyeti, Rusya, Bulgaristan ve Sırbistan'dan 500'er yetişkinin katılımıyla Haziran 2014'te online anket* gerçekleştirildi.

"Tüketiciyi anlamak için yılda 400 milyon dolardan fazla yatırım yapıyoruz"

Toz deterjanın leke çıkarma gücü ile sıvı deterjanın hassas bakımının bir araya getirildiği Yeni Ariel Sıvı Deterjan, renkliler ve beyazlar için geliştirilen yeni formülüyle güçlü bir temizlik sunarak kumaşların bakımını sağlıyor. Tüketicilerin değişen ihtiyaçlarını takip eden Ariel uzmanları, yeni Ariel Sıvı Deterjan'ın formülünü, aktif temizleme gücünü artıran teknolojiye sahip "Derinlemesine Temizlik Kompleksi" ile zenginleştirdi. Bu sayede çamaşırlardaki zorlu ve inatçı lekeler temizlenirken kumaşın renk ve dokusu korunuyor.

Zira 2000'den fazla tüketiciyle yapılan ankete göre tüketiciler, elbiselerin temizlenmesi ve zorlu lekelerin çıkarılmasının yanı sıra kumaşın korunmasından taviz vermek istemiyor. Ankete göre her 10 kadından 7'si değişen kumaş türüne göre geliştirilen kumaş bakım ürünlerini takip ettiğini ifade ederken; %86'sı elbiselerini mümkün olduğunca güzel tutmanın önemli olduğunu kabul ediyor. Ayrıca kadınların %79'u özel bir leke çıkarıcı kullandığını ancak bir türlü çıkmayan lekelerden, griye dönen veya rengi solan çamaşırlardan bunaldığını söylüyor.

Yeni Ariel Sıvı Deterjan'ın heyecan verici bir yeni ürün lansmanı olduğunu belirten P&G Avrupa Kumaş Bakım Kategorisi Direktör Yardımcısı Regis d'Hardemare, tüketici beklentilerinin ürün geliştirme sürecinde çok etkili olduğunu ifade ediyor:

"P&G olarak her yıl dünyada yaklaşık 100 ülkede 5 milyondan fazla tüketiciyle görüşüyoruz. Her yıl 20,000'den fazla araştırma gerçekleştiriyoruz. Tüketiciyi anlamak için yılda 400 milyon dolardan fazla yatırım yapıyoruz. Bu kapsamda günümüzün yoğun temposunda kadınların ihtiyaçlarını, yeni görünüş, tarz veya kumaşlar denerken gardıroplarını sürekli olarak nasıl güncellediklerini takip ediyoruz. CEEMEA bölgesinde Türkiye dahil yedi ülkede kadınların çamaşır deterjanından beklentilerine dair yaptığımız anket, bize kadınların leke çıkarma konusunda giderek bilinçlendiğini gösteriyor. Kadınların yüzde 80'i her kumaş türü için farklı yıkama yöntemlerini tercih ediyor. Öte yandan kadınlar için artık sadece leke çıkarmak yeterli değil, giysilerinin uzun süre ilk günkü güzelliklerini ve sağlamlıklarını korumaları da çok önemli.

Türkiye'deki tüketiciler sıvı deterjan ile yıkamanın kıyafetlerini koruduğuna inanıyor. Fakat sıvı deterjanın toz deterjan kadar iyi leke çıkarabileceğine inanmıyorlar. Biz de bu beklentilerden yola çıkarak özel bir formülle geliştirdiğimiz Ariel Sıvı Deterjan'ı Türkiye'deki tüketicilerin hizmetine sunduk. Hem toz formunun leke çıkarma gücünü hem de sıvı formun koruma gücünü tek bir üründe buluşturan Ariel Sıvı Deterjan, 3 aşamalı kumaş bilimi teknolojisi ile, giysileri temizliyor, koruyor ve güzelleştiriyor. Devrim yaratacak olan leke savar kapağı ile zorlu lekelere kumaşa zarar vermeden ön müdahale fırsatı sunuyor."

Hane başına yılda 25 kg deterjan kullanılan Türkiye'de, sıvı deterjan kullanımı artacak

P&G Türkiye ve Kafkasya Yönetim Kurulu Başkanı Tankut Turnaoğlu, Türkiye'de 1,7 milyar TL olan toz ve sıvı deterjanın pazar hacminin Avrupa'da 37 milyar TL, dünyada ise 137 milyar TL olduğunu söylüyor. Türkiye'nin deterjan pazarı (toz ve sıvı) büyüklüğünün 525 milyon kg. olduğunu ifade eden Turnaoğlu şöyle devam ediyor:

"Ar-Ge çalışmalarına her yıl 2 milyar doların üzerinde kaynak ayıran bir şirket olarak inovatif teknolojilerle geliştirdiğimiz ürünleri tüketicilerle buluşturuyoruz. Tüketicilerimizin ihtiyaçlarını en iyi şekilde anlayabilmek için onların beklentilerini dinliyoruz. Yaptığımız araştırmalar sonucunda gördük ki Türkiye'deki kadınların %82'si giysilerini hem temizleyen hem de koruyan tek bir ürünün hayatlarını kolaylaştıracağını düşünüyor.Yeni Ariel Sıvı Deterjan, tüketicilerimizin ihtiyaç ve beklentileri ve değişen moda ve kumaş trendleri doğrultusunda giysileri hem temizlemek hem de korumak için geliştirildi. Hane başına senede ortalama 25 kg deterjan kullanılan Türkiye'de, sıvı deterjan kullanımının Avrupa ve dünyada olduğu gibi önümüzdeki yıllar içinde artacağını düşünüyoruz. P&G olarak hedefimiz ilk yılın sonunda sıvı deterjan hacmimizi toplam deterjan kategorisi hacmi içinde çift haneli rakama çıkarmak. Beş yıl içinde ise bu oranın üçe katlanacağını düşünüyoruz.

Türkiye deterjan pazarı Avrupa ortalamasının üstünde büyüme gösteriyor. Biz de inovatif ürünlerimizle pazarın büyümesine önemli katkılar sunuyoruz. Tüketicilerin beklentileri doğrultusunda 2012'de Türkiye'de çamaşır deterjanı pazarında yeni bir kategori açmıştık. Ariel Jel Deterjan Kapsül ile Türkiye çamaşır deterjanı pazarında daha önce var olmayan yeni bir formu tüketicilerle buluşturmuştuk. Jel deterjan kapsül pazarındaki inovasyonlarımız devam etti, 2014'te deterjan kategorisinde bir devrim olan yeni Ariel 3'ü1arada Pods, 3 Aşamalı Kumaş Bakımı teknolojisini ilk kez tüketicilere sunduk."

Ürünün leke savar kapağı 2000 farklı leke üzerinde test edildi

Aktif temizleme gücünü arttıran özel bir teknolojiye sahip "Derinlemesine Temizlik Kompleksi" ile zenginleştirilen Yeni Ariel Sıvı Deterjan'ın güçlü temizlik maddelerinden oluşan patentli karışımı; kalıntı bırakmadan, giysilerinizin kumaşına zarar vermeden zorlu ve inatçı lekelerin üstesinden geliyor.

Yeni Ariel Sıvı Deterjan formülünün yanı sıra sunduğu en büyük yenilik, Leke Savar Kapak. Bu kapak hem ürünün kullanım miktarının ayarlamasını yapıyor hem de üst tarafındaki tırtıklı bölge ve kırmızı fırçası ile lekelere makineye yerleştirmeden önce ön müdahale olanağı veriyor. Geliştirilmesi 36 ay süren, 100 konsept ve 40 prototip testinden geçen ve 1000 tüketici ve 2000 farklı leke üzerinde test edilen bu kapak, inatçı lekelerin yumuşakça ovularak kolayca çıkmasına olanak sağlarken giysilerin rengine ve dokusuna kesinlikle zarar vermiyor.

* Tüketici bilgileri Türkiye, Macaristan, Romanya, Çek Cumhuriyeti, Rusya, Bulgaristan ve Sırbistan'dan 500'er yetişkinin katıldığını online anket aracılığıyla toplanmıştır. Anket, P&G Kumaş Bakım Ekibi tarafından Ariel markası için istenmiş ve 11-18 Haziran 2014 tarihleri arasında KGRA'nın ortağı Toluna şirketi tarafından gerçekleştirilmiştir.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Macaristan Türkiye Ariel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title