Haberler

Ardahan Cumhuriyet Başsavcılığından Örnek Proje

Ardahan'da "Bende bir çocuğum diğerleri gibi, ellerimden tutsun büyüklerim" projesinin ofis açılışı yapıldı.

Ardahan'da "Bende bir çocuğum diğerleri gibi, ellerimden tutsun büyüklerim" projesinin ofis açılışı yapıldı.

Ardahan Adliyesinde yapılan açılışa, Vali Mustafa Tekmen, Belediye Başkan Vekili Yusuf Demirci, Cumhuriyet Başsavcısı Zafer Yıldız ve diğer yetkililer katıldı.

Açılışta konuşan Vali Tekmen, mevcut projenin gençler için verimli olacağını belirterek, Başsavcı Zafer Yıldız'a teşekkür etti.

Tekmen, "Yapılan çalışmalarla güzel bir sonuç ortaya çıkmıştır. Buradaki faaliyetlerle değil, başka şeylerle uğraşacak olan çocukları sizler tahmin edin. İlgilenilmeyen insanın nelerle ilgileneceğini sizler tahmin edin. ve dolayısıyla sonuçlarla uğrayacağız. Sebeplerle değil. Halbuki asıl olan nedir? Adam dövmek değil, üzüm yemektir. Suç işlenecek ama önemli olan suçu minimize etmektir" dedi.

Başsavcı Zafer Yıldız ise yaptığı konuşmada, böyle bir çalışmanın Türkiye'de ilk olduğunu belirterek, 10 aylık kursla dezavantajlı gençler için çeşitli faaliyet ve seminerlerin yapılacağını söyledi.

Yıldız, "Sağlıkta olduğu gibi, önleyici hekim. Bizde bunlarla görevimiz, önleyici hekimlik yaparak, koruyucu hekimlik yaparak, hastalıkların şehrimizden yayılmasını önlemek olacak. Biz, hayata futbol deyimiyle 2-0 yenik başlayan Ardahanlı çocuklara, dezavantajlı gençlere devletimizin bize sunduğu imkanları organize bir şekilde onlara sunarak, faydalanmalarını sağlayacağız" diye konuştu.

Proje kapsamında rehber uzmanlar eşliğinde bizzat evlere gidip gençlerin sosyal mekanlara getirileceğini kaydeden Yıldız, "Bu projeyle dezavantajlı geçlerin sosyal faaliyetler içinde bulunmalarını sağlayacağız. Ben 39 yaşındayım ama hiç üç boyutlu sinema izlemedim. Çocuklarımız, üç boyutlu sinemanın yanı sıra, gençlerimiz müzik ve spor kurslarına katılacaklar. Sadece kurslarla sınırlı kalınmayacak faaliyetler." dedi.

Açılış, iki dakikalık üçboyutlu sinema ve ikramla son buldu. - ARDAHAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ardahan Tekmen Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title