Haberler

Arda Kural kimdir? Arda Kural hayatı ve biyografisi!

Güncelleme:

Yerli Leonardo Di Caprio lakaplı ünlü oyuncu Arda Kural, yıllar sonra ekranlara döndü. Arda Kural'ın TRT 1'in absürt komedi tarzındaki dizisi Tutunamayanlar'ın kadrosuna katılması sonrası Arda Kural kimdir? Arda Kural kaç yaşında ve nereli gibi soruların yanıtları arandı.

2000'li yılların başında hem yakışıklılığı hem de oyunculuğuyla tüm dikkatleri üzerine çeken Arda Kural, bir dönem sağlık sorunları nedeniyle zor günler geçirmişti. Yıllar sonra tekrar ekranlara dönen başarılı oyuncu hakkında Arda Kural kimdir? Arda Kural hayatı ve biyografisi gibi konular araştırıldı.

ARDA KURAL KİMDİR?

Yalova Endüstri Meslek Lisesi'nde kimya okudu. 2 yıl dramaturji ve sinema eleştirmenliği eğitimi aldı. 1999'da kendi kurduğu Tiyatro Roman Tiyatrosu'nda profesyonelliğe adım attı. Bu tiyatroda ve daha sonra kurduğu Siyah Oyuncular Tiyatrosu'nda kendi yazdığı Belirtisiz Nesneler, Ben Değil Kendim, Dokuz Köyden Kovulmak, Siyah Mizah ve Aşk gibi oyunlarda rol aldı. Kral TV'de VJ'lik yaptı.

İlk olarak 1999'da Eyvah Kızım Büyüdü dizisinde Altay rolüyle kamera karşısına geçti ve bu dizide Leonardo DiCaprio'ya olan benzerliğiyle tanındı. İkinci çıkışı ise 2003'te Lise Defteri dizisindeki Ediz rolüyle oldu. Son olarak, 2005'te Emret Komutanım dizisindeki Posta Ferit rolü ile geniş beğeni topladı.

ARDA KURAL KİŞİLİĞİ

Her zaman durgun ve ağırbaşlı tavırlarıyla dikkat çekti. Verdiği röportajlarda Leonardo Di Caprio'ya benzerliğiyle tanınmasından rahatsız olduğunu belirten Kural, işinde en iyisi olmak istediğini ve canlandırmak istediği karakter'in Truva filmindeki Aşil karakteri olduğunu belirtti. Koç burcu ve burcunun özelliklerini taşıyor. Aşka inanmıyor ancak sevginin var olduğunu düşünüyor. Bugüne kadar özel hayatıyla gündeme gelmeyip her zaman işiyle ekranlarda olan oyuncu senaryo denemeleri yapıyor ve bu piyasaya yönetmen olarak devam etmek istediğini söylüyor.

1999 Eyvah Kızım Büyüdü - Altay - TV dizisi

2000 Şemsi Paşa Pasajı -TV dizisi

2000 Kuzenlerim - Oğuz - TV dizisi

2003 Lise Defteri - Ediz - TV dizisi

2004 Çınaraltı - Kenan - TV dizisi

2004 Canım Benim - Barış - TV dizisi

2004 Düşenin Dostu - Said - TV filmi

2005 Beşinci Boyut - Mehmet

2005 Beyza'nın Kadınları - Naim - Film

2005 Emret Komutanım Posta - Ferit - TV dizisi

2005 Banyo - Oğuz - Film

2006 Sahne - Gezgin - TV filmi

2006 Kızlar yurdu - Asker Ferit - TV dizisi konuk oyuncu

2007 Kaptan - Yavuz - TV dizisi

2007 Kelebek Çıkmazı - Selim - TV dizisi

2007 Çok Özel Tim - Kemal - TV dizisi

2008 Büyük Buluşma - Berk -TV dizisi

2008 Emret Komutanım - Ferit - TV dizisi

2008 Düğün Şarkıcısı - Yıldıray - TV dizisi

2008 Dur Yolcu Mustafa - Kemal - TV dizisi

2009 Doludizgin Yıllar - Savaş - TV dizisi

2010 Gelecekten Bir Gün - Felek Film

2010 Kubilay Mustafa - Fehmi Kubilay - Film

2011 Kurşun Bilal - Kurşun Bilal - TV dizisi

2012 Ayaz - Emre - TV Filmi

2013 Kutsal Bir Gün - Film

2016 Nefrin El Turab - Film

2020 Tutunamayanlar - TV dizisi

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Leonardo Di Caprio Arda Kural Gündem Magazin Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var? Hudutsuz Sevda nerede çekiliyor? Hudutsuz Sevda setleri nerede? Brighton Manchester City maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Manchester City maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bahar Candan tutuklandı mı? Bahar Candan neden tutuklandı, suçu ne? Nihal Candan tutuklandı mı? Nihal Candan neden tutuklandı, suçu ne? Brighton Manchester City maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Brighton Manchester City maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Ali Erbaş Arapça biliyor mu, Fransızca biliyor mu?
500

Yorumlar (5)

karaman:

tutunamayanlar dizisini izlemiyorum ama arda kural''ın diziye dahil olmasına sevindim, başarılı bir oyuncu.

0
0
yanıtYanıtla
canyelken:

arda kural diye yazılır adam diye okunur. hem oyunculuk hem de insaniyet olarak çok sevdiğim bir insandır.

0
0
yanıtYanıtla
şeyma:

hastalığının tekrar nüksettiği duyurulan oyuncu. sanat camiası için fazla zeki ve dürüst biriymiş ki kaldıramamış adam

0
0
yanıtYanıtla
Gülnur Cinçin __Annesi:

DĞRUSU BUDUR..NOKTA..

0
0
yanıtYanıtla
Gülnur Cinçin:

Arda Kural,,,Aslen 12- 4-1982 Çapa Tıp fakültesi , ISTANBULDA, Doğmuştur...

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title