Haberler

Antalya Triatlonu'nda Rekor Katılım Beklentisi

ORHAN KUZU - Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Hamdi Güneş, "Pazar günü bu yılın en yüksek katılımlı ve triatlon tarihinin de rekoru diyebileceğimiz 508 sporcu ile takım triatlonunu yapmış olacağız." dedi.

Triatlon Federasyonu tarafından yarın ve 15 Mayıs Pazar günü yapılacak Antalya Triatlonu hakkında AA muhabirine açıklamada bulunan Güneş, organizasyonun halk triatlonuyla başlayacağını söyledi.

Halk tiriatlonuna katılmak için lisansa gerek olmadığını anlatan Güneş, doktordan alınacak bir sağlık raporunun yeterli olduğunu belirtti.

Triatlonun zor bir spor olarak görüldüğünü ve bundan korkulduğunu vurgulayan Güneş, bu spora halka sevdirmeyi amaçladıklarını kaydetti.

Hamdi Güneş, pazar günü başlayacak takım triatlonunda olimpik mesafe uygulanacağını belirterek, şu ifadeleri kullandı:

"Yarışmada bin 500 metre yüzme, 40 kilometre bisiklet ve 10 kilometre koşu gerçekleştirilecek. Takımlar 3 kişiden oluşacak ve kadın erkek karışık olabilecek. Sağlık için kurumlarda birlikte, spor yapanlar da takım kurarak bu yarışlarda performanslarını gösterebilecek. Pazar günü bu yılın en yüksek katılımlı ve triatlon tarihinin de rekoru diyebileceğimiz 508 sporcu ile takım triatlonunu yapacağız."

Yarışmaların saat 08.00'de başlayacağını ve 17.00'de ödül töreni ile tamamlanacağını dile getiren Güneş, gün boyu triatlon şenliği yaşanacağını kaydetti.

"Triatlon bayramı yaşanacak"

Federasyon başkanı Güneş, yarışmanın Türkiye Şampiyonası'na puan verecek olduğundan çekişmeli geçeceğini ve her türlü hazırlıkları tamamladıklarını belirterek, "Şimdi sporcularımızı ve Antalyalıları yarışmalara bekliyoruz. Burada triatlon bayramı yaşanacak. Sporcularımıza başarılar diliyorum." şeklinde görüşlerini aktardı.

Sadece yüzme ve koşudan oluşan aquatlon yarışlarının da 8-13 yaş arasında bisiklet sporu ile henüz tanışmamış minik sporcular arasında gerçekleştirileceğini dile getiren Güneş, Gençlik ve Spor Bakanlığı başta olmak üzere tüm kurumlara yarışmaya verdikleri destekten dolayı teşekkür etti.

Kaynak: AA / Spor

Hamdi Güneş Antalya Türkiye Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title