Haberler

Antalya Triatlonu Hafta Sonu Yapılacak

Türkiye Triatlon Federasyonu tarafından düzenlenen Antalya Triatlonu, 14 ve 15 Mayıs 2016 tarihlerinde yapılacak.

Türkiye Triatlon Federasyonu tarafından düzenlenen Antalya Triatlonu, 14 ve 15 Mayıs 2016 tarihlerinde yapılacak.

Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Hamdi Güneş, Antalya Triatlonu'nun 14 ve 15 Mayıs 2016 tarihlerinde yapılacağını söyledi.

Konyaaltı Beach Park'ta gerçekleştirilecek Antalya Triatlonu bünyesinde halk triatlonu yarışlarının da yapılacağını kaydeden Güneş, "Triatlon sporu hem sporcu hem de seyirci anlamında Antalya'da büyük ilgi görüyor. Bu yıl ikincisi yapılacak halk triatlonuna her yaşta çok sayıda katılım bekliyoruz. Yarış cumartesi günü halk triatlonu ile başlayacak. Bu yarışa katılmak için lisansa gerek yok, doktordan alınacak bir sağlık raporu yeterli. Halk triatlonunda küçükler 50 metre yüzme, 2,5 kilometre bisiklet ve 500 metre koşu ile yarışmayı tamamlayacak. Büyükler ise 100 metre yüzme, 5 kilometre bisiklet ve 1 kilometre koşu yapacaklar. Pazar günü başlayacak takım triatlonunda olimpik mesafe uygulanacak. Buna göre bin 500 metre yüzme, 40 kilometre bisiklet ve 10 kilometre koşu gerçekleştirilecek.Takımlar 3 kişiden oluşacak ve kadın erkek karışık olabilecek. Sağlık için kurumlarda birlikte, spor yapanlar da takım kurarak bu yarışlarda performanslarını gösterebilecek" dedi.

Güneş, sadece yüzme ve koşudan oluşan aquatlon yarışlarının ise 8-13 yaş arasında bisiklet sporu ile henüz tanışmamış minik sporcular arasında gerçekleştirileceğini belirti. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Hamdi Güneş Konyaaltı Türkiye Antalya Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title