Haberler

Antalya'nın Fethinin 812. Yıl Dönümü

Antalya'nın, 1. Gıyaseddin Keyhüsrev tarafından fethinin 812. yıl dönümü, düzenlenen törenlerle kutlandı.

Antalya'nın, 1. Gıyaseddin Keyhüsrev tarafından fethinin 812. yıl dönümü, düzenlenen törenlerle kutlandı.

Antalya Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen törenler, Konyaaltı Sahili Yaşam Parkı'nda fetih yürüyüşüyle başladı.

Yürüyüşe, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ile TRT'nin "Diriliş Ertuğrul" dizisi oyuncuları Engin Altan Düzyatan, Ayberk Pekcan, Celal Al ve vatandaşlar katıldı.

Yürüyüşte Bursa'dan gelen kılıç kalkan ekibi, geleneksel okçuluk ekibi ve atlı polisler, vatandaşlardan büyük ilgi gördü.

Yürüyüş, Konyaaltı Sahili Meydanı'nda sona erdi.

Buradaki törende konuşan Vali Münir Karaloğlu, ecdadın Anadolu'da sadece şehirleri değil, gönülleri de fethettiğini söyledi.

Antalya'nın 812 yıldır Türk ve İslam yurdu olduğunu belirten Karaloğlu, "Tarihimizi, ecdadımızı, dedemizi, köklerimizi unutursak yok oluruz. En büyük yok oluş unutulmaktır. Bu topraklarda kıyamete kadar var olmak için tarihimizi bilmek, ecdadımıza saygı duymak zorundayız. Onun için bu kutlamalar önemlidir." dedi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de ecdadın şehirler kurarken aynı zamanda kimlik de inşa ettiklerini kaydetti.

Antalya'nın fethini çeşitli etkinliklerle kutladıklarını ifade eden Türel, "Kendi medeniyetimizden üflenen ruhla bir öz yurt olan Antalya, geleceğine emin adımlarla yürüyor. Asırlardır Anadolu'yu yurt tutmuş bir ecdadı ve onun mirasını çocuklarımıza ve torunlarımıza anlatmak bizim vazifemizdir. Cevher yerin altında kalırsa toprak, üzerine çıkarsa altın olur. Tarihimizi anlatırsak onu altınlaştırır, geleceğe miras bırakırız." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Karaloğlu ve Türel, Diriliş Ertuğrul dizisi oyuncularına çiçek verdi.

Tören, mehter, wushu ve okçuluk gösterileriyle devam etti.

Türk Hava Kuvvetleri akrobasi timi SOLOTÜRK de gerçekleştirdiği gösteriyle izleyenlere görsel şölen sundu.

Kaynak: AA / Güncel

Konyaaltı Sahili Münir Karaloğlu Antalya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title