Haberler

ANTALYA Milli Savunma Bakanı Akar Biz barıştan yanayız - AKTUEL

Güncelleme:

Milli Savunma Bakanı Akar Biz barıştan yanayız (3)

ANITA ÇELENK BIRAKTI

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve beraberindeki Türk Silahlı Kuvvetleri komuta kademesiyle, Yunanistan'ın Meis Adası'na 2 kilometre uzaklıkta bulunan Antalya'nın Kaş ilçesine geldi. Helikopterle ilçeye gelen Bakan Akar ve komutanlar, önce Kaş Kaymakamlığı'nı ziyaret etti. Bakan Akar ve beraberindeki heyete Antalya Valisi Ersin Yazıcı da eşlik etti. Ardından Bakan Akar ve komutanlar yürüyerek Kaş Limanı'na geldi. Bakan Akar, dünya savaş tarihinde bir ilki başararak İngiliz bandıralı 'Ben My Chree'yi batıran Topçu Yüzbaşı Mustafa Ertuğrul Aker ve onbaşı Yusuf Ziya Erdil'i anma etkinliğine katıldı. Burada Mustafa Ertuğrul Aker ve Yusuf Ziya Erdil adına yapılan heykele çelenk bırakan Bakan Akar, sonrasında hazırlanan sergiyi gezdi. Törenin ardından kent merkezinde yürüyen Bakan Akar, vatandaşlarla selamlaştı. Dondurma yiyen küçük bir çocukla karşılaşan Bakan Akar, onunla hatıra fotoğrafı çektirdi. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve beraberindeki komuta kademesi, daha sonra Kaş Deniz Gözetleme Karakol Komutanlığı'na geçti.

MUSTAFA ERTUĞRUL AKER KİMDİR

1893 Girit'te doğan Topçu Yüzbaşı Mustafa Ertuğrul Aker, 1917 yılında, Birinci Dünya Savaşı'nda 4 küçük topu ile İngilizlerin dört uçaklı gemisi 'My Chree'yi Meis'te sulara gömdü. Bir diğer gemiyi de savaş dışı bıraktı. 200'e yakın irili ufaklı tekneyi ve Fransız topçu tabyalarını top ateşi ile yakan Aker, Fransız gemileri 'Paris 2'yi 13 Aralık 1917'de, 'Alexandra'yı da 8 Mart 1918'de Kemer'de top atışlarıyla batırdı. 1919'da Aydın'da Yunanlılar ile yaşanan çatışmada ağır yaralanan Mustafa Ertuğrul Aker, emeklilikten sonra yerleştiği Antalya'da 5 Kasım 1968 tarihinde yaşamını yitirdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hulusi Akar Yunanistan Antalya Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title