Haberler

Antalya'da Kültür Sanat

Antalya Devlet Opera ve Balesi, "Aşk-ı Memnu" operasını sahneleyecek.

Antalya Devlet Opera ve Balesi, "Aşk-ı Memnu" operasını sahneleyecek.

Aşk, evlilik, ihtiras, ihanet temaları çevresinde gelişen hikaye, ünlü aryalarıyla da beğeni topluyor. Halid Ziya Uşaklıgil'in romanından sahneye uyarlanan eser, besteci Selman Ada'nın etkileyici müziğiyle izleyicide özel bir tat bırakıyor. Librettosu Tarık Günersel'e ait ve Murat Göksu tarafından sahnelenen eser, bugün ve 11 Şubat'ta Haşim İşcan Kültür Merkezinde izlenebilir.

Aşk-ı Memnu temsilinde orkestrayı Caner Ruhselman yönetecek. Eserde dekor Dekor Çağda Çitkaya'ya, kostüm Nursun Ünlü'ye, ışık ise Mustafa Eski'ye ait. Bu geceki temsilde "Bihter" karakterini Sema Yaran, "Behlül" karakterini Göksay Yaran canlandıracak.

Şafak Güç "Adnan" rolünde, Eylem Demirhan Duru "Firdevs" rolünde izleyici karşısında olacak. "Mille de Courton"u Ebru Kaptan, "Nihal"i ise Heyecan Ceylan seslendirecek.

ANTDOB sanatçıları, yarın Piyanolu İtalyan Bestecileri Konseri ile sanatseverlerin karşısına çıkacak.

-ABT-

Antalya Büyükşehir Belediyesi Tiyatrosu'nda (ABT) bugün, usta yazar Turgut Özakman'ın yazdığı "Fehim Paşa Konağı" isimli oyunu sahnelenecek. Reji uygulamasını ve yönetmenliğini ABT Genel Sanat Yönetmeni Müfit Kayacan'ın yaptığı ve müzikleri İhsan Kılavuz'a ait oyunda, Padişah Abdülhamit saltanatının son yıllarında yaşanan bir aşk anlatılıyor.

ABT oyuncuları, yarın ve 11 Şubat'ta "Tersine Dünya" oyununu izleyiciyle buluşturacak. Mustafa Gültekin tarafından sahneye uyarlanan Orhan Kemal'in

"Tersine Dünya" adlı eserinin yönetmenliğini, Ankara Devlet Tiyatrosu sanatçısı Murat Çidamlı yaptı. Oyunun müzikleri Tolga Cebi, koreografisi Binnaz Dorkip, dekoru Cenap Aydınoğlu, kostümleri Gizem Karasu, ışığı Özgür Dokuyucu'ya ait.

ABT oyuncularının tamamına yakınının yer aldığı eserde, kadın ve erkek rollerinin yer değiştirdiği hayali bir dünya seyirciye sunuluyor. Erkeklerin evlerde oturup çocuk baktığı, çamaşır, bulaşıkla uğraştığı, kadınların ise bitirim olup serserilik yaptığı "Tersine Dünya"da toplumsal yapıdaki çarpıklıklar mizahi dille gözler önüne seriliyor.

ABT sahnesi 11 Şubat'ta "Otobüs Durağında Üç Bencil" oyununa evsahipliği yapacak. Usta tiyatrocu Özer Tunca'nın yazdığı ve yönettiği oyunda, birbirinden bencil üç soytarının, 24 numaralı otobüsü bekledikleri durakta yaşanan ilişkileri, neredeyse hiç söz kullanılmadan beden dili ile anlatılıyor. Oyun, bu yönüyle büyüklere de hitap ediyor.

-ADT-

Antalya Devlet Tiyatrosu (ADT) oyuncuları 15 Şubat'ta Haldun Taner'in yazdığı, Işıl Kasapoğlu'nun yönettiği "Eşeğin Gölgesi" adlı oyunu sahneleyecek.

Oktay Gözpınar, Bahar Işık, Uğur Sertel, Gökhan Tüzün ve Murat Bölük'ün rol aldığı oyunda, şehirdeki panayıra çalışmak için gitmek isteyen berber Şaban, bir eşek kiralar. Yolculuk sırasında aşırı sıcaktan bunalan Şaban, biraz dinlenmek için durur ve eşeğin gölgesine oturur. Eşek sahibi Mestan, "Ben sana eşeği kiraladım, gölgesini değil" diyerek gölge kirası ister.

Bunun üzerine iki taraf arasında çıkan tartışma, ülkenin eşekçiler ve gölgeciler olarak ikiye bölünmesiyle sonuçlanan politik bir davaya dönüşür.

Ankara Devlet Tiyatrosu bugün, yarın ve 11 Şubat'ta "Sinek Kadar Kocam Olsun Başımda Bulunsun" oyununu Antalya'da sahneleyecek. Hatice Meryem'in yazdığı, Funda Mete'nin oyunlaştırıp yönettiği eserin dekoru Ceren Karahan'a, kostümleri Günnur Orhon'a, ışık düzeni Zeynel Işık'a ait. Berrin Öney, Elvan Eker, Gülçin Yaşaroğlu ve Özlem Gündoğdu'nun rol aldığı oyun, çeşitli sosyal sınıflardan kadınların evliliklerinde ezilişlerinin öyküsü.

ADT oyuncuları 12 ve 14 Şubat'ta "Pinokyo" adlı çocuk oyunuyla minik tiyatroseverlerin karşısında olacak. Carlo Collodi'nin yazdığı, Brian Way'in tiyatroya uyarladığı eserin yönetmeni Ahmet Avkıran. Eserin dekor ve kostümleri Özlem Karabay'a, müzikleri İhsan Kılavuz'a, ışık tasarımı Namık Gürsoy'a ait.

Eserler, Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde izleyiciyle buluşacak.

-KBT-

Kepez Belediyesi Tiyatrosu (KBT), geçen sezon seyirci rekoru kıran, Türk tiyatrosunun önemli yazarlarından Cevat Fehmi Başkut'un eseri olan ve Abdullah Sürekli'nin yönettiği "Buzlar ÇÖzülmeden" oyununu bu sezonda da izleyicilerle buluşturacak. Oyunun ilk gösterimi, yarın gerçekleştirilecek.

Hüseyin Erdoğan'ın yazdığı ve yönettiği, Abdullah Sürekli'nin oynadığı, müziğini İhsan Kılavuz'un yaptığı "Yunus Emre Aşk Ateşi" adlı tek kişilik oyun da 11 Şubat'ta tiyatroseverlerle buluşacak.

Eserler, Erdem Bayazıt Kültür Merkezi'nde izleyiciyle buluşacak.

-Onur Nugay'dan Sevgililer Günü konseri

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı'nın organize ettiği Sevgililer Günü konserinde Onur Nugay ve Orkestrası sahne alacak.

Antalya Kültür Merkezi Perge Salonu'nda gerçekleştirilecek konserde Nugay,

"Seninle Bir Dakika", "Sevgi Anlaşmak Değildir", "Sevdan Olmasa" gibi Türk müziğinin unutulmaz aşk şarkılarını seslendirecek.

Aynı gün ANTDOB sanatçıları da Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde özel Sevgililer Günü konseri verecek.

- ANTALYA

Kaynak: AA / Yerel

Halid Ziya Uşaklıgil Murat Göksu Haşim İşcan Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title