Haberler

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (5)

Foto.TİM'in her yıl düzenlenen 'İlk 1000 İhracatçı Firma' listesine 2012 verilerine göre Antalya'dan 16 firma girmeyi başardı.129'uncu olan Eti Alüminyum A.Ş., demir ve demir dışı metaller sektöründe de Türkiye 6'ncısı.235'inci olan Muşlu...

Foto: Vali ziyaretlerinden ve cenaze töreninden foto

===

En iyi 1000'de 16 ihracatçı

TİM'in her yıl düzenlenen 'İlk 1000 İhracatçı Firma' listesine 2012 verilerine göre Antalya'dan 16 firma girmeyi başardı.

TÜRKİYE İhracatçılar Meclisi'nin

Fotosuz

--- KUTU ---

16 firma

2012 yılında 1 milyar 262 bin dolar ihracata ulaşarak Türkiye'nin ihracatta 'milyar dolarlar' kulübüne de girmeyi başaran Antalya'da, Türkiye'nin en iyi ihracat yapan 1000 firması arasına giren 16 firma şöyle;

129'uncu olan Eti Alüminyum A.Ş., demir ve demir dışı metaller sektöründe de Türkiye 6'ncısı.

235'inci olan Muşlu Kardeşler, yaş meyve ve sebze sektöründe Türkiye 2'ncisi.

245'inci olan Uçak Kardeşler, yaş meyve ve sebze sektöründe Türkiye 3'üncüsü.

325'inci olan Tekasya Tarım Ürünleri, yaş meyve ve sebze sektöründe Türkiye 5'incisi.

335'inci olan AGT Ahşap, ağaç mamülleri ve orman ürünleri sektöründe Türkiye 7'ncisi.

357'nci olan Adopen Plastik, kimyevi maddeler ve mamülleri sektöründe Türkiye 41'incisi.

408'inci olan Çağlar Plastik, çimento, cam, seramik ve toprak ürünleri sektöründe Türkiye 9'uncusu.

423'üncü olan Eti Elektrometalurji A.Ş., maden sektöründe Türkiye 10'uncusu.

427'nci olan Asçim Çimento Beton, çimento, cam, seramik ve toprak ürünleri sektöründe Türkiye 10'uncusu.

464'üncü olan Göltaş Göller Bölgesi Çimento, çimento, cam, seramik ve toprak ürünleri sektöründe Türkiye 13'üncüsü.

536'ncı olan Syngenta Tarım, hububat, bakliyat, yağlı tohumlar ve mamülleri sektöründe Türkiye 46'ncısı.

579'uncu olan Batman Dış Ticaret, yaş meyve sebze sektöründe Türkiye 9'uncusu.

597'nci olan Anteks Antalya Tekstil, tekstil sektöründe Türkiye 24'üncüsü.

811'inci olan Metamar Mermer Granit Madencilik, maden sektöründe Türkiye 24'üncüsü.

875'inci olan Talya Dış Ticaret, maden sektöründe Türkiye 26'ncısı.

927'nci olan Remateks Tekstil, tekstil sektöründe Türkiye 57'ncisi.

===

BYEGM 93 yaşında

BASIN Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü'nün

Foto: Esen Diler, toplantı genel.

===

Turizmcilere yangın eğitimi

KEMER Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü tarafından Nisan ayında düzenlenen eğitimle, otellerde çalışan personele yönelik, binaların yangından korunması ile ilgili kurs verildi. Kurs sonrasında Fame Residence Kemer Otel'de düzenlenen sertifika dağıtım törenine, Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, İtfaiye Müdürlüğü Eğitmeni Orhan Uysal, otel yönetimi ve kursiyerler katıldı.

Eğitime 5 otelden 550 personelin katıldığını belirten Başkan Gül, "Bu sertifikalar bir kağıt parçası olarak görülmemelidir. Otellerde çalışan personelin en az yüzde 20'sinin sertifikası olması gerekiyor" dedi. Otelin Muhasebe Müdürü Fatih Baba ise "Yangın eğitimi çok önemli. Hem görsel hem de uygulamalı yangın eğitimi aldık. Bu eğitimlerin gerekli ve önemli olduğunu düşünüyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Fame Residence Kemer Otel'in 71 personeline sertifikaları dağıtıldı. Başkan Mustafa Gül, eğitime destek veren otelin yöneticilerine de teşekkür plaketi verdi. Eğitim kapsamında, binaların yangından korunması hakkında yönetmenlik, itfaiyenin görevi, yangın olayı tanımı, yangının nedenleri, yangın çıkması halinde alınacak önlemler hakkında otel personellerine bilgi verildiği kaydedildi.

Saffet YENİGÜN/KEMER,

Foto: Meclisten

===

MYO'da mezuniyet sevinci

SÜLEYMAN Demirel Üniversitesi

Foto: Törenden

===

Kazayla arkadaşını vurdu

KUMLUCA'da, hayvan otlamak için mera bakmaya giden iki çobandan 22 yaşındaki S.Ç.'nin elinde bulunan av tüfeğinin kazaran ateş alması sonucu arkadaşı 24 yaşındaki İsa Özer yaralandı. Olay dün Karacaören Köyü Kırkpınar Yaylası'nda meydana geldi. Hayvan otlatmak için yer bakmaya giden İsa Özer ve çoban arkadaşı S.Ç., geceyi geçirecekleri çadırı hazırlamaya başladı. Bu sırada S.Ç'nin yanında bulunan av tüfeği kazayla ateş aldı.

Silahtan çıkan saçmalarla sol dizinden yaralanan İsa Özer için arkadaşı, 112 Acil Servis ekiplerinden cep telefonuyla yardım istedi. Yaralı çoban, araçla ulaşımın olmadığı bölgeden, köylüler ve arkadaşının yaptığı sedyeyle indirildi. Sağlık ekiplerinin ulaşabildiği en yakın noktada ilk müdahalesi yapılan İsa Özer, olaydan yaklaşık 8 saat sonra Kumluca Devlet Hastanesi'nde götürülerek tedaviye alındı. S.Ç. ise jandarma ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Ekrem KARAMAN/KUMLUCA,

Fotosuz

===

ALTSO seçimi günü

ALANYA Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlık seçimi öncesinde adaylardan Mehmet Şahin, destekçileriyle birlikte seçim yürüyüşü yaptı. ALTSO Başkan Adayı Mehmet Şahin, 8 Haziran'da Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleştirilecek seçim öncesinde yaklaşık 2 bin kişinin katılımıyla 4 kilometrelik seçim yürüyüşü düzenledi. Yürüyüş sırasında esnafa, vatandaşlara ve turistlere, Şahin'in oy pusulasının rengini simgeleyen 'kırmızı' karanfil dağıtıldı.

Alanya halkına gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür eden Şahin, uzun bir seçim süreci yaşadıklarını ve bu süreçte düzgün bir seçim çalışması yürüttüklerini söyledi. En baştan beri hep 'birlik ve beraberlik' mesajı verdiklerini kaydeden Şahin, "Kimseyi kırmadık, karalamadık. Bugünkü yürüyüşe her kesimden ticaret mensubunun katılması amacımıza ulaştığımızı, halkın bize gösterdiği ilgi ise mesajımızın doğru alındığını gösterdi. Teşekkürler Alanya" dedi.

8 Haziran Cumartesi günü yapılacak 24 komiteli ALTSO seçiminde başkanlık için Mehmet Şahin ve Mustafa Tuna 6 bin 681 üyenin oyunu almak için yarışacak. Mevcut Başkan Kerim Aydoğan ise tekrar aday olmayacağını açıklamıştı.

Özgür YILMAZ/ALANYA,

Foto: Belediye Başkanı Günaydın - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Gül Türkiye Antalya Alanya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

23 Ekim hangi burç? Ekim'in 23'ü hangi burçtur? 23 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 23 Ekim hangi burca ait? 22 Ekim hangi burç? Ekim'in 22'si hangi burçtur? 22 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 22 Ekim hangi burca ait? MHK nedir, açılımı nedir? MHK üyeleri kimlerdir? MHK başkanı kimdir? Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title