Haberler

Ankara'yı Kana Bulayan Bomba Çamlıdere'de Hazırlanmış

Güncelleme:

Ankara Kızılay'da 36 kişinin yaşamını yitirdiği saldırının detayları netleşti. Teröristler, lüks araca bombayı Çamlıdere İlçesi'ndeki ormanlık bir alanda yüklemiş.

Kızılay'da 13 Mart tarihinde yaşanan ve 36 kişinin can vermesine neden olan kanlı terör saldırısında kullanılan lüks araca bombanın Çamlıdere İlçesi'ndeki ormanlık bir alanda yüklendiği ortaya çıktı.

PİKNİK YAPAN GRUP FARK ETTİ

Otomobilin nerede ve nasıl hazırlandığını araştıran Ankara Terörle Mücadele Şube ekipleri, Çamlıdere'de piknik yapmaya giden bir grubun, ormanlık alanda gübre ve bomba yapımında kullanılan malzeme gördükleri yönündeki ihbarı üzerine harekete geçti.


TERÖRİSTLER ARTAN MALZEMELERİ GÖMMÜŞ

Çamlıdere gişelerinden yaklaşık 3 kilometre ilerideki ormanlık alana giren patika yolun sonunda bombaların hazırlandığı tespit edildi. Olay yerinde jandarma ve polis ekiplerinin yaptığı araştırma sonucunda toprağa gömülü TNT kalıpları, bomba düzeneği ve gübre bulundu. Bu durum, firari şüpheli Vahit A.'nın daha sonra gerçekleştirilecek ikinci bir saldırı için hazırlık yaptığı ihtimalini de güçlendirdi. Patlayıcıları bulan piknikçilerin, mangalı yakamadan olay yerinden ayrıldıkları gözlendi.


MANGAL MALZEMELERİNİ BIRAKIP KAÇTILAR

Piknikçilerin, korkudan olay yerinde mangal malzemeleri ile pişirilmeye hazırlanmış eti ve ekmekleri de bırakarak ayrıldığı görüldü. Bombaların gömüldüğü bölgede, yarım metre derinliğinde ve 60 santimetre genişliğindeki çukur dikkat çekti.


KAMYONETLE Mİ GETİRİLDİ?

Ormanlık alanda bırakılan malzemenin patlamada kullanılan BMW ile taşınmasının mümkün olmadığı kanaatine varan ekipler, savcılığın talimatıyla Çamlıdere gişelerindeki MOBESE kameralarını incelemeye aldı.

Ekipler, söz konusu malzemenin bir kamyonetle taşınıp taşınmadığını belirlemek için olay tarihinden önceki görüntüleri geriye dönük biçimde tarayacak. Bu şekilde bombayı getiren araç tespit edilecek.(Kaynak: Habertürk)




Kaynak: Haberler.com / Güncel

Fevzi Çakır Çamlıdere Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500

Yorumlar (12)

Duman:

Cözüm masasina tekmeyi vuranlar sorumludur.

4
16
yanıtYanıtla
vatandaş:

ne çözümü lan? çözüm atom bombası

yanıt5
yanıt0
vatandaş:

Teröre destek veren bedelini öder. Terör örgütü ve terör yandaşları derhal vatandaşlıktan çıkarılıp idam edilmeli. .

13
3
yanıtYanıtla
watandas:

cuuuussssssss esek en buyuk terorist sensi

yanıt0
yanıt3
AKPLİ YOBAZ:

TERÖR AKPNİN İŞİNE GELİYOR BAŞKANLIK GELİYOR UZUN ADAM YOLUN AÇIK OLSUN

2
9
yanıtYanıtla
salih ATEŞOĞLUMobil-ANDROID:

Vatanın a bomva koyani vatandaşlık ta CIKARTILSIN

8
1
yanıtYanıtla
urfalı Türkmen:

çözüm masasına tekmeyi vuranlar değil. maşalar ile çözüm olmayacağını bilmeyenler sorumludur. ak partinin Türk milletine maddi ve manevi hizmetlerini inkar etmem. Fakat yüz elli yıllık bölücülüğün, güya teröristler ile görüşülecek çözüleceğini sanacak kadar man kafalı olduklarını veya içlerindeki şimdi hdp ye katılan hainlere inanmalarını afv etmek mümkük değil. hristiyan avrupanın arkasında olduğu bir örgütü muhatap almak akla ziyan idi. neticelirini görüyoruz.

8
1
yanıtYanıtla
ELA:

DÜN KIZILAYDA YİNE Bİ PATLAMA OLDU SANIRIM ŞÜPHELİ PAKETİ PATLATTILAR. APAR TOPAR KAÇTIK. MİLLETİ PARANOYAK YAPANLARI ALLAH ISLAH ETSİN

4
1
yanıtYanıtla
SADDAM VE KİMYASAL ALİ-YVZ SLTN SLM:

askere polise ateş eden kim olursa olsun hemen yakalandığı yerde infaz edilmeli, nusaybin, ışırnak, cizrede devlete ateş edilen evlerde 203 lük toplarla, helikopterlerle vurulmalı, yıkılan evlerin paraları sahiplerine ödenmemeli, eğer destek vermeselerdi o pkk lılar o şehirlere adım dahi atamazlardı

2
2
yanıtYanıtla
TrabzonluMobil-IOS:

Herşeyi söyleyin yazın sonra araç nah bulunur bir kerede şunları haber yapmayın arkadaş yakalandıktan sonra yapın napıyosanız

3
0
yanıtYanıtla
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title