Haberler

Ankara'nın Başkent Oluşuna Görkemli Kutlama

Ankara'nın Başkent Oluşu'nun 89'uncu Yıldönümü, Ankara Büyükşehir Belediye'sinin düzenlediği görkemli bir törenle kutlandı Ankara'nın Başkent Oluşu'nun 89'uncu Yıldönümü, Ankara Büyükşehir Belediye'sinin düzenlediği görkemli bir törenle kutlandı.

JW Marriott Hotel'de düzenlenen gecede Seğmen Büyük Ödülleri sahiplerini bulurken, Nivan Yapım iş birliğiyle hazırlanan ve Gazeteci -Yazar Selahattin Duman'ın imzasını taşıyan "Kasabadan Başkente, Başkentten Metropole Ankara" başlıklı belgeselin ilkgösterimi yapıldı.

Başkent Ankara'nın 89. yılı kutlamaları kapsamında düzenlenen ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek'in ev sahipliğinde gerçekleşen gecede Türkiye'nin dört bir yanından gelen 800'ü aşkın konuk ağırlandı. Kent Orkestrası'nın müzik ziyafetiyle başlayan gece, İclal Aydın'ın sunumuyla renklenirken, davete Ankara'da yaşayan ve Ankara'ya gönül vermiş, iş dünyasının yanı sıra sanat ve medya camiasından da seçkin isimler katıldı. Ankara Belediyesi için Nivan Yapım iş birliği ile hazırlanan ve Gazeteci- Yazar Selahattin Duman'ın imzasını taşıyan "Kasabadan Başkente, Başkentten Metropole Ankara" başlıklı belgeselin prömiyeri ile başlayan gecede, Minik Seğmenler gösterisinin ardından, Ankara'ya gönül veren ve şehrin başarılı isimlerine "Seğmen Büyük Ödülleri" takdim edildi.

Toplam 11 farklı dalda verilen ödüllere Ankara'nın "Milli Gururu" kategorisinde Türkiye Avrupa Birliği Bakanı ve Baş müzakereci Egemen Bağış, "Ankaralı Hayırsever" kategorisinde Melek İpek, "Ankara Sosyal Toplum Kuruluşları" kategorisinde Gölbaşı Doğal Hayatı Koruma Vakfı Adına Meliha Yılmaz ödüle layık görüldü. Bilim Adamı kategorisinde Prof.Dr. Hakkı Acun, Girişim kategorisinde Nurettin Özdebir ve Kamu Yöneticisi kategorisinde Alaaddin Yüksel ödül aldılar. Spor kategorisinde Aslı Çakır Alptekin de ödüle layık görülen diğer isimler arasında oldu. Seğmen Büyük Ödülleri'nde Sanayi dalında Yiğit Akü Malzemeleri adına Mahmut Yiğit, ticaret dalında Ankara Ticaret Odası Başkanı Salih Bezci ve Turizm dalında Boğaziçi Lokantası sahibi Hikmet Kaya ödül alan isimler oldu. - Ankara

Kaynak: ANKA / Güncel

Selahattin Duman Melih Gökçek Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title