Haberler

Ankara'daki Terör Saldırısı - Mehmet Zakir Karabulut'un Cenazesi

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Mehmet Zakir Karabulut'un babası Zeki Karabulut'un konuşması- HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Alp Altınöz'ün konuşması Ankara'daki terör saldırısında yaşamını yitiren Muhammed Demir, Hakkari'de, Mehmet Zakir Karabulut de Bitlis'te defnedildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Mehmet Zakir Karabulut'un babası Zeki Karabulut'un konuşması- HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Alp Altınöz'ün konuşması Ankara'daki terör saldırısında yaşamını yitiren Muhammed Demir, Hakkari'de, Mehmet Zakir Karabulut de Bitlis'te defnedildi.Ankara'da ailesi tarafından alınan Demir'in cenazesi Hakkari'nin Bağışlı köyüne getirildi.Cenazenin köye getirilişi sırasında Demir'in yakınları ağıtlar yaktı. Cenaze, köy camisinde kılınan namazın ardında aile mezarlığında toprağa verildi. Demir ailesi daha sonra köy camisinde taziyeleri kabul etti.Cenaze törenine, HDP Hakkari milletvekilleri Nihat Akdoğan ve Abdullah Zeydan da katıldı. - BitlisSaldırıda hayatını kaybeden Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi öğrencisi 24 yaşındaki Mehmet Zakir Karabulut'un cenazesi Ankara'dan uçakla Muş Havaalanı'na, buradan da konvoy eşliğinde Bitlis'in Küllüce köyüne getirildi.Karabulut, köy mezarlığında kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi. HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Alp Altınöz, burada yaptığı konuşmada, Karabulut'u sonsuzluğa uğurlama gibi acı ve zor bir görevi yerine getirdiklerini söyledi."Zakir yoldaşımız bizim Tokat'taki örgütlenme sorumlumuzdu" diyen Altınöz, "Biz ve insanımız, öyle yüce bir ahlaki değeri temsil ediyoruz ki alçakça bir katliamda evladını toprağa veren baba barış istiyor" ifadesini kullandı.Karabulut'un babası Zeki Karabulut ise Kürtçe yaptığı konuşmada, bu acıyı kimsenin yaşamasını istemediğini dile getirdi.Cenaze törenine, HDP Bitlis milletvekilleri Mizgin Irgat ve Mahmut Celadet Gaydalı da katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Muhammed Demir Hakkari Bitlis Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title