Haberler

Ankara-Cidde Seferleri Başladı

SKYTEAM Global Havayolu İttifakı üyesi SAUDIA, Ankara'dan Cidde ve Medine'ye uçuş hattının açılış töreni, Başkent'te TAV Esenboğa Uluslararası Havaalanı'nda düzenledi.

SKYTEAM Global Havayolu İttifakı üyesi SAUDIA, Ankara'dan Cidde ve Medine'ye uçuş hattının açılış töreni, Başkent'te TAV Esenboğa Uluslararası Havaalanı'nda düzenledi.Törene SAUDIA Havayolları CEO'su Kaptan Sultan Mandeel Dowaihy, Esenboğa Havaalanı Başmüdürü Selay Mürey, TAV Genel Müdürü Nuray Demirel, ANKARA TAV Esenboğa Uluslararası Havaalanı Valisi Hayrettin Balcıoğlu, Suudi Arabistan Krallığı Büyükelçisi Dr. Adel Siraj Merdad katıldı. 100 yolcu taşıyan SV 271 numaralı uçak, piste inmesinin ardından itfaiye ekipleri tarafından oluşturulan su takının altından geçti.

ANKARA'DAN CİDDE VE MEDİNE'YE GÜNLÜK UÇUŞLAR

İstanbul'dan her gün 5 uçuşu mevcut olan SAUDIA'nın, Ankara'dan ise günlük direkt uçuşlara da başlaması, Türkiye'deki operasyonlarını güçlendirdiği belirtildi. Uçuşlar, haftanın 4 günü Cidde'ye, 3 günü ise Medine'ye olacak şekilde tüm haftayı kapsadığı kaydedildi. Esenboğa Havalimanı Mülki İdare Amiri Hayrettin Balcıoğlu törende yaptığı konuşmada, Başkent Ankara'yı dünyaya bağlayan Esenboğa Havalimanı'ndan dost ve kardeş ülke Suudi Arabistan'a direkt seferlere başlammasından mutluluk duyduğunu belirterek, "Türk insanının gönlü, inançları gereği kutsal topraklarda olması nedeniyle Suudi Arabistan Havayolları, insanımızın çok önemli vazifesini yerine getirmesine aracı oluyor. Bu nedenle bu hizmeti, gönülleri bağlayan bu uçuşları sağlıyor" dedi.

ANKARA TARİFELİ UÇUŞLAR İKİ ÜLKE ARASINDAKİ BAĞLARI GÜÇLENDİRİYOR

SAUDIA Dış Hatlar Geliş Kontuarı'nda düzenlenen basın kokteylinde SAUDIA Havayolları CEO'su Kaptan Sultan Mandeel Dowaihy ise yaptığı konuşmada, "Saudia Havayolları Genel Müdürü Yüksek Mühendis Saleh bin Nasser al-Jasser adına Mekke'ye açılan kapı Cidde, Medine-i Münevvere ve Ankara arasındaki direkt uçuşları, Saudia Havayollarının ikinci destinasyonu olarak duyurmak benim için bir zevk ve onurdur. Cidde, Medine ve Ankara arasındaki direkt uçuşların başlaması, Krallığın ulusal taşıyıcısı Saudia için stratejik bir amaçtır" dedi. Dowaihy'in konuşmasının ardından kurdale ve pasta kesim töreni düzenlendi.

TAV Esenboğa Uluslararası Havaalanı'nda düzenlenen basın kokteylinin ardından düzenlenen Gala yemeğinde ise Ankara tarifeli ilk direkt uçuş için çeşitli yörelerin halk dansları gösterisi yapıldı. Gala yemeğine Ulaştırma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Orhan Birdal da katıldı. Yemekte, Ankara direkt hattının önemini vurgulayan Dowaihy, "İstanbul'dan icra ettiğimiz haftalık 38 uçuş ile Cidde, Medine, Dammam ve Riyad hattına ilave olarak Ankara ile Türkiye'deki ikinci uçuş noktamızı açmış bulunuyoruz. Cidde, Medine ve Ankara arasındaki direkt uçuşların başlaması, Suudi Arabistan Krallığı'nın milli bayrak taşıyıcısı SAUDIA'nın 2016 için stratejik hedeflerinden biriydi. Aynı zamanda SAUDIA'nın dönüşüm projesi çerçevesinde 70 yıllık kazanımlarına ilave olarak, önümüzdeki 7 yıl içerisinde mevcut filonun ikiye katlanması, verimliliğin artması, ürün ve hizmetlerin geliştirilmesi ve uçuş ağının artırılması hedeflerine odaklanmış durumdayız" dedi. - Ankara

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hayrettin Balcıoğlu Suudi Arabistan İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title