Haberler

Hakimden Polise: Bırakın Çocuklar Bağırsın Ya, Ne Olacak

Güncelleme:

Berkin Elvan için Ankara Adliyesi'ne kendini zincirleyen 4 eylemciyi polisler darp etti. YARSAV Başkan Yardımcısı, polislere "Yapmayın çocuklar bağırsın ya" diyerek müdahale etti.

Gezi olayları sırasında hayatını kaybeden Berkin Elvan'ın ölüm yıldönümünde Ankara Adliyesi önündeki parmaklıklara yüzlerinde Berkin'in maskesi ile kendini zincirleyen 4 eylemciye polisler müdahale etti.

YARSAV BAŞKAN YARDIMCISI MÜDAHALE ETTİ

YARSAV Başkan Yardımcısı Mustafa Karadağ, eylemciyi yere yatırarak darp eden polislere müdahalenin yanlış olduğunu belirterek, "Yapmayın çocuklar bağırsın ya, bir şey olmaz. Çocuklar eylemini yapsın" ifadelerini kullandı.

"BIRAKIN BEN HAKİMİM! İKİ DAKİKA BAĞIRSINLAR ÇOCUKLAR BİR ŞEY OLMAZ"

Adliye'nin önündeki parmaklıklara kendini zincirleyen 4 kişi, "Berkin Elvan ölümsüzdür" şeklinde slogan attı. Eylemciler, Polisin eylemcilerden birini yere yatırarak darp etmesi üzerine o sırada Adliye'ye girmekte olan YARSAV Başkan Yardımcısı Hakim Mustafa Karadağ, müdahale etti. Karadağ "Bırakın ben hakimim, bırakın iki dakika bağırsınlar adamlar ya. Yapmayın çocuklar bağırsın ya, bir şey olmaz. Çocuklar eylemini yapsın." dedi. Polislerin "ama kendilerini zincirlemişler demesi üzerine Karadağ, "Kendilerini zincirlesinler ne olacak. Yazık ya." dedi.

İlgili Haberler

"YANLIŞ BU ZATEN"

Sert müdahalenin sona ermesi üzerine Adliye'ye yönelen Karadağ'a polisler, eylemi sonlandırma emri aldıklarını belirtti. Karadağ, "Yanlış bu zaten. Bunu da emniyet anlayamıyorsa anlayacak. Ne olacak ya ne olacak. Kime zararı var." cevabını verdi.

"BİZ KÖTÜ BİR ŞEY YAPMIYORUZ, ADALET İSTİYORUZ"

Olay yerinde bulunan bir avukat ise eylemcilere, eylemlerinin amacına ulaştığını belirterek "Benim kanaatim en doğrusu bunu tadında bırakmak, ne dersiniz." dedi. 18 yaşından küçük fark edilen bir eylemci, "Zaten eylemin başında yoldaşımıza işkence uygulandı. Yeterince yapıldı. Onların yaptığı çok kötü bir davranıştı. Biz burada kötü bir şey yapmıyoruz. Kötü davranmalarına gerek yok. Bir burada kötü bir şey yapmıyoruz. Küçük bir çocuk için adalet istiyoruz." ifadelerini kullandı.

ZİNCİRLERİ KESİP GÖZALTINA ALDILAR

Daha sonra demir makasının getirilmesi üzerine polis eylemcileri dağılmaları yönünde son bir defa uyardı. Eylemcilerin eylemlerini sürdüreceklerini açıklamaları üzerine, polisler zincirleri keserek eylemcileri gözaltına aldı. 4 kişinin yaptığı eyleme çoğu çevik kuvvet olmak üzere 30'dan fazla polisin müdahale etmesi dikkat çekti.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Karadağ Berkin Elvan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (98)

kiz tugcemobilWeb@haberler.com:

bosverin olaylari tugce kazaz neyapiyordur simdi

57
3
yanıtYanıtla
1453mobilWeb@haberler.com:

Hakimmi savcimi sn polisin işine karışiyorsun

28
11
yanıtYanıtla
............mobilWeb@haberler.com:

capulcular kadar gicik insan varmi dunyada

31
8
yanıtYanıtla
DERTLİ:

O HAKİMİN ARABASINI YAKSINLAR DÜKKANINI YIKSINALARDA ONDAN SONRA BIRAKIN DİYEBİLİYORMU

23
14
yanıtYanıtla
AcarMobil-IOS:

Polise atılan molotoflara kimse Bi sey demiyo gebersin serefsizler

25
11
yanıtYanıtla
............mobilWeb@haberler.com:

sanki vatani icin mucadele etmiste heykeli yapiliyor

33
1
yanıtYanıtla
ahmet:

kahrolsun ak zihniyet vatandaşa zulum var

7
26
yanıtYanıtla
XmanmobilWeb@haberler.com:

Bu tur eylemciler tam rezil ya izlerken bile utaniiyom. Avrupada ve gelismis ulkelerde yok bu zihniyetler

24
9
yanıtYanıtla
Yorumcu???Mobil-IOS:

Hakimsen adliye Sarayında Hakimlik yaparsın. Sokaklarda notuk yapamazsın. AKP yargıya yaptığı az bile... Neymiş hakimmiş.

21
10
yanıtYanıtla
SADECE:

YAZIKLAR OLSUN KÜRTLER ALEVILERI SATTILAR BIR TANE DESTEK VEREN YOK, . . .

11
20
yanıtYanıtla
Tüm 98 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title