Haberler

'Anıtsal Renkler ve Monokromlar'

Güncelleme:

EKAV /Eğitim Kültür Araştırma Vakfı, Nezih Çavuşoğlu'nun ' Anıtsal Renkler ve Monokromlar ' sergisine ev sahipliği yapıyor.

Nezih Çavuşoğlu

'Anıtsal Renkler ve Monokromlar'

6 – 25 Kasım 2012

EKAV /Eğitim Kültür Araştırma Vakfı, Nezih Çavuşoğlu'nun ' Anıtsal Renkler ve Monokromlar ' sergisine 6 – 25 Kasım 2012 tarihleri arasında ev sahipliği yapıyor.

Çavuşoğlu, eğitim aldığı dönemde Amerika'da Tomie De Paula atölyesinde renk teorisi konusunda uzmanlaşmış olan sanatçı Türkiye'ye döndükten sonraki 3.kişisel sergisini açıyor. Nezih Çavuşoğlu' nun Avrupa ve Amerika'da sanat üzerine aldığı eğitimler boya ve renk bilgisine odaklıdır ve izleyicisini de bu odağa doğru çekmektedir. Uzun yıllar boyu – ki sanatçıda bu arayış 30 yılı aşkın bir süredir sürmektedir – aralıksız denemelerle ortaya çıkan, lekeye kayan renk alanları izleyene birçok kavramı aynı anda hissetme şansı yaşatır. Bu eserler izleyicisine renk bilgisi ile kurgulanmış estetik bir objeyi sunmakla birlikte günlük hayatta es geçtiğimiz ama dikkatli bakıldığında karşımıza çıkabilecek evrenin oluşturma biçimini de sunarlar. Çavuşoğlu resimleri, bazen evimizin bahçe duvarlarında, zaman içinde hava ve suyun temasıyla yeni ve eski boyaların alt alta üst üste bir araya getirdiği, bazen sahilde terk edilmiş bir sandalın gövdesinde, güneşten dökülmüş boyaların birleşiminde, bazen ise bir köşeye atılmış paslı bir demir sacın üzerinde karşılaşabileceğimiz evrenin yaratım biçimiyle tanıştırır bizi. Hayatın içinde varlığını bazen farkında olarak bazen de farkında olmadan hissettiğimiz bu oluşum sayesinde ressamın resimlerine de yadırgamadan bakarız.

Zamanın silikleştirdiği yüzeylerde sanatsal bakış açısıyla bir yaşanmışlığın renk ve tekstüründen oluşan spontan darbelerin izleri çarpıyor göze ve daha dikkatli bakmak için izleyicisini kendine doğru çekiyor. Nezih Çavuşoğlu, resimleri renk teorisi ile birlikte evrenin oluşumuna dair ipuçları sunuyor.

Sergiyi Türkiye'nin ilk online sanat televizyonu www.ekavart.tv de izleyebilirsiniz.

SERGİ : 'Anıtsal Renkler ve Monokromlar '

TARİH : 6 - 25 Kasım, Saat: 18:30

YER : Ekavart Gallery

ZİYARET SAATLERİ: Salı-Cuma 11.00-18.30 / Pazartesi-Cumartesi 12.00-18.30

The Ritz-Carlton Hotel, Süzer Plaza No:15 Gümüşsuyu–İstanbul

Tel: (0212) 252 81 31 info@ekavartgallery.com

Kaynak: Bültenler / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title