Haberler

Anfaş Bevex İçecek İhtisas Fuarı Açıldı

02-04 Şubat tarihleri arasında düzenlenecek olan ANFAŞ BEVEX İçecek İhtisas Fuarı Antalya Expo Center'de açıldı.

02-04 Şubat tarihleri arasında düzenlenecek olan ANFAŞ BEVEX İçecek İhtisas Fuarı Antalya Expo Center'de açıldı.

Fuarın açılışında konuşan Antalya İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bedrullah Erçin 2011 yılı içerisinde Antalya ilinde yakalanan sahte ve kaçak içkilere değinerek "Mazereti ne olursa olsun, isminin kaçak içkiyle birlikte anılması Antalya'nın imajına ve vizyonuna zarar vermektedir" dedi.

Fuara Antalya Vali Yardımcısı Recep Yüksel, Rusya Federasyonu Antalya Başkonsolosu Aleksandr Tolstopyenko,

Anfaş Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Çalık, Antalya İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Bedrullah Erçin, Tüm Gastronomi Yöneticileri Derneği Başkanı Aydın Özdemir, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkan Yardımcısı Güray Parlak katıldı.

Antalya Expo Center'de yapılan içecek fuarında Türk firmalarının yanı sıra Rusya, Ukrayna, Bangladeş, Bulgaristan ve Belçika'dan

Türk pazarına girmek isteyen 103 firma stand açtı. ANFAŞ BEVEX Fuarında tüm alkollü ve alkolsüz içecekler, şarap, bira, enerji içecekleri, konsantre içecekler, içecek ambalajları, meyve suları, su, maden suyu, gazlı içecekler, kokteyl sosları gibi ürünler sergilendi.

Önceki yıllarda Food Product Fuarı'nın içerisinde yer alan ANFAŞ BAVAX İçecek İhtisas Fuarı'nın bundan sonra tek başına ihtisas fuarı olarak yoluna devam edeceğini söyleyen Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkan Yardımcısı Güray Parlak Türk Gıda ve İçecek Sanayisi'nin 35 binin üzerinde işletmesi ve 350 binleri aşan çalışan sayısı ile önemli bir ekonomik değeri temsil ettiğini kaydetti.

Sektörün uzun yıllardır dış ticarette sürekli fazla veren bir yapıda olduğunu ifade eden Parlak "Diğer taraftan ülkemiz konumu itibari ile yüksek bir ihracat potansiyeline sahipken dünya toplam gıda ticaretindeki payımız yalnızca yüzde 1'ler düzeyindedir. Özellikle denetim konusunda devlet kurumlarımıza büyük iş düşmektedir" dedi.

Türkiye'de turizm sektörünün sergilediği yukarı yönlü büyüme trendinin istihdama da yansıdığını söyleyen Parlak ATSO'da yapılan anket sorgusu sonuçlarına göre Meclis Üyeleri'nin yüzde 81'inin "kalifiye eleman" bulmakta zorluk çektiğine değindi.

ATSO olarak bünyesinde "Mesleki Yeterlilik Belgesi" verecek akredite bir merkez kurduklarını da belirten Parlak "Kısaca MESEM adını verdiğimiz bu merkezde, turizm sektörü çalışanlarının yaklaşış yüzde 60'nı tek başına oluşturan yiyecek ve içecek sektöründe öncelikle Akdeniz Bölgesi'nde, daha sonra tüm Türkiye'de etkin, sürdürülebilir bir ölçme, değerlendirme ve belgelendirme sistemi kuracağız" dedi.

Fuarın büyük başarı kazanacağına umut ettiğini söyleyen Rusya Federasyonu Antalya Başkonsolosu Aleksandr Tostopyenko

ise son zamanlar Rusya- Türkiye ilişkilerinin çok başarılı şekilde geliştiğini kaydetti. 2011 yılında

Rusya ve Türkiye Devletleri arasındaki mal mübadelesinin 11 milyardan fazla olduğunu ifade eden Tolstopyenko Antalya'ya gelen turist sayısına da değindi. Tolstapyenko "Bu yıl Antalya'yı yaklaşık 3 milyona yakın Rus turist ziyaret etti. Rusya'dan gelen turistlerin sayısının artması

Antalya'daki turizm sektörünün başarılı çalışması olmadan mümkün değil. Rusların buraya gelmesinin bir önemli nedeni de burada güzel içeceklerin olmasıdır" dedi.

Geçtiğimiz yıllarda içecek fuarının gıda fuarının içerisinde olması nedeniyle içeceğin hep ikinci planda kaldığına değinen Antalya İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Bedrullah Erçin bu fuarla içeceğin biraz daha ön plana çıkacağını kaydetti.

2011 yılı içerisinde Antalya'da 24 bin 306 adet sahte ve kaçak içki yakaladıklarını da ifade eden Erçin "Antalya isminin mazereti ne olursa olsun kaçak içkiyle birlikte anılması Antalya'nın imajına ve vizyonuna zarar vermektedir. Biz bu kapsamda ekibimizle

birlikte çok sıkı bir denetim yapıyoruz. Her türlü yardım ve desteği de biz sektörden görmek istiyoruz. Antalya'nın isminin bu gibi kaçak içki meseleleri ile gündeme gelmesinin önüne geçileceğine inanıyoruz" şeklinde konuştu.

Konuşmalardan sonra fuarın açılış kurdelesi kesildi. Ardından Antalya Vali Yardımcısı Recep Yüksel ve beraberindeki heyet fuar alanını gezdi. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Bedrullah Erçin Güray Parlak Türkiye Antalya Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title