Haberler

Amonyum nitratı Beyrut'a taşıyan geminin kaptanı konuştu: Gübre olduğunu sanıyordum

Güncelleme:

Beyrut Limanı'ndaki büyük patlamanın nedeni olduğu belirtilen amonyum nitrat varillerini limana taşıyan MV Rhosus adlı geminin kaptanı Boris Prokoşev, gemideki maddelerin gübre olduğunu sandığını söyledi.

Beyrut'u yerle bir eden ve onlarca insanın ölümüne neden olan amonyum nitratı Lübnan'ın başkenti Beyrut'a taşıyan geminin kaptanı Boris Prokoşev, Moskva 24 televizyonuna demeç verdi. Prokoşev, "Onların gübre olduğunu sanıyordum. Arazilerde gübreleme yapılması için taşındığını düşünmüştüm. Belgelerde bu şekilde belirtiliyordu" dedi.

Batum'dam Mozambik'e doğru seyrettiklerini ancak teknik sorunlar nedeniyle Beyrut Limanı'nda durduklarını anlatan Prokoşev, "Gemideki tüm kamaralar kilitliydi ve anahtarlar limandaki göç servisinde tutuluyordu. Birkaç kişi gemiye gelerek denetim gerçekleştirdi. Onların orada neler yaptığını bilemem ancak daha sonra geminin boşaltıldığını ve Ulaştırma Bakanlığı'nın sorumluluğunda depoya amonyum nitrat taşındığını öğrendim" ifadelerini kullandı.

Prokoşev, Batum'dan Mozambik'e giden gemiye amonyum nitrat taşıdığı gerekçesiyle Beyrut Limanı'nda el koyulduğunu kaydetti.

GEMİ SAHİBİ, MÜRETTEBATI KADERLERİNE TERK ETMİŞTİ

2014 yılında Rusya Denizciler Sendikası, Moldova bandıralı Rhosus adlı geminin Beyrut Limanı'nda durduğunu ve gemi sahibinin mürettebatı kaderine terk ettiğini duyurmuştu. Geminin ciddi işletme ihlalleri nedeniyle alıkoyulduğu belirtilmişti. Gemi sahibiRus iş adamı Igor Grechushkin, projeye olan ilgisini yitirince mürettebata maaş ödemedi ve patlamaya yol açan amonyum nitrat 6 yıl boyunca limanda kaldı.

Amonyum nitratı Beyrut'a taşıyan geminin kaptanı konuştu: Gübre olduğunu sanıyordum

NE OLMUŞTU?

Beyrut Limanı'nda patlayıcı maddelerin bulunduğu 12 numaralı depoda yangın çıktı. Yangın nedeniyle güçlü bir patlama meydana geldi. Patlama sesi başkentin banliyölerinden de duyuldu. Sağlık Bakanı Hamad Hasan, Beyrut'taki patlamada ilk belirlemelere göre ölü sayısının 135 olduğunu, 5 binden fazla kişinin ise yaralandığını belirtti. Yerel medyada ise ölü sayısının açıklanan resmi rakamlardan çok daha fazla olduğu ileri sürüldü.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Beyrut Limanı Beyrut Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (37)

neco:

anlamadigim israil her yaptigi sabotajdan nasil tereyagdan kil cekergibi ciktigi vede dunya sucluyu baska yerde aramasin

18
2
yanıtYanıtla
cimbomlu:

Medya kardesim medya, bu yahudiler bütün medyayi yönetiyor gerisini sen düsün.

yanıt5
yanıt1
CAN DEP:

Gemi denetlenmeden istanbul bogazinda gecmis...pekiyi ALLAH korusun gecerken bir ariza aksi bir durum olsaydi Istanbul halini düsüne biliyormuydunuz..Buda Sadece ortaya cikan kimbilir daha neler gecmistir yada gececektir...

17
0
yanıtYanıtla
Abdullah:

O zaman gemiler ellerini kollarını sallaya sallaya geçmemeli, eski yasalar tekrardan elden geçsin yoksa iptal edilsin.

16
0
yanıtYanıtla
Pelerinli Itfaiyeci:

Tam Arap aklı ve tembelliği 6 yıl sen ne ettin ey kamu görevlileri? Yazık bunca müslümana. Melani diye yıllarca aşağıladılar Osmanlıyı. O yüzden Osmanlı eli sopalıydı Araplara.. Adam etmeye çalıştı Yavuz Sultan Selim Han, olmadı, Abdülhamid Han çok uğraştı olmadı. Bunların dedelerini astı olmadı. Olmaz bunlar Israilin amca çocukları.

11
5
yanıtYanıtla
Yusuf:

Genelleme yapma

yanıt4
yanıt2
Galatasaray:

Bizim sanayi bakanı çıktı dedi O gemi İstanbul boğazından geçti Rastgele bakan olunursa böyle düşüncesizce cevaplar olur. Bir gazeteci çıkar da Türkiye neden denetlemedi derse nolucak ? Yazık

13
3
yanıtYanıtla
denetleyebiliyormusun:

Kanal İstanbul

yanıt6
yanıt1
o süt değil:

kapitalist gölgesininden kar etmediği ağacı keser

yanıt3
yanıt0
EMRE:

Boğazlarda söz sahibi değiliz ne yazıkki hiçbir gemiye sen ne taşıyorsun diyemiyoruz bile verilmiş sadakamız varmış ülke olarak. .

yanıt5
yanıt0
Tüm 37 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title