Haberler

Amasya'da "Ölümsüzlük meyvesi" hünnap yetiştiriciliği yaygınlaşıyor

Güncelleme:

Birçok hastalığa iyi geldiği belirtilmesi nedeniyle Çin'de "ölümsüzlük meyvesi" olarak anlandırılan hünnabın Amasya'da yetiştiriciliği gelişiyor.

Birçok hastalığa iyi geldiği belirtilmesi nedeniyle Çin'de "ölümsüzlük meyvesi" olarak anlandırılan hünnabın Amasya'da yetiştiriciliği gelişiyor.

Hünnap üretiminde Türkiye'nin önde gelen illeri arasında bulunan Amasya'da elma, kiraz ve şeftaliye alternatif olarak 8 yıl önce başlanan üretimde bu yıl 145 ton civarında ürün alınması bekleniyor.

Hasat için bahçelere giden işçiler, ağaçlardan hünnap topluyor.

Suluova ilçesinin Harmanağılı köyündeki ilk üreticilerden olan Ahmet Karan, AA muhabirine, daha önce elma, kiraz ve şeftali yetiştirdiğini, bu ürünlerde sıkıntı yaşaması üzerine hünnap üretimine yöneldiğini söyledi.

Hünnap üretimine 8 yıl önce 20 dekar alanda başladığını belirten Karan, "Bahçemizi her yıl büyüterek bu yıl 130 dekara çıkarttık. Yaklaşık 13 bin dikili ağacımız var." dedi.

Hünnap üretiminin il genelinde yaygınlaştığına işaret eden Karan, hünnabı geliştirmek, çoğaltmak ve insanlara sunmak için çiftçiler olarak gayret içine girdiklerini anlattı.

Hünnap meyvesinin sağlık meyvesi olduğunu vurgulayan Karan, şunları kaydetti:

"Hünnabı tarımsal ilaç kullanmadan üretiyoruz. Bağışıklık sistemi başta olmak üzere vücudun sistemlerini destekleyen hünnabın binlerce yıllık Çin tıp kitaplarında sağlık için kullanılan bir meyve olduğunu gördük. Hünnap meyvesi Çin'de çok miktarda üretiliyor, 30'un üstünde endüstriyel kullanımı var. Hünnap hem lezzetli tadıyla hem vücuda faydasıyla vitamin ve mineral açısından da zenginliğiyle gerçekten mükemmel bir meyve."

Karan, eylül ayının 20'sinden ekim ayının 20'lerine kadar hünnap hasadı yapıldığını dile getirerek, "Bir-bir buçuk ay içinde hünnap meyvesi tüketilmelidir. Depolama ömrü kısadır. Üretimi artırarak Amasya'yı hünnap yetiştirme cenneti yapmak istiyoruz. Böylelikle Amasya ekonomisine ve istihdamına katkı sağlayacağız." diye konuştu.

Yusuf Pekgöz ise sofrasından hünnabı eksik etmediğini belirerek, "Pandemi döneminde bağışıklık sistemini güçlendirdiğini biliyoruz. Herkesin hünnap tüketmesini tavsiye ediyoruz." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Çin Halk Cumhuriyeti Amasya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title