Haberler

Amasya'da barajlardaki doluluk oranı yüzde 70'e ulaştı

Güncelleme:

Amasya'da barajlardaki doluluk oranı yüzde 70'e ulaştı Amasya'da kuruma noktasına gelen barajlarda doluluk oranı yağışlarla birlikte yüzde 70'lere yükseldi.

Amasya'da barajlardaki doluluk oranı yüzde 70'e ulaştı

AMASYA - Amasya'da kuruma noktasına gelen barajlarda doluluk oranı yağışlarla birlikte yüzde 70'lere yükseldi. Taşova'da tarım arazilerinin sulanmasında kullanılan Uluköy Barajı 8 ay önce kuruma noktasına gelirken, son yağışlarla birlikte yüzde 70 doluluk oranına ulaştı.

Taşova Belediye Başkanı Bayram Öztürk, yaşanan yağışlar sonrası suyu yükselen Uluköy Barajı'nda inceleme yaptı. Karadeniz Bölgesi'nde sebze ve meyve yetiştiriciliğinde önemli yere sahip olan Taşova'da, baraj ve göllerde su miktarlarında önemli oranda yükseliş tespit edildi. 2020 yılının Ekim ayında, mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarına aşırı sulama da eklenince, sudaki oksijen miktarının azalması Uluköy Barajı'nda balık ölümlerinin de artmasına yol açmıştı. Amasya'da, mevsim yağışlarının zamanında ve istenilen şeklin üstünde yağmasıyla verimli topraklar suya doydu.

"Yağışlarla beraber gölette su miktarı arttı"

Taşova Belediye Başkanı Bayram Öztürk, geçen yıl çok kurak bir mevsim geçirdiklerini söyleyerek, "Küresel ısınmayla beraber maalesef dünyanın birçok yeri bu noktada kuraklık sorunu yaşadığı gibi, Türkiye'de de bir kısım bölgeler bunu ciddi oranda hissetmektedir. Bu bölgelerden bir tanesi de bizimde içerisinde yaşadığımız Amasya. Hemen yakınında ki Çorum. Türkiye'de en kurak iller arasında görülmektedir. Uluköy Göleti de tarım ve sulama açısından, köy için burada tarımdan faydalanan toprak sahipleri için çok önemli ve çok değerlidir. Dolayısıyla sulanmayan arazilerinde verimlilik açısından ne kadar sıkıntılı olacağı herkesin bildiği bir gerçektir. Özellikle son birkaç ayda yağan yağışlarla beraber, gölette su miktarı biraz daha arttığını görmekteyiz. Zannediyorum son bir aya kadar gölün doluluk oranı yüzde 40'lar seviyesindeyken şuan köy muhtarı ve Devlet Su İşleri'ndenaldığımız bilgiye göre doluluk oranı yüzde 67 civarına yükselmiştir. Bir ay öncesinden bu güne kadar var olan artış oranı bizim için güzel bir artış oranı olmakla beraber, yakında başlayacak olan arazilerin sulanması ile alakalı süreç başladıktan sonra eğer yağmur yağmazsa yine sıkıntıya girebileceğimizi tahmin etmekteyiz. Ama yine de seviyenin biraz yükseldiğini ve bunun da köylüler tarafından sevindirici bir sonuç olduğunu görmek bizleri mutlu etmektedir" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Taşova Uluköy Amasya Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title