Haberler

Alüminyum Doğrama Ustası Baba, Bacağı Kesilen 3 Yaşındaki Kızına Yürümeyi Yaptığı 150 Liralık...

Alüminyum doğrama ustası baba, bacağı kesilen 3 yaşındaki kızına yürümeyi yaptığı 150 liralık düzenekle öğretti Baba Ali İhsan Yıldırım: "İlk adımlarını görünce çok sevindik ve duygulandım" "2 tane teker aldım, ucuna da kasa aldım. Onları vidaladıktan sonra üstüne ip bağladım.

Alüminyum doğrama ustası baba, bacağı kesilen 3 yaşındaki kızına yürümeyi yaptığı 150 liralık düzenekle öğretti

Baba Ali İhsan Yıldırım :

"İlk adımlarını görünce çok sevindik ve duygulandım"

"2 tane teker aldım, ucuna da kasa aldım. Onları vidaladıktan sonra üstüne ip bağladım. Rahat bir şekilde gidip geliyor. İlk onda öğrendi yürümeyi"

ANTALYA (İHA)- Antalya'da alüminyum doğrama ustası Ali İhsan Yıldırım, 6,5 aylık prematüre doğduktan sonra bacağı kesilen 3 yaşındaki kızına yürümeyi, 150 liraya kendi elleriyle yaptığı düzenekle öğretti. Ayağına takılan protezin de yardımıyla evin tavanına asılı düzenekle ilk adımlarını atan Özge'nin mutluluğu ise görülmeye değerdi.

Kepez'in Kuzeyyaka Mahallesi'nde yaşayan alüminyum doğrama ustası 39 yaşındaki Ali İhsan Yıldırım ile eşi 35 yaşındaki İlknur Yıldırım'ın 2014 yılında Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde Özge adını verdikleri bebekleri dünyaya geldi. Ailenin prematüre doğan bebekleri yeterli kuvöz olmadığı için önce özel bir hastaneye sevk edildi. İddiaya göre burada bebeğin bacaklarına, damar yolları belirgin olmadığı için iğne yapmak amacıyla kateter takıldı. Kateter ise minik Özge'nin sol bacağında morarmaya, ardından da kangrene sebep oldu. Daha sonra doğduğu hastaneye tekrar yönlendirilen Özge bebek ameliyata alındı ve sol bacağı dizinin altından kesildi.

Yanlış iğneyle ayağı kesildi iddiası

Baba Ali İhsan Yıldırım ise küçük kızının yanlış iğne sebebiyle bu hale geldiğini iddia etti. Hukuk mücadelesi başlattığını söyleyen Yıldırım, kızını kasten öldürmeye teşebbüs edildiğini öne sürerek, "O taktıkları kateter yüzünden ayağı mosmor oldu, damarı parçalandı. Daha sonra kangrene döndü ve ayağı kesildi. Bu sırada çocuğun solunum cihazı çekildi. Bu kasten öldürmeye teşebbüstür" dedi.

Protezle değil babasının 150 liralık düzeneğiyle yürüdü

Daha sonra kızının ayağının kesildiğini anlatan Yıldırım, önce kızına 3 bin lira değerinde protez aldığını, yürümeyi öğretebilmek için ise 150 TL'ye mal ettiği ray sistemli yürüme düzeneğini yaptığını söyledi. Kızının protezle yürüyemediğini söyleyen Yıldırım, "Protezle yürüyemiyordu. Acemilik çektik. Daha sonra sistemi kurdum. 2 saat her akşam çalışıyoruz. Kendi hareket edebiliyor, dengeyi sağlayabiliyor. Çok yardımcı oluyor ona. Alüminyum ustası olduğum için kendim yaptım. 2 tane teker aldım, ucuna da kasa aldım. Onları vidaladıktan sonra üstüne ip bağladım. Rahat bir şekilde gidip geliyor. İlk onda öğrendi yürümeyi. Şimdi kendi de yavaştan yardımsız yürümeye başladı. İlk adımlarını görünce çok sevindik ve duygulandım. Yürümeye başladığı için bu sistemden de uzaklaşıyoruz" diye konuştu

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

İhsan Yıldırım Antalya Ali İlk Genel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title