Haberler

Altso Yönetim Kurulu Başkanı Aydoğan Açıklaması

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Kerim Aydoğan, "Gazipaşa Havalimanı tam kapasite ile hizmete girerse doğrudan 100 bin kişiye, dolaylı olarak 500 bin kişiye istihdam sağlayacaktır" dedi.

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Kerim Aydoğan, "Gazipaşa Havalimanı tam kapasite ile hizmete girerse doğrudan 100 bin kişiye, dolaylı olarak 500 bin kişiye istihdam sağlayacaktır" dedi.

Saadet Partisi Alanya İlçe Teşkilatı'nın haftalık "Alaiye Sohbetleri"nin konuğu olan Aydoğan, Alanya'nın belirlenen hedeflere koşması için başta siyasileri olmak üzere tüm dinamiklerinin birlikte hareket etmesi gerektiğini söyledi.

Alanya'nın 7 ilin toplamından fazla vergi ödediğini ifade eden Aydoğan, "50 ilden fazla vergi veren Alanya gerekli yatırımları hak ediyor. Gazipaşa Havalimanı bölgenin olmazsa olmazıdır. Bugünkü haliyle Gazipaşa Havalimanı bölgenin ihtiyaçlarını tam olarak karşılamamakla yaşanan önemli gelişmelerde emeği geçen siyasilere de teşekkür ederiz. Gazipaşa Havalimanı tam kapasite ile hizmete girerse doğrudan 100 bin kişiye, dolaylı olarak 500 bin kişiye istihdam sağlayacaktır" diye konuştu.

Alanya'daki yükseköğretim çalışmalarına değinen Aydoğan, 149 öğrenci ile başladıkları üniversite yolunda sayının 4 bini aştığını, hedeflerinin 20 bin olduğunu söyledi.

"Akdeniz Üniversitesi İşletme Fakültesi, mühendislik fakültesi, meslek yüksekokulu ve kararı çıkan tıp fakültemiz ile üniversite yolunda emin adımlarla ilerliyoruz" diyen Aydoğan, bunların kazanılmasıyla kış turizminde canlanma sağlanacağını ekonomik hareketliliğin 12 aya yayılacağını kaydetti.

Turizmde çeşitliliği arttırma gayreti içinde olduklarını, Konaklı'da yapımı tamamlanma aşamasına gelen kongre merkezinin bu manada önem taşıdığını vurgulayan Aydoğan, göreve geldikleri günlerde Akdağ Kayak Merkezi, golf alanları ve diğer spor turizmi dalları konusunda çalışma yapmayı kendilerine ilke edindiklerini söyledi.

Aydoğan, Güzelbağ sınırlarında sanayi sitesi kurma yolunda önemli adımlar atıldığını, resmi prosedürün önemli bölümünün tamamlandığını sözlerine ekledi. - ANTALYA

Kaynak: AA / Yerel

Kerim Aydoğan Gazipaşa Alanya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title