Haberler

Altın Portakal Ödülü İkiye Bölündü

50.Uluslararası Altın Portakal Film Festivali'nin ödülleri düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

50. Uluslararası Altın Portakal Film Festivali'nin ödülleri düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Altın Portakal bu yıl "Cennetten Kovulmak" ve "Kusursuzlar" filmlerine verildi.

50. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali Cam Piramit Kongre ve Fuar Merkezi'nde düzenlenen ödül töreni ile sona erdi. Altın Portakal'da "En İyi Film" ödülünü "Cennetten Kovulmak" ve "Kusursuzlar" filmleri aldı. "En İyi Erkek Oyuncu Ödülü", "Uzun Yol" filmindeki rolüyle Hakan Yufkacıgil'e giderken, "En İyi Kadın Oyuncu Ödülü"nün sahibi "Meryem" filmindeki performansı ile Zeynep Çamcı'nın oldu. "Kusursuzlar" filminin yönetmeni Ramin Matin ise "En İyi Yönetmen" ödülünü aldı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Kültür Sanat Vakfı (AKSAV) işbirliğiyle düzenlenen 50. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali, Cam Piramit Kongre ve Fuar Merkezi'nde düzenlenen kapanış ve ödül töreniyle sona erdi.

Geceye sinema ve televizyon dünyasından çok sayıda davetli katıldı. Antalyalılar, kırmızı halıdan salona geçen Yeşilçam'ın usta isimleri ve genç yeteneklere büyük ilgi gösterdi.

Gecede CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun şu mesajı yayınlandı: "Yarım yüzyıllık festivale ev sahipliği yapmanın gururunu paylaşıyorum. Size ve şahsınızda sinemaseverlere emekçilerine ve anı paylaşan tüm Antalyalılara selam ve saygılar."

Sunuculuğunu Murat Han ve Özge Özder, yaptığı gecede açılış konuşması yapan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, coşkulu bir Altın Portakal'ı daha geride bıraktıklarını söyledi. Türkan Şoray başta olmak üzere bütün jüri üyelerini kutlayan Akaydın, " Sonuç ne olursa olsun şimdiden büyük yarışmacıları ve ekipleri kutluyorum. Altın Portakal' bugüne kadar bütün belediye başkanlarına ve sanatçılara Antalya halkı adına teşekkür ediyorum. Antalya tüm ilgi ve sevgisi ile sanatçıları kucakladı. Onların yanında olmaktan gurur duyuyorum" dedi.

GENÇ SİNEMACILARIN YOLU AÇIK OLSUN

Türkan Şoray, salonda bulunan tüm sinema severleri ve genç sinemacıları sevgiyle kucakladığını söyledi. Sahneye ayağındaki ağrı nedeniyle inceden sekerek çıkan Şoray, " Dizimde bir ağrı var. Özür dilerim hoş bir görüntü olmadı. İzlediğim filmlerinin bir çoğu yeni sinemacıların. Hassasiyetimizle tüm jürideki arkadaşlarımla çok çok düşünerek, en güzelini seçmek istedik. Benim gönlümden bütün genç sinemacı arkadaşlarıma ödül vermekti. Bu yıl ödül alamazlarsa mutlaka önümüzdeki sene için onlara bu itici güç olacaktır. Yolları açık olsun' diye konuştu.

Şoray, oynadığı karaktere tüm duygularını ve sade şekilde yansıtan inandırıcı, kusursuz bir rol çizdiğini düşündükleri 'Uzun Yol' filmindeki rolüyle Hakan Yufkacıgil'e, en iyi erkek oyuncu ödülünü verdi.

GECEDEN NOTLAR

PARİS YOLDAŞLARINA ARMAĞAN

Ödülünü alan Piran Baydemir, sahneden Kürtçe konuşarak, " Bu ödülü Paris'te aralarında Sakine Cansız'ın da bulunduğu 3 yoldaş adına alıyorum" dedi.

TAKSİM VURGUSU

Ulusal En İyi Kısa Film Jüri Özel Ödülünü, Tornistan filmiyle alan yönetmen Ayce Kartal, ödülünü, Gezi Parkı olaylarında orantısız güce maruz kalan darba uğrayan, sakat kalan ve hayatını kaybeden tüm insanlara armağan ettiğini söyledi.

Kartal sahneden inerken 'Her yer Taksim Her yer Direniş' sloganları atıldı.

KÜÇÜK OYUNCU AĞLADI

Gecede En İyi Film Jüri Özel Ödülünü, Cennetten Kovulmak, filmindeki rolüyle alan 8 yaşındaki Rojin Tekin'e verildi. Küçük oyuncu Tekin, sahneye ağlayarak geldi. Tekin, ödülünü aldıktan sonra, teşekkür ederek sahneden yine ağlayarak indi. Avşar Film tarafından Tekin'e 5 bin lira para ödülü verildiği açıklandı.

Gecede En İyi Film Ödülünü alan iki filmden Cennetten Kovulmak'ın yönetmeni Ferit Karahan, sahneye Rojova sloganı ile çıktı. Karahan, Ödülünü Rojava'ya, Rojava ve Taksim'de direnişine armağan ettiğini söyledi.

Gece, toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.

ÖDÜLLERİN TAM LİSTESİ ŞÖYLE:

ULUSAL UZUN METRAJ:

En İyi Film: Cenneten Kovulmak- Kusursuzlar

En İyi Film Jüri Özel Ödülü: Rojin Tekin (Cennetten Kovulmak)

En İyi İlk Film: Mavi Dalga( Zeynep Dadak, Merve Kayan)

En İyi Yönetmen: Ramin Matin (Kusursuzlar)

Film Yönetmenleri Derneği: Ramin Matin (Kusursuzlar)

En İyi Senaryo: Zeynep Dadak - Merve Kayan( Mavi Dalga)

En İyi Müzik: Yauki Yamamoto (Meryem)

En İyi Kadın Oyuncu: Zeynep Çamcı( Meryem)

En İyi Erkek Oyuncu: Hakan Yufkacıgil( Uzun Yol)

En İyi Görüntü Yönetmeni: Meryem (Feza Çaldıran)

En İyi Sanat Yönetmeni: Selda Çiçek( Kutsal Birgün)

En İyi Kurgu Ödülü: Çiçek Kahraman( Mavi Dalga)

En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu: Gülistan Acet( Cennetten Kovulmak)

En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu: Ahmet Özarslan( Uzun Yol)

Behlül Dal Jüri Özel Ödülü: Mavi Ring( Ömer Leventoğlu)

Dr. Avni Tolunay Jüri Özel Ödülü: Meryem ( Atalay Taşdiken)

ULUSLARARASI UZUN METRAJ:

Uluslararası En İyi Uzun Metraj Film Ödülü: 36(Nawapol Thamrongrattanarit)

SİYAD ÖDÜLÜ:

En İyi Ulusal Uzun Metraj Film: Kutsal Bir Gün( Serdar Temizkan)

En İyi Uluslararası Uzun Metraj Film: Tuhaf Kedicik( Ramon Zürcher)

SEYİRCİ ÖDÜLÜ:

Antalya Kent Konseyi Seyirci Ödülü: Meryem( Atalay Taşdiken)

GENÇLİK ÖDÜLÜ:

Uluslararası En İyi Uzun Metraj Film Akdeniz Üniversitesi Gençlik Jürisi Ödülü: Tuhaf Kedicik( Roman Zürcher)

BELGESEL FİLM:

Ulusal En İyi Belgesel Film Ödülü: Fecira( Piran Baydemir) ve Tek Başına Dans( Birnur Pilavcı)

Ulusal En İyi Belgesel Film Jüri Özel Ödülü: Hay Way Zaman( Nezahat Gündoğan)

Ulusal En İyi İlk Belgesel Film Ödülü: Mustafa'nın Yaşam Zinciri( Doğu Akıncı)

KISA FİLM:

Ulusal En İyi Kısa Film Jüri Özel Ödülü: Tornistan( Ayce Kartal)

BAKA Ulusal En İyi Kısa Film Jüri Özel Ödülü: Karpuz Cenneti( Gülistan Acet) ve Patika( Onur Yağız)

HALKIN PORTAKALI ÖDÜLLERİ:

Yansıma (Çapulcular ekibi) - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title