Haberler

Altay-Göztepe Maçında Çıkan Olaylar

İzmir Emniyet Müdürlüğü, dün oynanan Altay-Göztepe maçı öncesi, sırası ve sonrasında çıkan olaylarda 15 güvenlik görevlisi ve 8 vatandaşın yaralandığını açıkladı.

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, maçın yüksek riskli olarak değerlendirildiği, bin 60 emniyet ve 278 özel güvenlik görevlisiyle tedbirlerin alındığı kaydedildi.

Göztepe Spor Kulübü yöneticilerinin taraftarlarına "4 bin 200'den fazla bilet ayrılacağı yönünde yanlış bilgi vermesi" ve "her iki kulüp yöneticilerinin aralarında bilgi kirliliği oluşması" nedeniyle İzulaş Stadyum girişi kapısında yaklaşık 8-10 bin kişilik Göztepe taraftar grubunun toplandığı belirtilen açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

"Kendilerine bilet verileceği vaadi ve beklentisi içinde olan çoğunluğu alkollü seyirci grubu 1. güvenlik bariyerlerini yıkmak amacıyla bir anda güvenlik görevlilerinin üzerine yaralayıcı ve yanıcı maddeleri uzaktan fırlatmak suretiyle harekete geçmişlerdir. Bu ilk saldırı yapılan ikazların dikkate alınmaması üzerine orantılı güç kullanılarak engellenmiş ve püskürtülmüştür."

Güvenlik bariyerlerini yıkmak amacıyla yaklaşık 6 bin kişilik seyirci grubunun güvenlik güçlerine bira şişesi, taş, meşale, benzeri yaralayıcı ve yanıcı maddeler atarak saldırıya geçtiği, biletli seyircilerin de emniyet güçlerinin üzerine tribünden söktükleri taş, mermer, koltuk, masa, mangal ve lavabo parçası attığı kaydedildi.

Maç öncesindeki olaylar sırasında 6 emniyet personelinin yaralandığı, maç bitiminde de güvenlik gerekçesiyle bekletilen Göztepe taraftarlarının tribün koltuklarını kırdığı, yaktığı ve emniyet güçlerine attığı hatırlatılan açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

"Bu olaylar esnasında da 9 emniyet görevlisi yaralanmıştır. Kapalı tribün bölümünde büfe işleten İ.Ç. isimli kişi Altay taraftarlarınca hayati tehlike arz edecek şekilde darp edilmiş olup, tedavisi Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Beyin Cerrahisi Bölümünde devam etmektedir. Açık tribünde bulunan Göztepe taraftarları büfe işleten İ.B. isimli kişinin büfesini tahrip ederek büfede kullanılan masa, sandalye, ızgara gibi materyalleri stadyumun balkon tribününden emniyet güçleri üzerine atmışlardır."

Olaylar sırasında toplam 15 güvenlik görevlisi, 6'sı taraftar 8 vatandaşın yaralandığı, 3 TOMA aracının hasar gördüğü, stadyum giriş kapısı ve turnikesi, ESHOT'a ait kulübesi ile otobüs numaratör cihazının tahrip edildiği, 622 koltuğun kırıldığı veya yakıldığı bildirildi.

İzmir Emniyet Müdürlüğü, olaylar sırasında tahrip ve şiddet hareketlerine öncülük eden, tahrik eden ve rol alanlar hakkında her türlü yasal işlem ve yaptırımların eksiksiz uygulanacağını belirterek,  spor kulübü yöneticileri ve taraftarların daha duyarlı ve dikkatli olmasını istedi.

Öte yandan, müsabakanın bitiminden sonra devam eden olaylar sırasında bir güvenlik görevlisinin, kamera çekimi yapan kişiye sinkaflı ifadeler kullanmasına ilişkin inceleme ve araştırma sonucunda polis memurunun tespit edildiği ve Valilik onayıyla açığa alındığı hatırlatıldı.

Kaynak: AA / Yerel

İzulaş İzmir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title