Haberler

Almanya Doğumlu Türk Ressamdan 'Unıcef İçin Bir Kalp'

Geliri Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu'na (UNICEF) aktarılacak yardım kampanyasına Almanya'da yaşayan Türk ressam Meral Alma da Türkiye adına destek vererek 23 ülkeden ünlü sanatçılar gibi kalp resmi yaptı.

Geliri Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu'na (UNICEF) aktarılacak yardım kampanyasına Almanya'da yaşayan Türk ressam Meral Alma da Türkiye adına destek vererek 23 ülkeden ünlü sanatçılar gibi kalp resmi yaptı.

Yoksul çocuklara yardım etmek amacıyla UNICEF Almanya Komitesi üyesi Heribert Klein, 1998'de 'UNICEF için bir kalp' adı verilen kampanya başlatarak yoksul çocuklara bir nebze de olsa el uzatılmasını, bazı temel gereksinimlerinin karşılanmasını hedefledi. Geleneksel hale getirilen yardım kampanyasına bu yıl Almanya'dan Prof.Dr. Günther Uecker, İngiltere'den Tony Cragg, ABD'den Prof. Rita McBride, İsrail'den David Gerstein, Çin'den Qi Yang, Polonya'dan Andrzey Bednarczyk, İsviçre'den Prof. Urs Lüthi, İsveç'ten Theresa Kallrath gibi 23 ulustan sanatçı kampanyaya eserleriyle destek verdi. Kampanyaya Türkiye adına katılması için kendisine yapılan teklifi kabul eden Almanya'da doğup büyüyen Türk kökenli ressam Meral Alma da destek verdi.

Kalp resmi çizerek kampanyaya destek veren Düsseldorf Sanat Akademesi'nde resim eğitimi gören Alma, Alman yayın kuruluşu Deutsche Welle'nin sorularını yanıtladı. Alma, yaptığı eserin merkezinde bir balerinin göze çarptığını anlatırken şöyle dedi:

DANS EDEN BALERİN

"UNICEF için hazırlanan kitapta da aktardığım gibi bir orkestra sevgi, umut ve iyimserlik dolu tınıları icra etmeye başlıyor. Balerin de bu tınılar eşliğinde dans ediyor. Hayat sahnesinde ağır hareketlerle dans ediyor ve dünyanın en karanlık bölgelerine ışık saçarak buraları aydınlatıyor. Balerin benim için bir yandan UNICEF çalışanlarının yılmaz azmini, diğer yandan çocukları sembolize eden umut ve iyiliği tanımlıyor. UNICEF kalbim işte bunları anlatıyor."

"TÜRKİYE ADINA KATILMAK GURUR VERİYOR"

Almanya'da doğup büyüdüğünü, Türkiye'yi temsil etmekten son derece mutlu olduğunu ifade eden Meral Alma, Düsseldorf Başkonsolosu Alattin Temür'ün kendisine büyük destek verdiğini söyledi. Alma, "Kampanyaya Türkiye Cumhuriyeti adına katılmak bana gurur veriyor. Eserimi severek yaptım. Ama beni en çok gururlandıran bu hikayenin bir parçası olabilmekti. UNICEF ailesine bir katkı sunmaktan memnunum" dedi.

UNICEF Almanya Komitesi üyesi Heribert Klein'in Düsseldorf Sanat Akademesi'nde sergilenen Meral Alma'nın eserlerini görünce etkilendiği ve onunla tanıştığı, Türk olduğunu öğrenince Türkiye adına katılmaya davet ettiği ifade edildi.

DİĞER KENTLERDE DE SERGİLENECEK, MÜZAYEDE İLE SATILACAK

Düsseldorf'da kampanyanın sponsoru Commerzbank'ın Königsallee şubesinde sergilenen eserlerin, Almanya'nın Berlin, Köln, Münih gibi kentlerinde de sanatseverlerin beğenisine sunulduktan sonra önümüzdeki yıl müzayedeyle satılacak. Elde edilecek gelir dünyadaki yoksul çocuklara ulaştırılacak. Bugüne kadar UNICEF için değişik ressamlar tarafından yapılan kalp motiflerinin satışından 650 bin euro gelir elde edildiği vurgulandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Birleşmiş Milletler Düsselldorf Almanya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title