Haberler

Almanya'da Türk Esnaftan Umut Yolu Derneği'ne Bağış

Almanya'nın Duisburg kentinde kurulan Ramazan Diyarı adlı çarşının esnafı, kanserli çocuklara yardım eden Umut Yolu Derneği'ne bin euro'luk bağış yaptı.

Almanya'nın Duisburg kentinde kurulan Ramazan Diyarı adlı çarşının esnafı, kanserli çocuklara yardım eden Umut Yolu Derneği'ne bin euro'luk bağış yaptı.

Ramazan ayının gelmesiyle beraber Duisburg'da ilk kez kurulan Ramazan Diyarı adlı Ramazan çarşısı, vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. Farklı sektörlerden onlarca stant ve çadırın kurulduğu ramazan çarşısında, merkezi Oberhausen şehrinde bulunan ve kanserli çocuklar ve ailelerine yönelik faaliyetlerde bulunan Umut Yolu Derneği de bir tanıtım standı açtı. Ramazan Diyarı Organizatörleri olan Hasan Hüseyin Kazel ve Selman Yaylacı, Ramazan Diyarı esnafından topladıkları bin Euro'yu dün akşam, bir sembolik çekle Umut Yolu Derneği yöneticilerine taktim etti. Umut Yolu Derneği'nden yer ücreti de almayan Ramazan Diyarı Organizatörleri Hasan Hüseyin Kazel ve Selman Yaylacı, derneği, gelecek yıl da düzenlemeyi planladıkları Ramazan Diyarı çarşısına yine ücretsiz olarak stant açmaya davet etti.

Aldıkları bağış çeki ile yönetici arkadaşlarıyla birlikte basına poz veren Umut Yolu Derneği Başkanı Aynur Çelikdöven, "Dernek standımız için Ramazan Diyarı organizatörleri ücret almayarak bize destek olmuşlardı, ardından da esnaf arkadaşlarından böyle para toplayıp bağış yapmaları da ayrıca bizi sevindiren bir sürpriz oldu. Bağışta bulunan esnaflara ve onlara öncülük yapan Hasan Hüseyin Kazel ve Selman Yaylacı'ya çok teşekkür ederiz" dedi.

Bağışla ilgili olarak da Hasan Hüseyin Kazel, Ramazan Diyarı'nı Duisburg'da kurmayı ilan ettiğimizde itibaren yardım yapan derneklerimize gönlümüzü açarak yardımcı olacağımızı söyledik. Daha sonra da lösemi derneği olarak önemli çalışmalarda bulunan Umut Yolu Derneği için, esnafları dolaşarak bağış topladık. Esnaflarla birlikte böyle bir yardımda bulunabildiğimiz için de sevinciyiz" dedi.

Görüntü dökümü

-Ramazan diyarı çarşısından görüntüler

-Ramazan Diyarı organizatörleri ile Umut Yolu Derneği yöneticileri sembolik çek ile poz verirken

-Umut Yolu Derneği Başkanı Aynur Çelikdöven ile Ramazan Diyarı organizatörlerinden Hasan Hüseyin Kazel ile röportaj

-Umut Yolu Derneği standından görüntüler

DHA-Dış Haberler - Almanya-Duisburg - DIŞ HABER SERVİSİ - Duisburg

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Oberhausen Almanya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title