Haberler

Almanya'da, İlk Kez Türk Sinema Filmi Çekildi

- Almanya'da, ilk kez Türk sinema filmi çekildi

ESSEN - Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya eyaletinde, Star Akademi adlı Türk tiyatro okulu, bir ilke imza atarak Almanya'da tiyatro eğitimi almış Türk kökenli öğrenciler tarafından, Almanya'daki Türklerin yaşamını konu alan " Muhteşem Erkeği Bekleyen Kadınlar Kulübü " adlı sinema filmi çektiler. Filmin yönetmenliğini ünlü oyuncu Kadir Özdal yaptı. Bir ilk olan sinema filminin Nisan ayında galası yapılması planlanıyor.

Ekibin tamamı Türklerden oluşuyor

Türk tiyatro okulu Star Akademi sahiplerinden ve filmin yapımcısı Ali Ekber Yıldız, Almanya'da ilk kez bu ülkede yaşayan ve eğitim gören Türk kökenli öğrencilerin rol aldığı filmde, Almanya'da yaşayan gurbetçilerin hayatını ekrana taşıdıklarını söyledi. Yıldız, "Muhteşem Erkeği Bekleyen Kadınlar Kulübü, adlı Türk sinema filmi Almanya'da eğitim gören ve bu ülkede yaşayan Türk kökenli öğrenciler ile çekilmiş ilk Türk sinema filmi oldu. Film, Star Akademi imkanları ile çekilmiş bir filmdir. Senaryosundan, teknik ekibine kadar tüm her şey kendi imkanlarımız ile sağlandı. Bu da bu alanda ilk Türk yapımı bir sinema filmi olacak. Almanya'da elbette ki Türk kökenli yönetmenler ve oyuncular da var. Ancak, bir Türk kökenli tiyatro okulundan tamamı Türk olan bu sinema film projesi ilk. Bu proje ile gençlerin sokaklardan ve kötü alışkanlıklardan uzak tutarak topluma kazandırılması noktasında da önemli rol oynuyor. Star Akademi'nin hedeflerinden birine ulaşmış olduk. Bize destek veren herkese teşekkür ediyorum " dedi.

Almanya'daki Türklerin yaşamı konu ediliyor

Ünlü sinema oyuncusu ve yönetmen Kadir Özdal, "Almanya'da, tamamı bu ülkedeki teknik imkan ve oyuncular tarafından çekilmiş ilk Türk sinema filminin yönetmeni olmak bana büyük keyif verdi. Türkiye'de filmlerde oynamış biri olarak, ben de burada yeni bir tecrübe ediniyorum. Star Akademi'de, tiyatro dersleri veriliyor, bende bu hocalardan birisiyim. Gayet özveri ile bir ekip çalışmasıyla iyi bir çalışma yaptığımızı düşünüyorum" dedi.

Filmin yapımcısı ve aynı zamanda filmde rol alan Metin Aydın ise kendi imkanları ile çektikleri Türk sinema filminin bu alanda güzel bir örnek teşkil edeceğini ifade ederek, ileride Türkiye'nin tanıtımı için de film çekmek istediklerini belirtti. Aydın, "Çekimler çok iyi geçti. Proje çok iyiydi. Almanya'da olan olaylar, ilk defa burada yaşayan insanların hikayelerini koyduk. Bu sinema filmini izleyenler, kendisini bu filmde bulacak. Senaryo ve çekimler çok güzel geçti. Böyle projeleri sık sık yapmak gerekiyor. Türkiye'de, Almanya'da yaşayan Türkleri daha iyi tanıtmak gerekiyor. Bu projenin örnek olacağına inanıyorum " diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ren Vestfalya Kadir Özdal Almanya Star Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title